Sohon revanssi Marskista onnistuu

image_printTulosta

Raportti: FC Soho – FC Marski (M4)

Värikkäässä iltapelissä Jyskän kentällä FC Soholla oli pitempi puhti. Kovan duunin teki jälleen Santtu Spätgens, joka kentällä ollessaan oli melkein jokaisessa hyökkäyksessä mukana.

Ke 28.8.2024
FC Soho Jyväskylä – FC Marski Mikkeli 5-2 (1-1)
SOHO: Rajala – P Turpeinen, Sirviö, Pellikka, Ylinampa (83. Metsäranta) – N Noponen (75. Jetsu), V Koskinen (63. Torkkola) – Kauhanen (83. Murwanashaka), Peltonen, Pietiläinen (63. Riihimäki) – Spätgens (75. Särkkä)
MARSKI: Selin – Janhunen, Pe Paasonen, Pulkkinen, Vuorinen (46. Järvinen) – Nuija – Lahtinen (64. Roos), Myyryläinen, Viitikko, Pa Paasonen – Vaikkinen (28. Niemi)
T: Purontakanen – Koski, Tiusanen
Y: 17 Jyskän kentällä
MAALIT: 9. 1-0 Spätgens, 19. 1-1 Myyryläinen, 47. 2-1 Pietiläinen, 49. 3-1 Peltonen, 56. 3-2 Myyryläinen, 80. 4-2 Jetsu, 88. 5-2 Torkkola
V: – Pe Paasonen
PP: Spätgens, Pietiläinen – Myyryläinen

FC Marski joutui tekemään ensimmäisen vaihdon jo ennen kun peli oli edes alkanut. Henri Ryynänen jäi alkulämmittelyn jälkeen loukkaantumisen takia penkille. Jerry Vuorinen nousi avauskokoonpanoon. Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Kumpikaan joukkue ei taktikoinut liikaa vaan hyökkäysilolla pyrittiin pelata eteenpäin. Marski sai ensimmäiset paikat (Pa Paasonen, 3., ja Nuija, 6., maalin yli). FC Soho sen sijaan teki ensimmäisen maalin, kun Santtu Spätgens viimeisteli suoraan kulmasta 1-0:an (9.).
   Vierasjoukkue haki sen jälkeen tasoitusta ja onnistui, kun Teemu Myyryläinen pääsi boksissa aivan vapaasti pallolle. Yksi Soho-puolustaja heitti itsensä vielä laukauksen eteen. Hänen kauttaan pallo päättyi maalin kulmaan ja tilanne oli 1-1 (19.).
   Tasatilanteessakin molemmat joukkueet hyökkäsivät. Soho sai avausjakson loppupuolella kuitenkin paremmat paikat. Heppojen paras paikka oli Tatu Pietiläisellä, joka ampui keskityksestä vapaana takatolpan tuntumassa yli (23.). Myös Spätgens ja Kauhanen (mol. 41.) pääsivät lähelle maalintekoa.

2-1 maali ei syntynyt ennen taukoa, mutta nopeasti toisen jakson alussa. Marski-veskari Jere-Petteri Selin torjui, mutta Pietiläinen sijoitti riparipallon etutolpan kautta verkkoon (47.). Kaksi minuuttia myöhemmin tilanne oli jo 3-1, kun Miska Peltonen sai syötön linjan taakse. Veskari Selin tuli nopeasti ulos, mutta meni sekä Peltosen, että pallon ohi, joten Heppojen kapteeni jatkoi matkaansa ja teki maalin (49.).
   Pitikö olla huolissaan, että Marski romahtaisi? Ei! Päinvastoin Marski aloitti prässivaiheen. Paremmin kenttäpelaajana tunnettu Soho-maalivahti Joni Rajala torjui hienosti Joni Niemeä vastaan (50.). Kuusi minuuttia myöhemmin Rajalakaan ei pystynyt estämään Myyryläinen päättäväistä kavennusta 3-2:een (56.).
   Tästä heräsi FC Soho, jonka keskushyökkääjä Santtu Spätgens oli melkein jokaisessa tilanteessa mukana. Kerran tilanne tuoksahti jo hieman rankkarille, mutta ehkä erotuomari Kimmo Purontakanen ei antanut sitä niin helpoilla, kun tilannetta oli edeltänyt Spätgensin kova kaksinkamppailu Veli-Matti Nuijan kanssa, jolloin pilli jäi myös viheltämättä (58.). Tunnin kohdalla Spätgens osui vielä ylärimaan. Vartti myöhemmin kaikkensa antanut hyökkääjä pääsi vaihtoon.

Loppupelissä näkyi, että Soholla oli vahvempi penkki. Varsinkin Eero Torkkola toi paljon uutta vauhtia. Toinen jokeri Ville Jetsu teki hienolla matalalaukauksella vasempaan alanurkkaan maalin 4-2:een (80.).
   Marskin reservit olivat tässä vaiheessa jo tyhjennetty ja sen verran pieniä virheitä tullut, että oli suurempi pyrkimys pallonhallintaan kuin loppukiriin. Torkkola nosti lukemat varmalla vastahyökkäyksellä vielä 5-2:een (88.). Kuudes maali olisi ollut varmaan jo liikaa, joskin Jetsu oli matkalla siihen, kun toinen lisäaikaminuutti tuli juuri täyteen. Yksin Seliniä vastaan hän ampui ohi (90+3.).

Kesäkuussa Mikkelissä Marski oli voittanut otteluparin 3-2 lukemin. Tämän kerran FC Soho oli parempi. Keinuheppojen tappioton putki kasvoi neljän pelin mittaiseksi.