LauTP taipuu PaRi:n terävälle viimeistelylle

image_printTulosta

Raportti: PaRi – LauTP

Murskatappiolla (0-18 Ylämyllyllä) kesätauolle jäänyt LauTP palasi hyvällä esityksellä takaisin pelikentille. Vaikeudet viimeistelyssä ja puhdin loppuminen estivät kuitenkin paremman tuloksen.

Su 28.7.2024
Palokan Riento – Lauritsalan Työväen Palloilijat 5-0 (2-0)
PARI: Honkonen – Rauma, Mänty, Olli, Tanttu – Manninen – Heiska, M Kapanen, Immonen, Lundell – Heinonen;
vaihdosta/vaihdossa: Turpeinen, Rainio, Amegbedzi, Paananen, Jokilahti
LAUTP: Piiskonen – Lappalainen, Lallo, Pitkänen, Sarviaho – Tiikasalo, Tuuva, Ek – Sopanen – Lautala, Kolis;
vaihdosta: Sissonen, Tuominen, Sorsa
T: Ylönen  Fikirini, Medjadji
Y: 29
MAALIT: 37. 1-0 Paananen, 45. 2-0 Jokilahti, 66. 3-0 Heinonen, 71. 4-0 Manninen, 86. 5-0 Lundell
V: Heiska, Rainio – Tiikasalo
PP: Heiska, Manninen, Paananen – Sopanen

Ei vielä ottelun alussa heti osannut sanoa, kumpi on sarjakärki ja kumpi löytyy viimeisiltä sijoilta. LauTP näytti pitkälti jopa hieman paremmalta ja Emmi Sopanen pamautti jo 6. peliminuutilla vapaapotkun melkein 40 metristä ylärimaan.
  LauTP:n keskikentän timantti ohjasi PaRi:n laidoille. Se sopii PaRi:n pelityyliin, mutta keskeltä kotijoukkue ei päässyt jakamaan palloa toivotulle alueelle. 20 minuuttia oli jo kellossa, kun Ada Heiskan keskitys tuli maalin eteen. Lini Lundell ei kuitenkaan ihan yltänyt palloon (21.). Puolen tunnin kohdalla tuli seuraava hyvä paikka kotijoukkueelle, mutta Helmi Rainion veto sekä Ama Amegbedzin jälkiveto tulivat maalivahtia kohti (30.).
   Kahdella kulmapotkulla PaRi siirtyi ennen taukoa 2-0 johtoon. Yksi hyökkääjä aiheutti härdelliä veskari Krista Piiskosen edessä, ja muut puolustajat eivät olleet tarpeeksi vastustajan lähellä. Näin Helka Paananen (37.) ja Aino Jokilahti (57.) pääsivät maalin tekoon.

LauTP aloitti hyvin myös toisella jaksolla. Olivia Ek laukoi niukasti maalin yli (50.). Ella Tuuva syötti hienosti linjan taakse, josta Peppi Tiikasalo pääsi maalipaikalle, mutta PaRi:n Taika Honkonen piti maalinsa kolmella torjunnalla puhtaana (52.). Seuraavaksi Emilia Lautala syötti maalin eteen, jossa Sopanen ei ihan yltänyt palloon (58.).
   Viimeisen puolen tunnin aikana peli oli kuitenkin taas PaRi:n hallussa. Keskityksestä Hilla Heinonen teki maalin etutolpan tuntumasta (66.). Pian sen jälkeen seurasi Elvi Mannisen hyvä laukaus 4-0:an (70.).
   LauTP ei enää pystynyt palaamaan peliin. PaRi jaksoi vielä, ja Liini Lundell teki 86. minuutilla maalin suoran syötöstä 5-0 loppulukemiin.

Näin Palokan Riento haki voiton paremman viimeistelyn ja pidemmän puhdin ansiosta. Tasoero ei kuitenkaan ollut niin iso kuin lukemat antavat ymmärtää.