Hukin kovaa ajojahtia ei palkittu – Väärämäen hattutemppu vie KeuPa /2 voittoon

image_printTulosta

Raportti: Huki – KeuPa /2 (M5)

Kahdeksan maalin ottelu oli erittäin jännittävä. KeuPa /2:n 3-0 johto suli välillä täysin, mutta lopulta pisteet lähtivät Keuruulle, myös siksi, koska FC Huki pisti rankkarin tolppaan. Tämä ottelu ei jättänyt ketään kylmäksi. Osa yleisöstä rynni jopa kentälle asti.

Ti 20.8.2024
FC Huki Jyväskylä – Keuruun Pallo /2  3-5 (0-3)
HUKI: Säntti – Mannila, Järveläinen, Hasanzada, Vaikkinen – Toikko, Savela – J Järvinen, Karlsson, Soltanpanah – Gholami;
vaihdosta: Tamminen, Abahassine, Kauppinen, Eklund, Kumpu, Goljahanpoor
KEUPA 2: Korkeakoski – Salenius, Varricchio, Eerola, Nieminen – V Tastula, Vuoriniemi – Koroma, Väärämäki, A Tastula – Ee Isojärvi;
vaihdosta: Koivuranta, Dampha, Aa Vuorenmaa, Mikkonen, Kankaanpää, Joutsi, Närvä, Nieminen
T: Lummi – Kytölä, V Rantanen
Y: 26 Halssilan yläkentällä
MAALIT: 9. 0-1 Väärämäki, 34. 0-2 Väärämäki, 41. 0-3 Koroma, 49. 1-3 Karlsson, 67. 2-3 Goljahanpoor, 69. 3-3 Gholami, 73. 3-4 Väärämäki, 90+2. 3-5 Dampha
V: – Eerola
ERIKOISTAPAHTUMA: 79. Gholami (Huki) vetää rangaistuspotkun ulkotolppaan
PP: Gholami, Goljahanpoor, Soltanpanah – Väärämäki, Varricchio, Aa Vuorenmaa

Hektisessä alkuvaiheessa pallo liikkui nopeasti, mutta harvinaisesti ”omille.” FC Huki sai tällä lailla pallon keuruulaisten puoliskolle ja oli myös vaarallisempi. KeuPa:n puolustus teki maalinteon kuitenkin hankalaksi. Lähellä se oli, kun Ibrahim Gholami pääsi oikealla läpi. KeuPa-veskari Roope Korkeakoski torjui kuitenkin kulmaksi (2.). Kuusi minuuttia myöhemmin Farhad Soltanpanahin kaatuminen päätyrajan tuntumassa haiskahti jo hieman rangaistuspotkulle, mutta Waltteri Lummen pilli jäi hiljaiseksi (8.).
   Ottelunavausmaalin teki Keuruun Pallo /2 ilman kunnon maalipaikkaa: Joni Väärämäen kaukolaukaus osui vain hirveän tarkasti yläriman alle (9.).

Huki prässäsi jatkossakin korkealta. Gholami (13.) ja Soltanpanah (22.) saivat vielä hyviä paikkoja. Toisella puolella Johannes Vuoriniemi kokeili kaukolaukauksella melkein samalta etäisyydestä, mistä 0-1 syntyi. Lähellä oli sekin (27.).
   Pelin tahti alkoi pikkuhiljaa hiipumaan. Se palveli enemmän keuruulaisia, jotka pystyivät panostamaan rauhassa parempaan syöttöpeliin. Tästä syntyi hyökkäyksiä ja 34. peliminuutilla vapaapotku annettiin oikealta. Joni Väärämäki astui pallon taakse ja ampui pallon tarkasti etukulmaan. Peli 0-2.

Jakson loppu oli KeuPa /2:n hallussa. Konsta Närvä puski Aaron Vuorenmaan keskityksestä ylärimaan. Väärämäki ampui jälkivedon myös ylärimaan (38.). Kolme minuuttia myöhemmin KeuPa /2:n kolmas maali tuli kun Badara Koroma laukoi paineen alla keskeltä maalivahdin käsien ja yläriman kautta 0-3:een (41.).

Huki 0-3:sta 3-3:een

Ensimmäisen paikan tauon jälkeen sai KeuPa /2 (Mikkosen laukaus, 47.), mutta sitten alkoi FC Hukin kova ajojahti. Aleksi Karlsson teki vahvalla vasurilla kulmasta maalin 1-3:een (49.). Gholami laukoi hyvästä paikasta ohi (65.). Toppari Bazjan Goljahanpoor puski pallon keskityksestä 2-3:een (67.). Tunnelma katsomossa – tai oikeastaan sivurajan vieressä – alkoi kiehumaan.
   Seuraavaksi Jasin Abahassine syötti läpi Ibrahim Gholamille, joka viimeisteli varmasti (69.). Katsomo kiehui nyt yli – tilanne oli 3-3! Osa Hukin kannattajista oli juoksut jälleen kentän puolelle. Erotuomari Lummi ohjasi heitä kauemmaksi kentältä.

Hetkeksi tuli hiljaista. Kenttätapahtumia se ei häirinnyt. Vain neljä minuuttia Hukin tasoituksen jälkeen KeuPa /2 siirtyi taas johtoon. Maalintekijänä oli taas Joni Väärämäki, joka viimeisteli hattutemppunsa (73.).
   Huki taas reagoi ja KeuPa /2:n puolustus sai yhä enemmän vaikeuksia, varsinkin Ibrahim Gholamin kanssa. 11 minuuttia ennen loppua FC Huki sai rangaistuspotkun. Gholami veti sen vasempaan ulkotolppaan (79.).

Loppuun asti FC Huki loi painetta, jotta pääsisi vielä tasoihin. KeuPa /2 selvisi tästä ja viimeisestä tilanteesta ennen loppuvihellystä Alieu Dampha pääsi ohittamaan Hukin maalivahdin ja viimeisteli 3-5 loppulukemat (90+2.).

Molemmilla joukkueilla oli ennen peliä 16 pistettä tilillä. KeuPa /2 nousi voiton myötä LuoVU:n ohi sijalle viisi. Tilasto on 6 voiton, 1 tasapelin ja 6 tappion myötä tasainen.
  Seitsemäntenä oleva FC Huki saa hieman painetta alhaalta, kun Konneveden Urheilijat hakivat jo kolmannen peräkkäisen voiton (nyt 13 pistettä). Ensimmäinen mahdollinen putoamispaikka on kuitenkin vielä kuuden pisteen päästä.