Souls ottaa kovan revanssin Harjun Potkusta

image_printTulosta

Raportti: Potku – Souls (M6)

Kymmenen pistettä oli ero sarjataulukossa ennen peliä, mm. siksi, kun Potku voitti joukkueiden ensimmäisen ottelun Vehkalammella kahta kuukautta ja yhtä päivää aikaisemmin 3-1 lukemin. Soulsin revanssi onnistui nopeilla hyökkäyksillä ja hienolla vaparimaalilla.

Ma 19.8.2024
Harjun Potku – Souls AC Jyväskylä 1-5 (0-2)
POTKU: Vartiainen – Kemppainen, Salonen, Rousu, Knuuttila – Komppa, Kuokkanen, Koivukumpu, Kauppinen, Salmijärvi – Manninen;
vaihdosta: Mäkelä (mv), Paananen, Parto, Safdari, Sällinen
SOULS: Tyni – Tahkola, Ilonen, Sundell, Viholainen – Virta – Antikainen, Ju Peltonen, Jo Peltonen, Turpeinen – Rantanen;
vaihdosta: Nisonen, Tiamiyu, Päkkilä, Ahonen, Sikanen, Kosola, Peurala, Kekäläinen, Markkanen
T: Haimi
Y: 29 Halssilan yläkentällä
MAALIT: 23. 0-1 Jo Peltonen, 41. 0-2 Rantanen, 60. 0-3 Ahonen, 64. 0-4 Tiamiyu, 69. 1-4 Kemppainen (rp), 84. 1-5 Rantanen
V: Salmijärvi – Sikanen
PP: Salonen, Sällinen, Kemppainen – Jo Peltonen, Markkanen, Tiamiyu

Souls lähti heti muutaman minuutin jälkeen kuskin paikalle. Ensimmäisen 20 minuutin aikana maalintekoyritykset päätyivät vielä maalin ohi.
  Avausjakson paras paikka tuli, kun Olalekan Tiamiyu syötti keskellä linjan taakse Joonas Peltoselle. Kotijoukkueen penkin epätoivoiset ”paitsio, paitsio!”-huudot eivät auttaneet. Erotuomari Artem Haimi antoi pelin jatkua, Peltonen harhautti maalivahti Hannu-Pekka Vartiaisen ja viimeisteli tyhjään maaliin 0-1:een (23.).

Harjun Potku pääsi maalin jälkeen paremmin mukaan. Petteri Sällisen hyvä vasurilaukaus oikealta meni vain hiukan takatolpasta ohi (29.).
  Souls AC laittoi muutaman nopean vastahyökkäyksen. Seuraava hyvä paikka tuli kuitenkin hyvän hyökkäysalueen prässin jälkeen, kun Veeti Peurala voitti pallon boksin rajalla omille. Atte Rantanen pääsi hyvälle paikalle, mutta Potku-toppari Aaron Salonen putsasi pallon viimeisellä hetkellä sivurajan yli (39.).
   Minuutti myöhemmin Souls sai vapaapotkun keskeltä noin 23 metristä. Sen suoritti Atte Rantanen, joka pamautti pallon suoraan maalin vasempaan kulmaan (40.). 0-2 lukemilla siirrettiin myös tauolle.

Potku vahvasti tauolta, mutta Souls tekee maalit
   Harjun Potkun piti laittaa lisää hiiliä pesään, jos halusi hakea tästä vielä jonkun pisteen. Toinen jakso alkoi siinä mielessä lupaavasti. Paras paikka oli Sällisellä, jonka laukauksen Iiro Tyni torjui (50.).
   Vieraat olivat maalin edessä tehokkaampia. Tunnin kohdalla nähtiin melkein kopio avausmaalista. Soulsin maalintekijä oli nyt Lassi Ahonen ja maalissa tauolla Potkun tolppien väliin tullut Juho Mäkelä. Ahonen sai pallon linjan taakse, siirtyi Mäkelän ohi ja viimeisteli kaikessa rauhassa 0-3:een (60.).
   Kyyti Potkulle tuli jopa vielä kylmemmäksi, kun 64. minuutilla Olalekan Tiamiyu oli yksin Mäkelän edessä ja viimeisteli ensimmäisellä kosketuksella 0-4:een.

Harjun Potku ei antanut periksi ja haki kuitenkin vähän lohtua. Sällisen laukaus vasemmalta sivurajalta näyttikin lupaavalta, mutta meni maalin yli (66.). Sitten Jukka Kemppainen teki pilkulta maalin 1-4:ään ampumalla pallon täysillä oikeaan yläkulmaan (71.).
   Hyvältä vapaapotkupaikalta olisi voinut tulla vielä toinen maali, mutta tässä vaiheessa olisi pitänyt mennä kaikki Potkun näkökulmasta nappiin, että Soulsin voitto olisi vielä vaarantunut.
   Kuusi minuuttia ennen loppua Soulsin Atte Rantanen teki boksin keskeltä ekalla kosketuksella vielä vieraiden viidennen maalin ja varmisti joukkueen toiseksi korkeimman voiton tällä kaudella.

Tappiosta huolimatta Harjun Potku on varmistanut viidennen sijan. Potku pelaa kauden viimeisen ottelunsa to 5.9. Saarijärvellä (klo 19).
   Souls AC on seitsemäntenä. Ero FC Vaajakoski /Reds II:seen on kaventanut yhdeksi pisteeksi. Reds II on Soulsin seuraava vastustaja kahden viikon päästä Tikkakoskella (ma 2.9. klo 20:15).