Jännittävä 0-0 Tammelan stadionilla

image_printTulosta

Raportti: Ilves – JyPK (KL)

   Ottelu, jonka tarina olisi vaatinut voittajan ja häviäjän, päättyi maalittomaksi tasapeliksi. Kamppailu uudella Tammelan stadionilla tarjosi yleisölle kyllä paljon jännitystä ja maalipaikkoja. Ainoastaan se kultainen maali, joka jakaisi porukan kahteen, ei tullut. Näin molemmille jäi jotain hampaan koloon, mutta kohtalo olisi voinut olla karumpikin.

La 10.8.2024
Ilves Tampere – Jyväskylän Pallokerho 0-0
ILVES: Mäki-Kamppi – Virkkala, Juvonen, Perkaus, Ojala, Mäkipeltola – Spets (79. Tuomala) – Lehtilä (79. Rasinen), Luotonen (67. Perttula), Ljesnanin (84. Lukkarila) – Olmala
JYPK: Leivonen – Pitko (75. Tenno), Salo, Torpo, Salmijärvi – E Paakkari, Meronen (75. Wusu) – Auvinen (46. Todoshchenko), Forstén, Husu (90. Halttunen) – Puolakka
T: Kulmala – Helenius, Luomala
Y: 382 Tammelan stadionilla
MAALIT: –
V: –
PP: Ljesnanin, Mäki-Kamppi – Forstén, Torpo, Leivonen

   Molemmilla joukkueilla oli hetkensä tässä säilymiskamppailussa. Ilves lähti peliin yhden pisteen JyPK:n edellä. Viime kuukausien hyvästä pistesaaliista huolimatta, vieraat ovat ensimmäisessä putoamispaikassa kiinni.
   Kummallakin joukkueella oli ensimmäisen kahden minuutin aikana jo maalipaikkoja. Ilves oli alkuvaiheessa kuitenkin aggressiivisempi, ennen kun JyPK tuli mukaan ja oli vähintään tasavertainen. Vieraat pääsivät usein oikealta laidalla läpi (esim. Pitko, myöhemmin Husu), mutta keskitykset tulivat usein alueelle, jossa ei ollut joukkuekaveria.
   Ilveksen avausjakson paras paikka tuli 32. peliminuutilla, kun Amelia Luotonen puski maalin yli.

   Toinen jakso alkoi JyPK:n Eevi Paakkarin hyvällä laukauksella (46.). Neljä minuuttia myöhemmin Nanna Leivonen joutui kentän toisella puolella torjumaan hienosti Luotosen vedon (50.). Se oli pitkän Ilves-prässivaiheen alku. Tästäkin JyPK selvisi ja pääsi noin 70. minuutilta alkaen taas itse kuskin paikalle. Vieraiden kulmapotkut olivat hyvin vaarallisia ja pelitilanteistakin päästiin paljon vedoilla. Maalinteko ei kuitenkaan onnistunut.
   Ilves yritti tässä vaiheessa iskeä nopeilla vastahyökkäyksillä, mutta Pallokerho pysäytti ne yleensä tarpeeksi aikaisin.

   Pelin jännitys huipentui loppuvaiheessa, jolloin molemmat joukkueet saivat vielä hyviä paikkoja voittomaalille: Näin Ilveksen Tessa Perttula veti vain niukasti ohi (81.), ennen kun kotijoukkueen maalivahti Viivi Mäki-Kamppi torjui hienosti Lotta Puolakan vedon (84.). Myös JyPK:n seuraava kulmatilanne oli erittäin vaarallinen, mutta yhteisvoimin Ilves sai sen jälleen torjuttu kulmaksi (85.).

   Vesisateesta märkä nurmikko, huutavia ja rummuttavia kannattajia kummallakin puolella ja hieno uusi jalkapallostadion, joka – se pitää vielä myöntää – on kuitenkin tälle sarjalle vielä muutaman numeron liian iso. Tunnelma ja jännitys tekivät tästä hienon jalkapalloillan. Ainoastaan maalit puuttuivat.

AM