Seitsemän maalintekijää MuurY:llä

Naisten pienkenttäsarjan avaustapahtumaa vietiin lauantaikeskipäivänä Muuramessa, alussa auringoisissa olosuhteissa, lopussa pilvipeitossa, mutta vielä ennen saderintaman saapumista. Järjestäjä Muuramen Yritys haki kahdesta pelistä täyden pistepotin, teki 10 maalia ja piti oman maalin puhtaana. Uusi tulokas Jyväskylän Komeetat oli pelipäivän yllättäjä hakemalla neljä pistettä alivoimalla.
Lopussa hieman pettynyt oli FC Saarijärvi, joka hävisi avausottelunsa 0-2-lukemin ja oli toisessa ottelussa lisäajalle asti voitosta kiinni. Se joukkue, joka yritti pelata kaikista eniten jalkapalloa syöttöpelin kautta, eli Haapamäen Pallo-Pojat jäi vielä ilman maalia ja pistettä.

Naisten pienkenttäsarja 2022: mielenkiintoisia joukkueita - sama ongelma

Erittäin mielenkiintoisia joukkueita – sama ongelma 

Yhdeksän joukkuetta lähtee jälleen Keski-Suomen “huumoriliigaan”. Nyt ennen kuin sosiaalisen median kommenttikentät kuumenevat: siitä huolimatta, että naisten pienkenttäsarjassa harrastellaan eikä oteta tuloksia liian vakavasti, huumori-termillä emme lainkaan tarkoita pelaajien vaan Palloliiton asennoitumista sarjaan!
JaVi:ssa oli aiemminkin kommentti asiasta, joten emme nyt tee tätä monologia kovin yksityiskohtaiseksi. Lyhyesti: nimi (miten se voi olla vitosdivari, kun nelosdivariin ei pysty nousemaan?) ja varsinkin sarjasysteemi tekevät todella vaikeaksi nähdä sarjatuloksissa minkäänlaista urheilullista arvoa. On yhdeksän joukkuetta, on kahdeksan ottelua per joukkue… MUTTA! Jotkut joukkueet pelaavat toisiaan vastaan kaksi kertaa ja toisia vastaan eivät lainkaan. Mitä tässä on järkeä?

Silti seuraamme JaVi:ssa tätäkin sarjaa. Koska rakastamme jalkapalloa, ja koska siinä on mukana mielenkiintoisia kyläjoukkueita. Viime kauteen nähden on tapahtunut kaksi erittäin mielenkiintoista muutosta, kun Haapamäen Pallo-Pojat ja Jyväskylän Komeetat tulevat mukaan sarjaan.

© Jalkapalloviikko 2020