Kraft hakee voiton Jyväskylästä – JPS kaventaa liian myöhään

image_printTulosta

Raportti: JPS – Kraft (M2)

JPS:n tappioton putki katkesi ja samalla alkavat häipymään mahdollisuudet yläloppusarjaan. Pukukoppimaali mahdollisti vieraiden pääsemisen omalle mukavuusalueelle, ja JPS joutui ottamaan isoja riskejä.

La 27.7.2024
Jyväskylän seudun Palloseura – Närpes Kraft FF 2-3 (1-2)
JPS: Lindfors – Sormunen, Naskali, Arponen, Aatsinki – Niskajärvi (46. Nousiainen) – Ojala, Pyyny, Rinta-Halkola, Vähäpesola (72. Räsänen) – Salmi
KRAFT: Z Eriksson – Kalabic, Lärka, Skogman, Laine (67. Björkqvist) – Tkachenko (78. Westerholm), Nordman – Ibric, Sparv (62. Kroog), Järvinen – Pomba (78. Nordberg)
T: Sandmark – Viinikainen, Helenius
Y: n. 80 Viitaniemen liikuntapuistossa
MAALIT: 4. 0-1 A Järvinen, 28. 1-1 Ojala (rp), 43. 1-2 A Järvinen, 77. 1-3 Pomba, 90+2. 2-3 Salmi
V: Naskali, Salmi – Z Eriksson, Nordman, Skogman
PUNAINEN KORTTI: 45+1. Pobor (Kraft, päävalmentaja)

Molemmat joukkueet aloittivat vauhdikkaasti. JPS panosti ehkä liikaa kovaan hyökkäykseen, kun puolustus oli tässä vaiheessa liian ohut. Kraftin Atte Sparv veti niukasti maalin yli (3.). Minuutti myöhemmin Akseli Järvinen vei vieraat 0-1 johtoon (4.).

Lyhyt säikähdyshetki koettiin 6. peliminuutilla, kun JPS:n Matti Vähäpesola liukastui Viitaniemen päätyrajan takana ja törmäsi aitaan. Kaksi vastustajan pelaajaa auttoivat heti jumittuneen jyväskyläläisen pois ja, vaikka pelaaja oli kentän ulkopuolella, erotuomari Henrik Sandmark odotti Vähäpesolan vieressä niin kauan, kunnes kenkä oli taas jalassa ja nauhoitettu. Onneksi ei jäänyt vakavampia jälkiä kuin pari naarmua.

Tämän jälkeen JPS sai muutaman hyvän paikan: Vähäpesola nopean hyökkäyksen päätteeksi (11.), sekä Tony Naskali, joka ampui pallon kulmatilanteen jälkeen ylärimaan (18.).
   Sen jälkeen pelin vauhti alkoi kuitenkin hiipumaan. Poikkeus oli tilanne, jossa Kraftin maalivahti Zacharias Eriksson kaatoi Eero Salmen rangaistusalueelle. Rangaistuspotkun suoritti Kalle Ojala, joka tasoitti 1-1:een (28.).

Närpes Kraft keskittyi loppupuoliajan varsinkin erotuomaripäätösten moittimiseen. Pelaajille sananvalinnasta huolimatta ei korttia nostettu, mutta Kraft-valmentaja Vanja Pobor lensi johdonmukaisesti suunsoitosta pihalle (45+1.). Siinä vaiheessa närpiöläiset johtivat jo 1-2 lukemin. Maali tuli kulmatilanteesta ja siltä vastasi takatolpalla aivan liian vapaasti palloon päässyt  Akseli Järvinen (43.).

Kraft keskittyi vastahyökkäyksiin
   Vieraiden osalta johto sopisi täysin pelisuunnitelmaan. Närpiöläiset pystyivät nyt vetäytymään omaan kenttäpuoliskoon ja odottamaan vastahyökkäystilaisuuksia. Nämä tulivat varsin harvinaisesti.
   JPS hallitsi palloa ja muutama paikka tulikin. Paras oli 69. minuutilla jälleen kulmatilanteesta. Neljän tai viiden veto yrityksestä huolimatta pallo ei päätynyt maaliin.
  Kraft selvisi tilanteesta ja 77. minuutilla tulikin se toivottu tuhannen taalan vastahyökkäys. Yksi pieni sijoittautumis virhe JPS:n oikealla puolustuspuolella kostautui. Lucas Pomba pääsi läpi ja viimeisteli taidokkaasti maalin oikeaan kulmaan 1-3:een.

JPS ei lopettanut pelaamista, vaan he yrittivät kaventaa. Oli kuitenkin ihan sama kuinka vapaasti (78.) tai lähelle (85.) maalia päästiin, pallo pomppi niin pahasti, ettei sitä saatu maaliin.
   He myös tuhlasivat paikkoja kulmatilanteesta (83.) sekä pirun nopeista vastahyökkäyksistä (87., 89.).

Tunteet kuumenivat jälleen lisäajalla, kun Eero Salmi pääsi kaventamaan 2-3:een, ja yritti viedä pallon nopeasti keskiympyrään (90+2.), mikä Kraftin Emil Skogman meinasi kaikin voimin estää. Molemmille tuli tästä varoitus.
  Vieläkin oli JPS:lle kaksi minuuttia aikaa ja yksi hyökkäys aikaa tasoittaa. Kalle Ojala ampui kuitenkin liian aikaisin ja mahdollisuus oli menetetty.

JPS:n yläloppusarjapaikkamahdollisuus minimaalinen
   JPS:n kausi on sujunut ihan mukavasti. Kolmen tappiottoman pelin jälkeen vastaan tuli kuitenkin vahvempi ja kypsempi joukkue. Kraftille se oli 9. voitto 16 pelistä ja joukkue on ihan pronssipaikassa kiinni.
  JPS:lla on enää vain minimaalinen mahdollisuus yläloppusarjapaikkaan (4 pisteen ero, vielä kaksi runkosarjakierrosta tulossa). Kuitenkaan ei ole mitään hätää, sillä ero putoamisalueelle on 9 pistettä. Siellä, sijalla 9, on tällä hetkellä Oulun Palloseura eli JPS:n seuraava vastustaja. Ottelu pelataan ensi keskiviikkona Castrenin kentällä Oulussa.