FC Saarijärvi voittaa Hankasalmella

image_printTulosta

Raportti: HaKoPo – FCS (M6)

FC Saarijärvi otti voiton vahvan toisen jakson johdosta – siitä huolimatta että ”Hankasalmen helteessä” heillä oli vain yksi vaihtopelaaja mukana. Vaikka molemmat joukkueet ovat edelleen sarjakellarissa kiinni, kummankin loppukaudesta voi odottaa vielä hyviä tuloksia.

Ma 22.7.2024
Hankasalmen Kovat Pojat – FC Saarijärvi 2-5 (1-2)
HAKOPO: J Merikanto – K Korhonen, Ihalainen, Havumäki, Malinen – Jäntti, Honkonen – J Varis, E Merikanto, S Mykkänen – K Mykkänen; vaihdosta: E Sand, A Backman, Koponen, T Viinikainen, A Viinikainen, Sysmäläinen, Rautiainen, Girvics, Saksinen
FCS: A Eerola – Suomäki, E Eerola, Jokela, Puttonen – Hotakainen, Hintsa, Peltonen, Ruotsalainen – Heinänen, Kanervo; vaihdosta:
T: Vesterinen
Y: n. 110 Pellisenrannan urheilukentällä
MAALIT: 26. 1-0 Honkonen (rp), 29. 1-1 Hotakainen, 40. 1-2 Heinänen, 50. 1-3 Kanervo, 61. 1-4 Kanervo, 73. 1-5 Peltonen, 84. 2-5 E Merikanto
V: –
PP: Honkonen, E Merikanto – Kanervo, Heinänen

Sarjatilanne oli avausjaksolla peliä katsoessa aavistettavissa. Kamppailu oli tasainen ja kumpaakaan joukkuetta ei voi syyttää, että asenne olisi ollut huono. Pelillisesti mentiin kuitenkin lähinnä syöttö kerrallaan ja kun ottaa huomioon, että ns. ekat kosketukset ovat Kutosen tasoa, syötöt olivat liian vaikeita. Vieraat yrittivät välillä rakentaa syöttöketjuja maata pitkin. Heidän osalta se oli yleensä se ratkaiseva syöttö hyökkäysalueelle, joka oli hieman epätarkka. Näin HaKoPo sai organisoitua puolustusta ja FCS:n hyökkääjät joutuivat kamppailuun mustaa muuria vastaan.
   FCS:n parhaat paikat ennen ensimmäistä juomataukoa tulivat 19. peliminuutilla. HaKoPo:n veskari Johannes Merikanto torjui ensin boksin rajalla Väinö Kanervoa vastaan. Seuraavassa tilanteessa Merikanto oli taas kaukana oman maalin edestä. Elmo Hintsa laukoi Merikannon, mutta myös maalin ohi.

HaKoPo:n pitkät korkeat syötöt tulivat suht tarkasti kaverille, mutta ennen kun pallo oli hallinnassa jouduttiin kamppailuun mies miestä vastaan. Kuitenkin se oli juuri sellainen korkea syöttö, joka johti hyvään paikkaan: Keskitys vasemmalta tavoitti Joel Variksen, joka pääsi harhautuksen myötä vastustajan ohi. Variksen matka päättyi FCS:n maalivahtiin Aaro Eerolaan, joka kaatoi hankasalmelaisen hyökkääjän, ja näin erotuomari Jammi Vesterinen osoitti pilkulle (25.). HaKoPo:n kapteeni Mikko Honkonen suoritti rangaistuspotkun varmasti ja näin kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon (26.).

Kotijoukkueen johtoasema oli lyhyt ilo. Joel Hotakainen tasoitti 1-1:een nostamalla pallon Johannes Merikannon yli (29.).
   Peli aaltoili avausjaksolla suunnasta toiseen. HaKoPo:lla oli vielä muutama erikoistilanne. Viimeisen maalin ennen taukoa teki kuitenkin FC Saarijärvi, kun torjunnan jälkeen pallo päätyi Mio Heinäsen jalkojen eteen. Maali vei FCS:n 2-1 johtoon (40.) ja se oli Heinäsen kauden neljäs osuma.

Ehkä saarijärveläisten itseluottamus oli pukukoppimaalin myötä kasvanut. Toinen jakso alkoi joka tapauksessa vieraiden selkeällä hallintavaiheella. Maalitkaan eivät antaneet kauan odota: Väinö Kanervo teki molemmat (50., 61.). Jälkimmäinen näistä tuli Kyösti Kinnusen esityöstä. Kinnunen syötti HaKoPo:n maalivahdin ohi ja Kanervo viimeisteli takatolpalla hänen ensimmäisen tuplaiskunsa Miesten sarjoissa. Näin FCS siirtyi 4-1 johtoon.
   Saarijärveläisten hyökkäyspeli oli nyt aivan toista luokka kuin avausjaksolla. Riku Peltonen teki vielä saarijärveläisten viidennen maalin ampumalla vasempaan alakulmaan (73.).

Peli oli ratkaistu, mutta Hankasalmen yleisö kannusti Hankasalmen Kovia Poikia loppuun saakka, ja pelaajat kentällä taistelivat loppuun asti. Näin HaKoPo sai vielä pienen loppukirin aikaiseksi. Matala aurinko paistoi hyökkäysalueella pahasti vastaan. Yksi maali tuli kuitenkin vielä. Kulmapotkutilanteesta pallo pomppasi rangaistusalueen keskelle, josta Elias Merikanto ampui sen 2-5:een (84.).
   Pisteet lähtivät lopulta ansaitusti Saarijärvelle hyvän toisen jakson ansiona.

FCS pelasi ”kauden toiseksi parasta peliä”
   HaKoPo:n keskikenttäpelaaja Sami Jäntin mukaan peli ratkaisi tauon jälkeen: ”Toisen jakson alussa lopahti meiltä hieman vauhti ja kaveri pääsi juoksemaan aika hyvin laidalta läpi ja iskemään sieltä. Me saatiin meidän loppukiri liian myöhään käyntiin. Ei riittänyt tänään”, hän kommentoi.
   Jäntti kehui myös vastustajan: ”Pelasivat yllättävän hyvin. Ikinä en ole pelannut Saarijärveä vastaan. Yllättävän hyviä pelaajia löytyy sieltä ja hyvä joukkue.”
   HaKoPo tippui nyt takaisin sarjan jumbosijalle. Tästä huolimatta se voi ottaa tästä pelistä myös hyviä asioita mukaan: ”Saatiin ainakin maaleja tehtyä. Viime pelissä jäätiin harmittavasti nollille. Tässä saatiin nyt hyviä hyökkäyksiä ja maaleja aikaan. Jatketaan maalintekoa ja puolustuksessa vain tiukemmin”, sanoo Sami Jäntti.

FC Saarijärvi on nyt avannut voittotiliään. Ensimmäinen voitto Reds 2:sta on toki muutettu kabinetissa tappioksi ja usein pistemenetykset tulivat vasta pelien lopussa. Hankasalmella FCS voitti kuitenkin vahvan toisen jakson ansiosta. ”Pelattiin mielestäni kauden toistaiseksi parasta peliä. Tehtiin paljon maaleja”, kertoo tuplamaalintekijä Väinö Kanervo, jonka mukaan asenne muuttui puoliajalla: ”Alettiin hyökkäämään aggressiivisemmin ja vedot menivät kohdille.”
   FCS:n seuraava peli on kotona Palokan Riento /2:a vastaan. Tämä peli taitaa antaa siihen hyvää vauhtia: ”Totta kai voittamaan lähdetään”, lupaa Kanervo.