14-0 muutettu 0-3:ksi – Piuku kärsi kauden avaustappion kabinetissa

image_printTulosta

M6 tilannekatsaus (9. kierros)

Komeetat /Piuku voittaa ja voittaa. Myös Souls AC kaatui puhtaasti. Mutta hetkinen! Piukun tilillä löytyy nyt myös (kabinetti-)tappio. Kauden suurin voitto (14-0 PetPet /2:a vastaan, 10.7.) on käännetty 0-3 tappioksi, pelioikeudettoman pelaajan kanssa. Vastustaja oli heräillä. Piukun maalivahdilla oli liian vähän päiviä edellisen ylemmän sarjan ottelun jälkeen. PetPet/2 hommasi itselleen kauden toisen voiton.

Sen myötä PetPet /2 oli hetkeksi sijalla, joka riittää 11 kierroksen jälkeen väliloppusarjaan. Tämä paikka menetettiin tällä viikolla kuitenkin Palokassa vastustajalle.
  Kova isku kohti väliloppusarjaa näyttää olevan mahdollinen Muholan Jalkapallokerholle. Haapamäellä MJK johti pitkään 2-0 lukemin, ennen kun HPP löysi vielä oikeaa asennetta ja tasoitti lisäajalla 2-2:een. Silti MJK:lle tuli vastustajalta kehuja ja ennuste, että se tulee olemaan muillekin vielä vaikea vastustaja.

Tärkeät pisteet ”sarjakellarissa” haki FC Saarijärvi, joka voitti Hankasalmella. FCS:n kohdalla voimme sanoa, että turhan paljon pisteitä on tällä kaudella menetetty loppuvaiheessa – tai kabinetissa. Ehkä Hankasalmi oli nyt kääntöpiste. PaRi /2 ja HPP ovat saarijärveläisten viimeiset runkosarjavastustajat. Mahdollisesti se riittää vielä väliloppusarjaan – mutta sitä varten on pakko saada täydet pisteet.
   Tapahtuma Hankasalmella oli kyllä hieno, vaikka huoltorakennus uuden tekonurmen vieressä ei ole vielä täysin valmis. Kuumana kesäiltana paikalla oli noin 110 katsojaa, kioski, kuulutus ja kannustushuudot olivat tietysti mukana. Hieman erikoinen jalkapallo-otteluksi oli kotijoukkueen esittely, jossa pelaaja kerrallaan esiteltiin pelipaikkaa myöten ja pelaaja tuli sivurajalta kentälle vasta silloin, kun oman nimi kuulutettiin.

Ma 22.7.2024 – Pellisenrannan urheilukenttä
Hankasalmen Kovat Pojat – FC Saarijärvi 2-5 (1-2)
T: Vesterinen
Y: n. 110
MAALIT: 26. 1-0 Honkonen (rp), 29. 1-1 Hotakainen, 40. 1-2 Heinänen, 50. 1-3 Kanervo, 61. 1-4 Kanervo, 73. 1-5 Peltonen, 84. 2-5 E Merikanto
V: –
PP: Honkonen, E Merikanto – Kanervo, Heinänen

ks. raportti

Ma 22.7.2024 – Palokan lp
Palokan Riento /2 – Petäjäveden Petäjäiset /2 4-0 (2-0)
T: Åkerman
MAALIT: 28. 1-0 Möttö, 40. 2-0 Möttö, 57. 3-0 Heiska (rp), 80. 4-0 Möttö (rp)
V: – Asunta, Seppänen
PP: Möttö – Yläpoikelus

Voiton myötä PaRi /2 ohittaa PetPet /2:a sarjataulukossa. Kenttätapahtumat näyttivät kuitenkin suuremman tasoeron kuin taulukko antoi ymmärtää. Kotijoukkue hallitsi täysin, johti tauolla 2-0 lukemin. Toisella jaksolla PetPet pysäytti kaksi läpiajotilannetta niin, että ne johtivat PaRi:n rangaistuspotkuihin. Man of the match oli hattutempun tehnyt Jan Möttö. PetPet /2:n näkökulmasta veskari Markus Yläpoikelus esti pahemmat lukemat.

