KuPS Akatemia hakee selkeän voiton PEPO:sta

image_printTulosta

Raportti: KuPS Ak. – PEPO (N2)

Nanna Savolaiselle PEPO lienee suosikkivastustaja. Kuten kevätkierroksella, hyökkääjä viimeisteli sunnuntaina Puijon stadionillakin hattutempun. Tasoero Kakkosen kärki- ja häntäpään joukkueen välillä oli koko ajan näkyvissä.

Su 25.8.2024
KuPS Akatemia – PEPO Lappeenranta 8-0 (3-0)
KUPS: Vastamäki – Hahl (73. Uuksulainen), Kosunen (46. Kuosmanen), Nissinen, Jaroma – Hattunen, Kaikkonen (46. Auvinen), Tarvainen, Tuononen (74. Ukkonen) – N Savolainen, Romppanen
PEPO: Härkönen – Luoma, Mäkinen, Tirkkonen, Letti – Kankainen, Vakkila, Appelberg, Kilkki – Kohonen (76. Viitakoski) – Kontio
T: Törnroos – Parviainen, Heiskanen
Y: 50 Puijon stadionilla
MAALIT: 21. 1-0 N Savolainen, 22. 2-0 N Savolainen, 36. 3-0 Tuononen, 52. 4-0 Hattunen, 76. 5-0 Ukkonen, 83. 6-0 N Savolainen, 84. 7-0 Jaroma, 90+1. 8-0 Hattunen
V: –
PP: N Savolainen, Hattunen –

Kun tuuli oli sunnuntaina koko maassa keskimääräistä kovempaa, varsinkin Puijon kenttä Kuopion kaupungin yläpuolella antoi sille sijaintinsa vuoksi hyvän paikan iskeä. Vieraat Lappeenrannasta pelasivat ensimmäisellä jaksolla myötätuulessa. Sen hyödyntämistä oli havaittavissa ainoastaan pelin alussa, kun PEPO sai kaksi kulmaa ja Hilma Vakkila pääsi laukomaan (15.).
   Sitä huolimatta peli oli alusta alkaen KuPS Akatemian hallussa. Ensimmäinen laukaus meni jo 2. peliminuutilla niukasti ohi. Kuusi minuuttia myöhemmin PEPO-pakki Joanna Luoma esti KuPS:n maalinteon juuri maaliviivan vierestä. Kun reilu 20 minuuttia oli pelattu, oli kuitenkin Nanna Savolaisen aika iskeä, ja vielä tuplasti: Ensin hän pääsi syötöstä läpi, pisti pallon PEPO-veskari Viivi Härkösen ohi ja sitten maaliin (21.). Myös tilanteessa 2-0:an (22.) hän pääsi vastahyökkäyksestä Luomaa vastaan 1v1-tilanteeseen.
   Myös kolmannella maalilla Nanna Savolainen oli osallisena, tämän kerran hän syötti Luoman edessä hienosti Anniina Tuonoselle, joka viimeisteli vapaasti 3-0:an (30.).

Toinenkin jakso oli selkeä peli. Minja Hattunen viimeisteli jälkivedosta 4-0:an (52.). Ottelun voittajasta ei ollut tässä vaiheessa enää epäselvyyttä.
  PEPO sai toisen jakson parhaan tilanteensa 64. minuutilla, kun Mira Kontio laukoi tarkasti alakulmaa kohti. Veto oli kuitenkin vastatuuleen liian heikko haastamaan KuPS-maalivahti Ilta Vastamäkeä.
  Kotijoukkue nosti loppuvaiheessa vielä lukemia. Pouta Ukkonen toi peliin uutta sähköä ja viimeisteli kaksi minuuttia sisääntulonsa jälkeen maalin 5-0:an (76.). Sen jälkeen Nanna Savolainen viimeisteli hattutemppunsa, kun hän pääsi nopeammin pallolle kuin maalivahti Härkönen (83.). Saara Jaroma vasemmalta (84.) ja Hattunen (90+1.) nostivat lukemat 8-0 lopputulokseksi.

PEPO matkalla takaisin Kolmoseen – KuPS Akatemialle nousu kaukana
   PEPO:lle ilma Naisten Kakkosessa muuttuu yhä ohuemmaksi. Kukaan ei odottanut, että pelit kärkijoukkueita vastaan olisivat helppoa. Toisaalta se vaatii juuri näitä yllätyspisteitäkin, jotta säilyminen olisi yhä realistista. Kuopiossa näkyi jälleen, että lappeenrantalaisten puolustus on liian helppo ohittaa. 62 maalia PEPO päästi (ei laskettu mukaan sarjataulukosta poistettu kohtaaminen PK-35 /2:n kanssa). Se on yli tuplat kuin seuraavaksi heikommat puolustukset tässä sarjassa (HIFK ja Hertta 29 päästettyä maalia).

KuPS Akatemia nousi sijalle kaksi, koska Futura Porvoo hävisi Gnistanille (Futuralla kuitenkin vielä yksi peli enemmän jäljellä kuin kuopiolaisilla). Paluu Ykköseen on kuitenkin kaukana, koska muiden lohkojen sarjakakkosilla on paljon parempi pistekeskiarvo. Vain paras lohkokakkonen pääsee nousukarsintaan.