Pieni askel kohti säilymistä

Neljän tappion jälkeen FC Vaajakoski tarvitsisi pikkuhiljaa taas pisteitä välttääkseen loppukauden putoamiskamppailun. Haasteita riittää ja kotivoittotili on edelleen avaamatta. Vaajakoskelle saapunut Oulun Työväen Palloilijat oli ennen tätä peliä viisi pistettä FCV:n takana. Oululaisten kausi on tähän mennessä ollut hyvin epävakaa, mutta takana oli kuitenkin hyvä  4-0-voitto JBK:sta.

La 3.9.2022
FC Vaajakoski – Oulun Työväen Palloilijat 1-1 (0-1)
FCV (4-5-1): Ikäheimo – Säynäjäkangas, Ciriaco, Pirttinen, Sadki (46. Nurmi) – Lemarié, Montonen (46. Puertas García), Verkko, Kuhmonen, Liimatainen (46. Rönkä) – Sarlin
OTP (4-4-2): Ponomarenko – Savolainen (90. Fathi), Ippolito, Etchu, David – Haanpää (88. Loikkanen), Ajayi, Jibrin, Korkin – Ibiyomi, Afeez Adebowale
T: Rantakaulio – Pahkala, Osola
Y: 231 Vaajakosken stadionilla
MAALIT: 23. 0-1 Afeez, 61. 1-1 Lemarié (rp)
V: Ciriaco, Säynäjäkangas - Jibrin
PP: Lemarié -


  Molempien joukkueiden alkukausi on sujunut melko kaoottisesti. Siinä mielessä se ei välttämättä ole sattumaa,  että kumpikin pelasi selkeällä neljän miehen puolustuksella. Alkupeli oli tasainen, ehkä FCV oli tässä vaiheessa hiukan edellä. Ensimmäisen selkeän maalipaikan sai kuitenkin OTP reilu 20 metriä maalin edestä. Pavel Korkinin laukaus osui FCV:n pelaajaan ja meni hiukkasen oikeasta tolpasta ohi (21.).
  Vieraiden prässi pysyi tilanteen jälkeen ylhäällä. FCV-virheen jälkeen Michael Ibiyomi pääsi selkeään maalipaikkaan. Severi Ikäheimo Vaajakosken maalissa torjui hyvin, mutta pallo tuli toisen oululaisen hyökkääjän jalkoihin. Balogun Afeez Adebowale pääsi laukomaan ja sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan 0-1:een (23.).
  Jakson lopussa kotijoukkue FCV sai vielä pari kulmatilannetta. Kovasta kannustuksesta huolimatta yleinen tunnelma stadionilla oli isäntien heikon esityksen vuoksi kuitenkin sumea.

   FCV-valmentaja Sami Mustalampi suoritti tauolla kolme pelaajavaihtoa. Selkeä signaali, hänkään ei ollut tyytyväinen. Toisellakin jaksolla joukkueet väänsivät tasaisesti. Maalipaikat oli edelleen hyvin harvinaisia. Yksi pelin avaintilanteista tapahtui, kun vajaa tunti oli pelikellossa. Pallo kävi OTP:n puolustajan kädessä ja erotuomari Rami Rantakaulio vihelsi pilliin. Rankkari oli ainakin vieraiden mielestä hyvin kyseenalainen, mutta päätös oli tehty. Antoine Lemarié suoritti pilkulta varmasti oikeaan kulmaan, kun maalivahti Mikhail Ponomarenko valitsi toisen, ja tilanne oli 1-1 (61.).


   Peli oli taas täysin auki. Tasoitus toi lisää jännitystä. Molemmat joukkueet (63. OTP:n Haanpää, 66. FCV:n Kuhmonen) loivat nopeasti hyviä paikkoja. Sen jälkeen juuri vauhtia saanut peli laantui kuitenkin taas. Peli ei ollut missään vaiheessa kaunista. Kummanhan joukkueen päätarkoitus oli hakea joku piste säilymistä varten? Varsinkin OTP tyytyi loppua kohti yhä selkeämmin vastustajan pelin tuhoamiseen. FCV sen sijaan olisi halunnut päättää kotikirouksen mieluummin tähän.

  Kerran FCV:n johtomaali oli lähellä, kun Antoine Lemarié osui hyvällä laukauksella tolppaan (79.). Se ei kuitenkaan riittänyt voiton viemiseen.

  Heti loppuvihellyksen jälkeen OTP:n pelaajat näyttivät hieman tyytyväisemmiltä, että peli päättyi. Katse sarjataulukkoon paljastaa silti, että tilanne putoamiskamppailussa ei paljon parantunut, kun taas FCV säilyttää etumatkansa OTP:hin (5 pistettä) ja nosti eron ensimmäiseen putoamispaikkaan 7 pisteeseen.


Print