Ma 22.7.2024 – Comets’ Park
Jyväskylän Komeetat /Piuku – Souls AC Jyväskylä 5-0 (2-0)
T: Kytölä
MAALIT: 20. 1-0 Nevala, 37. 2-0 Nevala, 59. 3-0 Lampila (rp), 63. 4-0 Hagman, 90+1. 5-0 Lampila
V: Sääskilahti, Aarnu, Rahkonen – Päkkilä, Tiamiyu
PP: N.N.

Piuku haki selkeän voiton Soulsista. Niklas Nevala teki kautensa 13. ja 14. maalinsa avausjaksolla ja vastasi näin 2-0 taukolukemista. Toisella jaksolla Valtteri Lampila teki kaksi maalia ja Eemil Hagman yhden.

Ma 22.7.2024 – Halssilan yläkenttä
Jyväskylän Nousu – FC Vaajakoski /Reds II 5-1 (4-0)
T: Yari
Y: 95
MAALIT: 4. 1-0 Lampila, 17. 2-0 Te Reh, 32. 3-0 Karjalainen (rp), 38. 4-0 Lampila, 77. 5-0 Kilpeläinen, 87. 5-1 Räisänen
V: – Kiiskinen, Bruce
PP: Lampila – Merikanto

Täydellä kokoonpanolla vaajakoskelaiset matkustivat paikallisderbyyn muutaman kilometrin päähän Halssilaan. Nousu houkutteli vieraiden puolustuslinjan ylös ja pisti sitten syöttöjä linjan taakse. Näin syntyi Pietari ”Pietu” Lampilan johtomaali ”Ziko” Samajitan syötöstä jo neljännellä peliminuutilla.
  Kotijoukkue jatkoi maalintekoa hyvällä tahdilla: Te Rehin vapaapotkulla oikean tolpan kautta (17.), Onni Karjalainen pilkulta (32.) ja uudestaan Lampila (38.) nostivat lukemat tauolle jo 4-0:an.
  Reds II tuli paremmalla ilmeellä toiselle puoliajalle ja aiheutti Nousulle hetkellisesti ongelmia. Seuraavan maalin teki kuitenkin taas Nousu, kun PaRi-kasvatti Pyry Kilpeläinen teki ensimmäisen maalinsa Nousun paidassa (77.). Redsin kunniamaalin teki Pekka Räisänen jälkivetona torjutusta vapaapotkusta (87.).

Pe 26.7.2024 – Haapamäen urheilukenttä
Haapamäen Pallo-Pojat – Muholan Jalkapallokerho 2-2 (0-1)
T: Silander
MAALIT: 36. 0-1 J Lindholm, 55. 0-2 Rekola, 75. 1-2 Tuomisto, 90+2. 2-2 Tuomisto
V: Hyödynmaa – T Piispanen, Rekola
PP: Mikkonen, Ibrat –

Loppukirin myötä HPP haki vielä yhden pisteen. ”Muhola on vahvistanut kokoonpanoaan jyväskyläläisillä pelaajilla ja tulee olemaan kova vastus loppukaudesta kenelle tahansa”, sanoo HPP-veskari ja -valmentaja Jussi Virta. ”Meiltä ensimmäiset 75 min olivat kauden huonointa peliä. Annettiin liikaa tilaa vastustajalle ja hävittiin kaksinkamppailut. Vasta lopussa asenne oli kohdalleen”, Virta kommentoi oman joukkueen suoritusta.
  Jere Lindholm (kauden 2. maali) ja Korpilahden Martin kasvatti Jere Eerik Rekola (3. maali) olivat vienyt MJK:n 2-0 vierasjohtoon. HPP:n maalitykki Peetu Tuomisto (13. ja 14. maali). pelasti kotijoukkueelle tasurin. Jälkimmäinen maali syntyi vasta lisäajalla.