Nimesetin tuplapakkaus Keuruulla ei riitä HoDy:lle

image_printTulosta

Raportti: KeuPa – HoDy (M4)

   Keuruun Pallon kotivoitto ei yllätä varmaan ennustajia. Ottelu oli kuitenkin vaihderikas. Molemmat joukkueet tekivät ”feeniksit.” Kotijoukkue on se, joka nauraa viimeisenä.

Ke 7.8.2024
Keuruun Pallo – Holstin Dynamo 3-2 (1-1)
KEUPA: Kantalainen – Oikarinen, Karera, Lehtonen, Järvinen – Vuoriniemi (68. Aa Vuorenmaa), Virkalahti, Nadinic, Asuinmaa – Falcon, Al Vuorenmaa
HODY: Ikäheimo – van Acker, Muqolli, Diamond, I Vaara (89. Puustinen) – Ojanperä (83. Turunen), Honko (89. Tammimetsä) – Sallinen (79. Gholami), Nimeseti, K Moisio (83. Kovanen) – Lehtimäki
T: Viinikainen – Tiusanen, Timonen
Y: N.N. Keuruun Keskuskentällä
MAALIT: 3. 1-0 Vuoriniemi, 25. 1-1 Nimeseti, 55. 1-2 Nimeseti, 74. 2-2 Falcon, 88. 3-2 Nadinic
V: Nadinic, Asuinmaa –
PUNAINEN KORTTI: 86. Muqolli (HoDy)
PP: Vuoriniemi, Falcon – Nimeseti 

   Vierasjoukkue HoDy vaikutti väsyneeltä. Keskikenttä oli KeuPa:n hallussa, ja näin tuli myös paikkoja kotijoukkueelle. Ensimmäinen kulmapotku tuli kolmannella peliminuutilla keuruulaisten vasemmalta puolelta. Johannes Vuoriniemi nousi maalin edessä ylös, puski pallon verkkoon, ja teki näin hänen ensimmäisen maalinsa Miesten Kolmosessa. KeuPa siirtyi 1-0 johtoon.

   Peli kulki kotijoukkueen käsikirjan mukaisesti. Juan Falcon (12.) ja Hassani Karera (18.) olisivat voineet tehdä toisen maalin, mutta molemmat ampuivat maalin yli.
   KeuPa:n shokiksi seuraavan maalin teki kuitenkin vierasjoukkue. KeuPan ex-pelaaja Redamte Nimeseti pääsi vastahyökkäyksestä yksin karkuun ja nosti pallon juuri tarpeeksi maalivahti Jussi Kantalaisen ohi, että se mahtui vielä oikean tolpan paremmalle puolelle 1-1:een (25.).
   KeuPa:n paras mahdollisuus korjata tilannetta tuli 33. minuutilla, kun Juan Falcon ampui ylärimaan. Tasalukemissa siirrettiin kuitenkin tauolle.

   KeuPa:lla oli myös parempi alku toisella jaksolla. HoDy:n osalta kapteeni Samuel Lehtimäki vaikutti olevan hieman hukassa kärjessä, koska pallo ei hänelle tullut kovin usein. Kun Lehtimäki sai pallon, siellä oli heti myös kaksi puolustajaa lähellä. Näin maalipaikat eivät olleet kovin lupaavia (esim. 52.).
  HoDy:lla oli kuitenkin vielä toinen hyökkääjä: Redamte Nimeseti. Ihan niin kuin se olisi kopio avausjaksolta, pitkä syöttö tuli KeuPa:n puolustuslinjan taakse, Nimeseti juoksi, tuli Kantalaisen edessä palloon, ja nosti sen maaliin 1-2 johtoon (55.).

   Vierasjohdon jälkeen kärkijoukkue KeuPa oli kotona sarjahäntää vastaan yhä enemmän vaikeuksia. Itseluottamus oli kadonnut. HoDy puolusti tiiviisti ja pääsi yhä enemmän hyökkäysalueelle. Tulosta se ei tuonut. Aikaa kuitenkin kului ja KeuPa vaikutti tässä vaiheessa jo olevan kohtalonsa kanssa sujut.
   Ei ollutkaan! Vartti ennen loppua Juan Ingnacio Falcon herätti joukkueen ja koko kylän tasoittamalla 2-2:een (74.). Peli oli taas täysin avoin.
   HoDy:n Lehtimäki osui ylärimaan (77.), mutta myös KeuPa:lla oli paikkoja. Falconin vastahyökkäys päättyi kuitenkin hiukan keskiviivan taakse, kun HoDy-toppari Jasmin Muqolli otti kontaktia. Falcon ei kovin tosissaan yrittänyt jatkamaan matkaa vaan otti lahjan vastaan. Eittämättä rike, mutta tulkinnanvaraan jäi hieman, kuinka selkeä maalipaikka voi olla 40 metriä maalin edessä. Erotuomari Vili Viinikainen ei epäröinyt: punainen kortti nousi samaan tien Muqollille (86.).
  Holstin Dynamo tiputti Lehtimäen toppariksi, KeuPa:lla oli nyt momentum. Kotijoukkue sai pari kulmapotkua, ja sellaisesta Marcos Nadinic teki kotijoukkueen johtomaalin 3-2:een (88.).
   HoDy yritti vielä luoda loppukirin. Lehtimäen pitkät syötöt ja heitot ”tekivät metrejä”, mutta oikein hyviä paikkoja vieraat eivät enää saaneet. KeuPa:n puolustus kesti ja pisteet pysyivät Keuruulla.

KeuPa:n edessä kärkiottelu
   KeuPa oli hakenut vain kaksi pistettä kolmesta viimeisestä ottelusta. Olisihan se KeuPa:lle ollut melkein jo armonlaukaus, jos HoDy:äkin vastaan voitto olisi jäänyt hakematta. Nyt on taas kaikki mahdollista! Sen vahvistaa katse sarjataulukkoon. Sarjakärki FC Blackbird pelasi samana iltana vain tasapelin Kypärämäki Rangersia vastaan. Näin KeuPa kavensi piste-eron neljäksi pisteeksi ja kohtaa ensi keskiviikkona nimenomaan FC Blackbirdin (klo 19 Viitaniemen kentällä). Siellä on keuruulaisilla sitten mahdollisuus tehdä mestaruuskamppailun taas erittäin jännittäväksi.

   HoDy:n tilanne neljännen peräkkäisen tappion jälkeen ei luonnollisesti parane. Jumbopaikka on hallussa. Lohikosken Pallokerho ei ole vielä kuin kaksi pistettä edessä, mutta pelaa tällä kierroksella vielä (perjantaina Huima/Urhoa vastaan). Ensi viikko HoDy ja LPK kohtaavat vielä viimeisen kerran tällä kaudella toisensa. Erittäin paljon on silloin pelissä.

FZ