N1 tilannekatsaus 3. kierros 2024

image_printTulosta

VJS kääntää pelin aivan pelin lopussa

TPS kärsi kauden ensimmäiset pistemenetykset, mutta pelastaa edes yhden; VIFK jatkaa voittoputkessa; VJS hakee pelin viimeisillä hetkillä yllätysvoiton FC Lahdesta ja ohittaa Pallo-Iirot, jotka uppoavat HJK:n Akatemiaa vastaan. Naisten Ykkösen kolmas kierros oli enemmän kuin ”business as usual.”

La 27.4.2024
Oulu Nice Soccer – Turun Palloseura 1-1 (1-0)
T: Holappa – Korkalainen, Lipponen
Y: 135 Heinäpään Palloiluhallissa
MAALIT: 17. 1-0 V Niemelä, 87. 1-1 Linnala
V: – Laasio, Spets, Knös

Liiga-putoajien kaksinkamppailu päättyi pistejakoon. Ärsyttävämpi tasapeli on varmaan kotijoukkueelle, joka johti 70 minuutin verran Viivi Niemelän maalin (kauden 4.) johdosta. Kolme minuuttia ennen loppua Laura Linnala tasoitti TPS:lle, joka pysyy tappiotta.

Vasa IFK – Kotkan Työväen Palloilijat 2-0 (2-0)
T: Huhta – Laiho, Sjöstrand
Y: 73 Hietalahden jalkapallostadionilla
MAALIT: 14. 1-0 Peltonen, 18. 2-0 Rannikko
V: Kärkkäinen (th), Lindholm – Turkia, Kaijansinkko

Frida Peltonen ja Heidi Rannikko ohjasivat kotijoukkueen ajoissa voiton tielle. Vaasalaisyleisö ei vielä huomannut, että VIFK:n tie osoittaa Kansallista Liigaa kohti.
   KTP suoritti puoliajalla kolme pelaajavaihtoa. Se ei kuitenkaan johtanut kavennukseen.

Ilves Tampere /2 – Esbo BK 3-2 (2-1)
T: Katunpää – Salonen, Linkomäki
Y: 50 Kaupin urheilupuistossa
MAALIT: 24. 0-1 oma maali, 40. 1-1 Kallio, 43. 2-1 Perttula, 53. 2-2 Virtanen, 79. 3-2 Olmala
V: Heltonen (th), Perttula – Istrefi (th), Pitkänen, Tönnes

EBK johti tämän ottelun muutama minuuttia ennen taukoa, mutta Ilves /2 käänsi sen kolme minuutin sisällä (40., 43.) ja lähti johtoasemalla pukukoppiin.
   Tunteet olivat välillä pinnalla. Erotuomari Rinna Katunpää näytti kummankin joukkueen apuvalmentajalle (48., 49.) varoituksen. EBK tasoitti toisen jakson alussa. Sitten, 75. peliminuutilla, tuli kentälle Heta Olmala. Kokenut liigapelaaja oli tällä kaudella ensimmäisen kerran pelikentällä ja teki neljä minuuttia myöhemmin tamperelaisten voittomaalin (79.).
   Ilvekselle nämä ovat kauden ensimmäiset pisteet. EBK kärsi jo kolmannen peräkkäisen tappion.

Pallo-Iirot Rauma – HJK Akatemia 0-4 (0-0)
T: Nieminen – Suominen, Paassilta
Y: 60 Äijänsuon stadionilla
MAALIT: 54. 0-1 Holmström, 81. 0-2 Mare, 90. 0-3 Lahikainen, 90+3. 0-4 Holmström
V: Laaksonen, Kuusisto – Lahikainen

Rauma pysyy ilman pisteitä ja ilman tehtyä maalia. Toisin kuin tulos antaa ymmärtää, tässä oli kuitenkin joku saalis mahdollinen. HJK siirtyi toisen jakson alussa johtoon ja 80 minuutin kohdalla tilanne oli vieläkin 0-1. Loppuvaiheessa Pallo-Iirot romahti ja Klubi nosti lukemat ylös. Iiris Holmström teki kaksi maalia ja on nyt viidellä osumalla maalipörssin kärjessä yhdessä Laura Linnalan (TPS) ja Isatou Ndowin (EBK) kanssa.

Su 28.4.2024
FC Lahti – VJS Vantaa 1-2 (0-0)
T: Pursiainen – Monga, Tammivuori
Y: 124 Kisapuistossa
MAALIT: 67. 1-0 Kataja, 89. 1-1 Kivinen, 90+6. 1-2 Si Oksanen
V: – Himberg, Siidorov, Seppänen, Kumpulainen, Enzilame (th)

Viime viikolla VJS antoi hyvän esityksen ja hävisi vasta lisäajalla – nyt tuuri oli heidän puolella. Kun 88 minuuttia olivat pelattu, FC Lahti oli johdossa. Sitten Erica Kivinen tasoitti 1-1:een (88.). Piste ei ollut vierasjoukkueelle tarpeeksi. Ajassa 90+6 Sini Oksanen teki voittomaalin.