AFC Keltik ja ToU hakevat uutta vauhtia

image_printTulosta
Nelosen mestari 2019 AFC Keltik jatkaa reservijoukkueen paikalla Vitosessa. Kuva: Veera Melart

AFC Keltik ja ToU hakevat uutta vauhtia

Vuosi vuoteen sama story: Joku luopuu Miesten Kolmosesta. On alkamassa kymmenes kausi Itä- ja Keski-Suomen yhteiselle Kolmoselle (vaikka sen nimi ei olekaan enää sitä). Tavoitejoukkuemäärä tähän sarjaan on 12, mihin ylettiin tasaan yhden kerran (2010).

Muutamaa kertaa ilmoittautumislistalla on ollut 12 joukkuetta sen jälkeenkin, mutta muutamaa viikkoa ennen sarjan alkua, joku jäi pois: Konneveden Urheilijat 2016, Joensuun Palloseura 2018, Äänekosken Huima ja Jämsänkosken Ilves 2019 ovat vain tuoreimmat esimerkit.

Myös tänä alkuvuonna hiljaisuus jossain päin ja kommentit toisaalla ovat heränneet epäilyä, että muutamille joukkueille haaste on valtava saada joukkuetta kasaan. Sitten tuli vielä Korona-tilanne mukaan, joten ihme olisikin ollut, jos tänä vuonna oltaisiin pelattu täydellä joukkuemäärällä.

Viime viikolla sitten tuli varmistus. Ensin Warkauden lehti mainitsi sivulauseessa Toivalan Urheilijoiden poisjäännistä. Sitten saimme kuulla, että myös AFC Keltik Joensuu näki tilanteen liian synkäksi.

Molemmilla seuroilla löytyy alemmilla sarjatasoilla toinen joukkue, joten jäljellä oleville pelaajille löytyy silti peliaikaa omassa seurassa.

– ”Nelosessa on helpompi peluuttaa koko joukkuetta kuin Kolmosessa. Näin mahdollisimman moni pelaaja saa peliaikaa ja pelejä”, perustelee ToU:n valmentaja Harri Ylönen, miksi pelaajapulan jälkeen luovuttiin nimenomaan Kolmosen eikä Nelosen paikasta. Myös virustartuntariskillä oli pieni roolinsa:

– ”Pääosa kolmosen peleistä on Kuopion alueella tai pienemmän matkan päässä. Näin myös vähennämme bussissa istumista näin korona-aikaan.”

Joensuussa puheenjohtaja Jukka Toikkanen puhuu kuudesta sponsorista, jotka jättäytyivät AFC Keltikin tukijoukoista pois, kun oma toiminta vaikeutui. Tosin historiallisen nousun jälkeen jo valmentajaetsintä ennen Korona-aikaa oli osoittanut haastavaksi, ja myös pelaajarekrytointi oli vielä kesken:

– ”Pelaajarinki ei meillä ollut hurjan iso, ja kun sitten se [viime] viikon alussa vielä yllättäen supistui dramaattisesti, ei meille jäänyt vaihtoehtoja. Maalis- ja huhtikuu ovat tavallisesti vielä tuoneet meille paikkakunnalle muuttaneiden myötä uusia pelaajia, mutta nyt tätäkään rekrytointia ei päästy tekemään.”

AFC Keltik jatkaa nyt Viitosessa, johon joensuulaiset saavat varsin vahvan porukan kasaan:

– ”Lähdemme nauttimaan jalkapallosta hieman vähemmällä puristuksella, mutta toki tosissaan. Toivottavasti saamme pidettyä tämän kauden rungon kasassa ja haalittua vielä lisäpelaajia, niin voisimme ensi vuonna sitten yrittää kahta joukkuetta uudestaan.”

Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen (eli Itä AC-lohkon) otteluraportit ja sarjaan liittyvät jutut julkaistaan kesäkuusta lähtien ilmestyvässä Keski-Suomen Jalkapalloviikko -lehdessä.