Huima lähestyy sarjakärkeä

Monille varmaan pieni yllätys on tilanne Naisten Kolmosen yläloppusarjassa. Ennakkosuosikehin kuuluvat KuPS /2 ja Kouvolan Jalkapallo ovat lähteneet loppusarjaan heikosti ja näin Lapinlahden Pallo -95 ja Palokan Riento saavat tilaisuuden tapella sarjavoitosta. Kahdelle muulle joukkueelle Savonlinnan TPS ja Äänekosken Huima yläloppusarjaan pääseminen oli jo menestys. Sinne kumpikaan ei kuitenkaan lähtenyt turistina. Sunnuntaina Äänekoskella oli voittajalle tarjoilla selvä jatkopaikka kärkikamppailussa.

Emaus-hattutemppu puolessa tunnissa

Palokan Riento kohtasi JyPK/3:sen paahtavan auringon alla Palokan nurmikentällä. Onneksi järveltä sentään tuuli, niin ketään ei jouduttu kantamaa kentältä pois, vaikka haastavat olosuhteet olikin. Tämä tiistaina pelattu ottelu oli ns. rästiottelu ja PaRi on tulessa seuraavan kerran jo keskiviikkona, kun Palokkaan saapuu Jämsänkosken Ilves.

Huima toisen voiton jälkeen hyvässä kurssissa

Toinen peli – toinen voitto. Äänekosken Huima aloittanut kauden vahdilla. Vielä on liian aikaista tehdä suurempia johtopäätöksiä, mutta yläloppusarjahaaveiden kannalta tämä kuuden pisteen viikko päättyi mainiosti.

Ensimmäinen JIlves-voitto melkein 49 vuoteen

   Jämsänkosken Ilves haki torstaina melko historiallisen voiton. Se on ainakin tämän sukupolven ensimmäinen naisten 11v11-sarjoissa. JaVi-tilastopankin mukaan se on lisäksi ensimmäinen vajaaseen 49 vuoteen! Silloin JIlves pelasi Mestaruuskilpailun 7. lohkossa ja otti 8 ottelusta 4 voittoa. Viimeinen niistä oli vierasvoitto Viialan Peli-Veikoista (6-1).
Nyt JyPK /3:a vastaan voittoon riitti yksi maali.

Naisten Kolmonen Itäinen 2022 - laskutikku taskussa

Kymmenen joukkuetta osallistuvat tämän kauden Naisten Kolmoseen. Varsinkin siinä mielessä, että etäisyydet ovat – KJP:sta huolimatta – selkeästi pienentyneet, olisi kaksinkertainen sarja ollut mahdollinen.
Jatketaan kuitenkin kahden alkulohkon ja kahden loppusarjan systeemillä, sillä erolla, että tänä vuonna loppusarjatkin tulevat olemaan kaksinkertaisia sarjoja.
Viime kaudella nousukamppailu oli erittäin jännittävä. Peräti kolme joukkuetta oli tasapistein kärjessä ja näin nousija PEPO Lappeenranta ratkaisi nousun keskinäisten ottelujen perusteella. Se on toki ratkaisutapa, jossa pelkällä laskutikulla pärjääminen on jo suuri taito.

© Jalkapalloviikko 2020