GBK luopuu Naisten Kakkosesta

image_printTulosta

Gamlakarleby BK ei pelaa tänä vuonna Naisten Kakkosessa. Joukkue luopuu pelaajapulan vuoksi.

Päävalmentaja Håkan Nyman avasi Jalkapalloviikolle luopumisen taustoja:

– ”Oli vähän krapulaa, kun viime vuonna joukkue tippui. Olimme oikein nihkeitä. Tarkoitus oli nostaa B-junioreita mukaan, mutta naapuriseurat oli ahkeria tyhjentämään meidän joukkuetta.”

Nyman viittaa varsinkin IK Myraniin ja KF10:iin, jotka myös molemmat vaihtoivat sarjatasoa täksi kaudeksi. Ikuinen taistelu pelaajaresursseista Keski-Pohjanmaalla jatkuu. GBK:lla on KPV:n lisäksi suurin määrä tyttöpelaajia ja -joukkueita entisen Keski-Pohjanmaan piirin alueella. Nymanin mielestä pitäisi olla useampia kasvattajaseuroja ja parempi juniorityö:

– ”Alueella junioripelaajamäärä on vähentynyt 300:lla. Niin jossakin on mokattu.”

Myös korona-seisaus ja käynnistämisen hidas tahti ovat vaikuttaneet päätökseen. Harjoituksissa oli enää vain 5-7 pelaajaa.

– ”Kun nyt vielä neljä pelaajaa päättivät lähteä, olisi vain 13-17 vuotiaita jäänyt.”

Näin GBK:n hissi jatkuu. Vuonna 2009 noustiin Kakkosesta Ykköseen ja siitä lähtien on alkanut aikamoinen vuoristorata: 2012 nousu Liigaan, 2013 putoaminen ja sen seurauksena myös luovutus Ykkösen paikasta. 2014 nousu Kolmosesta, 2015 Kakkosesta ja 2016 Ykkösestä Liigaan, jossa visiitti oli myös vain vuoden mittainen. Ykkösessä pysyttiin kaksi vuotta, ennen kuin joukkue taas tippui. Seura jatkaa GBK /Girls:llä Kolmosessa. Nyman ei jatka valmentajana.

– ”Kakkoseen oli alun perin hyvä porukka kasassa. Sillä olisi voinut nousta. Nyt ei oikein riitä motivaatiota.”

Palloliitolle luovutus on vähän ongelmallista, koska Naisten Kakkonen on niitä hybridimalleja, jossa ei kaikille ottelupareille ole sama määrä pelejä.