PetPet aseton Comets’ Parkissa

image_printTulosta

Raportti: Komeetat /2 – PetPet

Komeetat /2 haki kolmannen peräkkäisen voiton. PetPet:n synkkä putki jatkuu myös kesätauon jälkeen.

Ke 24.7.2024
Jyväskylän Komeetat /2 – Petäjäveden Petäjäiset 8-1 (3-1)
KOMEETAT 2: Saarinen – Mohammadi (62. Al-Kaabi), Leskinen, Strandén (61. Järviniemi), Pesonen – Mäkinen, Laukkanen – Heikkinen (62. Haimi), Puronaho, Paukkunen – Nevala
PETPET: Jurvanen – Räty, Heiskanen, Seppänen, Jäntti (76. Karppinen) – Nieminen (46. Manninen) – Lindholm, Paltamaa, Nikulainen (58. Salmi), Raikaa (46. Väänänen) – Vuorinen (58. Hiltunen)
T: Lemettinen – Lummi, Kulmala
Y: 45 Comets’ Parkissa
MAALIT: 9. 1-0 Heikkinen, 27. 2-0 Nevala, 37. 3-0 Nevala, 45+1. 3-1 A Paltamaa, 51. 4-1 Pesonen, 54. 5-1 Heikkinen, 60. 6-1 Heikkinen, 81. 7-1 Nevala, 90. 8-1 Nevala
V: Puronaho – Seppänen
PUNAINEN KORTTI: 59. Seppänen (PetPet, selkeän maalipaikan estäminen)
PP: Heikkinen, Nevala –

Ennakkosuosikki Komeetat /2 otti pelin heti haltuun ja siirtyi ensimmäisestä puolittaisesta paikasta johtoon. Jussi Heikkisen veto vaikeasta kulmasta oikealta oli tarkoitettu ehkä lähinnä keskitykseksi, mutta se laski maalin takakulmaan (9.).

Sarjajumbo PetPetille takaisku tuli aikaisin. Komeetat alkoi kuitenkin vetäytymään ja PetPet sai pallonhallinnan. Petäjäveteläisten hyökkäys ei ole tänä vuonna lähelläkään niin tehokas kuin aiempina vuosina ja näin tässä pelissäkin oli hankala luoda varsinaisia maalipaikkoja.
  Komeettojen keskuspuolustukselle, jossa Joel Leskisen vieressä debytoi miesten sarjassa 16-vuotias Luka Strandén, ei ollut mitään vaikeuksia pitää alue puhtaana. Ylöspäin tapahtui taivaansinisten pelissä kuitenkin aika vähän. Yksi hieno syöttö linjan taakse kuitenkin riitti lähettämään koko PetPet-puolustuksen kahvitauolle. Niklas Nevala oli paikalla ja ohjasi pallon PetPet-veskari Juho Jurvasen ohi maaliin 2-0:an (27.).

PetPet:lle Nelonen on tällä kaudella selvästi liian tasokas. Hyökkäyspeli on tehotonta ja puolustuskaan ei ole oikein linnake. Komeetat /2 ei kovin usein hyökännyt suunnitelmallisesti, mutta kun he tulivat, läpimeno näytti helpolta. Nevala teki myös Komeettojen kolmannen maalin (37.) ja vieraiden riveissä pohdittiin jo äänekkäästi, olisiko viiden miehen linja toiminut parempi.
   Ihan jakson lopussa PetPet sai uutta toivoa. Käsipelin jälkeen vieraat saivat vapaapotkun. Sen antoi Antero Lindholm ja Aleksi Paltamaa ohjasi pallon puskemalla ihan tolpan viereen maalin takakulmaan (45+1.).

Kavennusmaali ei kuitenkaan antanut vauhtia toiselle jaksolle. Päinvastoin Komeetat /2 palasi tehokkaammin kentälle. Kalle Pesonen teki ensimmäisen maalinsa tällä kaudella (50.) ja Heikkinen nosti lukemat jo 5-1:een (54.).
   Seuraava maali olisi tullut 59 minuutilla, mutta Elmeri Seppänen torjui sen käden nopealla reaktiolla juuri ennen maaliviivaa. Tässä oli PetPet:lle vain pieni ongelma: Seppänen on toppari eikä maalivahti. Näin erotuomari Jere Lemettinen osoitti pilkulle ja Seppäselle johdonmukaisesti punainen kortti. Rangaistuspotkun suoritti Komeettojen kapteeni Jussi Heikkinen, joka viimeisteli näin hattutemppunsa (60.).

Peli oli nyt taputeltu. Puolen tunnin ylivoimalla Komeetat /2 syötteli pelaajalta toiselle. Matalat syötöt puolustuslinjan taakse tulivat usein niin hyvin ajoitettuna, että ne ei ollut paitsioita, mutta maalinteko oli nyt vaikeampaa. Myös Niklas Nevala sai hattutempun valmistettua (81.), ja varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla tehtyä myös neljännen maalinsa tässä ottelussa (90.). Jyväskylän Komeetat /2 voitti 8-1 lukemin.

PetPet:lle tämä oli nyt kolmas peräkkäinen murskatappio (0-9 v JJK /2, 1-8 Joutsassa). Seuraavaksi alkaa kuitenkin neljä ottelun mittainen kotipeliputki (PaRi, JIlves, Marski, Soho), jossa osasta vastustajista on joku pistehaku ehkä vielä mahdollinen.
   Komeetat /2 jatkaa ensi keskiviikkona Mikkelissä. Tasapeli tai voitto siellä tarkoittaisi jo aika hyvällä varmuudella, että taivaansiniset pelaavat myös ensi kaudella Nelosessa. Tällä hetkellä joukkue on jopa mitalipaikkajoukkueiden ensimmäinen takaa-ajaja.