FCV:n ryöstövoitto sarjakärjestä oli lähellä

image_printTulosta

Raportti: FCV – Klubi 04 (M1)

HJK:n reservi eli Klubi 04 tuli selkeänä ennakkosuosikkina Vaajakoskelle. Helsinkiläiset johtivat sarjaa 30 pisteellä, kun FC Vaajakoski kantoi sarjan häntäpäässä punaisen lyhdyn kolmella pisteellä. Vaajakoskelaisten osalta pistesaalis oli erittäin tärkeä ja pitkälti näyttikin siltä, että jättiyllätys olisi mahdollinen.

Ke 3.7.2024
FC Vaajakoski – Klubi 04 Helsinki 2-2 (1-1)
FCV: Tuokkola – Rönkä, Voikar, Sarkkinen, Pirttinen – Halonen, Montonen – Sydänmaa (52. Janhunen), Salim (73. Voutilainen), Liimatainen (73. Paappanen) – Häkkinen (9. Kovaqi)
KLUBI: Ramula – Le Goff-Conan, Kuusisto (80. Lietsa), Svensson, Simojoki – Vuorinen, Nylund, Hyvönen (63. Hardén), Mero – Berisha (63. Ingman)
T: Vekkeli – Tiensuu, Vanhalakka
Y: 251 Vaajakosken stadionilla
MAALIT: 19. 1-0 Salim, 22. 1-1 Berisha, 63. 2-1 Voikar, 86. 2-2 Ingman
V: Rönkä, Pirttinen, Voikar, Kovaqi –
PP: Voikar, Sarkkinen –

Ottelu ei ollut pitkälti mikään herkkupala yleisölle. Alkuvaiheessa ei tapahtunut pelillisesti juuri mitään. FCV:n Rasmus Häkkinen loukkaantui jo varhaisessa vaiheessa ja Genc Kovaqi tuli hänen tilalleen Vaajakosken kärkeen. Kotijoukkueella oli ottelun ensimmäinen hyvä paikka, mutta Klubi-toppari Lukas Kuusisto sai pallon puskettua maaliviivalta (14.). Helsinkiläisiltäkin lähti yksi hyvä laukaus (16.), joka ei kuitenkaan tullut maalia kohti.
   Pelin avausmaali tuli ihan puskista. Matias Sydänmaa laukoi, Klubi-veskari Alex Ramula torjui, ja Saboor Salim viimeisteli jälkivedolla verkkoon FCV:n 1-0 johtoon (19.).
   ”Hyökkäys on paras puolustus”-periaatteella FCV jatkoi. Se avasi kuitenkin puolustuspäässä tiloja. Art Berisha oli vasemmalla tolpalla vapaana ja tasoitti 1-1:een (22.).

Tasaisen avausjakson lopussa kummallakin oli vielä paikkoja (FCV: matala Sydänmaan laukaus, 33., Sarkkinen seuraavasta kulmasta, 34.; Klubi: Meron pusku vastahyökkäyksen päätteeksi, 34., Vuorisen vasuri, 38.), mutta tauolle siirrettiin 1-1 tilanteessa.

Sarjakärki Klubin esitys oli pettymys. Paras vaihe oli heti tauon jälkeen, mutta maalia ei tästä syntynyt. FCV:lla oli hyvä paikka mennä johtoon, kun Matti Liimatainen tuli vasemmalla läpi. Veto meni kuitenkin kulmalippua kohti (59.). Kolme minuuttia myöhemmin FCV tuli oikean laidan kautta. Mukana oli myös toppari (!) Lennart Voikar, jonka syöttö päätyi Klubin puolustukseen. Kiitos FCV:n Saboor Salimin hyvän prässin myötä pallo tuli Kovaqille, joka syötti Voikarille, ja Voikar vei FCV:n 2-1 johtoon (62.).

Viimeisen puoli tunnin aikana Klubi piti paljon palloa. Hyökkäysalueella sarjakärki oli kuitenkin pitkälti vaisu. Pikkuhiljaa alkoi tuntumaan, että jos joku, niin sarjajumbo FCV ansaitsisi tästä voiton. Sitten Klubi-kapteeni Matias Ritari syötti taskuun Emil Ingmanille, joka tasoitti 2-2:een (86.).

Kiduttavan pitkät seitsemän minuuttia tuomari Minka Vekkeli antoi lisäaikaa. Jotkut katsomossa ihmettelivät, mistä – muutamasta loukkaantumishetkistä huolimatta – se on voinut tulla. Joukkueille tämä oli uhka ja mahdollisuus. Vieläkö tästä kamppailusta voittaja saataisiin?
   Lisäajalla saatiin sitten vihdoinkin paljon paikkoja. Klubi osui ylärimaan (90+3.) ja FCV:n veto meni niukasti ohi (90+7.). Summa summarum pistejako on kuitenkin ansaittu.