Ilman Tuomistoa HPP ei pystynyt haastamaan Nousua

image_printTulosta

Raportti: Nousu – HPP (M6)

Tosipelit ovat alkaneet ja mitalitaistelu tiivistyy. Se oli meidän toive ennen Kutosen yläloppusarjan ensimmäistä peliä. Vajaan tunnin jälkeen kamppailu oli kuitenkin jo ratkaistu ja näin tuli loppuvaiheessa odottamattomien talenttien näytönpaikka.

Pe 23.8.2024
Jyväskylän Nousu – Haapamäen Pallo-Pojat 4-0 (2-0)
NOUSU: Saarikko – Koljonen, Luttinen, Vehanen, Huovinen – Halsas – Samajita, Te Reh, Himanen, Yilmaz – Lampila;
vaihdosta: Kajoba, Martinmäki, Rosti, Ikonen, Kovala, Abdelkader, Kilpeläinen, Linna
HPP: J Virta – Ibrat, Ahonen, Mikkonen, Kajiwara – Pesonen, Jauhiainen – Jafari, Safi, Hyödynmaa – Lindeman;
vaihdosta: Arvonen
T: Vilkman
Y: 64 Halssilan yläkentällä
MAALIT: 16. 1-0 Samajita, 33. 2-0 Lampila, 54. 3-0 Kilpeläinen, 87. 4-0 Himanen
V: Luttinen – Jauhiainen, Ahonen
PP: Himanen, Samajita –

HPP aloitti 10 minuutin verran kovalla prässillä ja sai nopeasti muutaman puolikkaan paikan. Ruutivarasto oli kuitenkin nopeasti tyhjä. Loppujaksolla hyökkäsi enää ainoastaan kotijoukkue.
   Mikael Himanen ohitti Te Rehin syötön jälkeen maalivahti Jussi Virran. HPP:n puolustus sai kuitenkin tilanteen viimeisellä hetkellä putsattua kulmaksi (10.). Seuraavaksi Himanen osui kaukolaukauksella ylärimaan (14.), ennen kun Kachimbwa ”Ziko” Samajita pääsi keskeltä aivan liian vapaasti läpi ja nosti Nousun 1-0 johtoon (16.).

Nousu jatkoi aggressiivisesti. HPP-veskari Virta torjui Pietari Lampilaa vastaan (23.) ja Aappo Mikkonen pelasti puskemalla vain senttejä oman maaliviivan edestä (25.). Reilu puolen tunnin jälkeen Nousun Pietari Lampila hyökkäsi vasemmalta ja teki maalin 2-0:an (33.).
  Kotijoukkueella oli ennen taukoa vielä enemmän paikkoja, ennen kaikkea nopeiden laitahyökkääjien (Samajita, Jojo Kajoba), mutta tässä puuttui myös viimeinen hyvä syöttö.

HPP, joka pelasi ilman maalitykki Peetu Tuomistoa (hän on tehnyt 74% joukkueen maaleista!), tuli myös tauolta kovalla prässillä. Alhaalla oli kuitenkin liikaa tilaa vastustajalle. Näin Pyry Kilpeläinen pääsi maalintekoon 3-0:an (54.). Hyvän läpisyötön tarjoili Belghitar ”Kadi” Abdelkader.

Peli oli käytännössä ratkaistu. HPP ei saanut pelin aikana yhtään vaarallista laukausta maalin suuntaan ja vain yhden vaihtomiehen voimalla alkoi puhtikin loppumaan. Nousu taas antoi kaikille peliaikaa. Ihan täysillä ei enää menty. Loppuvaiheessa tuli kentälle myös itse Nousun puheenjohtaja Olli Rosti, jonka pari pallokosketusta olivat kyllä yllättävän taitavia. Rostin merkittävimmäksi teoksi jäi kuitenkin, kun hän ei koskenutkaan palloon, vaan laski sen  jalkojensa välistä läpi. Näin Väinö Luttisen syöttö oikeaa laitaa pitkin tuli Himaselle, joka viimeisteli etuyläkulmaan 4-0:an (87.).

Se ei ollut ihan se jännittävin kärkiottelu, jota toivottiin. HPP:n taistelu mitalisti on nyt sen varassa, pystyvätkö haapamäkeläiset yllättämään Piukua kotikentällä, ja (jos piste-ero ei kasva) viimeiseen otteluun Rangers /2:n luona.
   Nousu otti valtavan askelen vähintään pronssia kohti. Myös hopeaa on täysin omissa jaloissa. Siihen uusi tulokas tarvitsee hyvän tuloksen Rangers /2:a vastaan (ma 2.9.).