Sarjapaikkataistelut Naisten Kakkosen A-lohkossa

image_printTulosta
Entiset Liigapelaajat Mimmu Sulkanen (os. Alanko, TPV) ja Ella-Rosa Huusko (JyPK /2); kuva: OR

Sarjapaikkataistelut Naisten Kakkosen A-lohkossa

Naisten Kakkonen kävi pienellä tauolla ennen loppukiriä. Jännittävässä kamppailussa sarjavoitosta Tampereen Pallo-Veikkojen ja Ilves Tampere /2:n ensimmäiset pistemenetykset tulivat keskinäisestä tasapelistä. Keskiviikkona molemmat joukkueet pelaavat toisen kerran vastakkain. Nousukarsintapaikkoja on neljä kolmelle lohkolle ja jos laskimme oikein, se on jo varma, että molemmat menevät tähän A-lohkoon eli voittaja kärkipelistä ottaa aika suuren askeleen karsinnan varmistamiseen.

Turun Palloseura /2 ei ole myöskään vielä ulkona karsintapaikkataistelusta. Erityisesti tapauksessa että Ilves /2 häviää, koska viimeisellä kierroksella Ilveksen ja TPS:n reservit pelaavat vastakkain. Molempien edustukset taistelevat muuten Liigassa putoamista vastaan, ja tuleekin mielenkiintoinen tilanne, jos TPS pääsee jommassakummassa sarjassa Ilveksen ohi.

Vielä tiukempi on Kakkosessa säilymiskamppailu. Kuusi joukkuetta on edelleen vaarassa pudota Kolmoseen. Parhaat mahdollisuudet säilymiseen on Kaarinan Poikien naisilla. Pistemäärä pitäisi jo nyt riittää, mutta varmuuden vuoksi kannattaa hakea vielä joku piste. Viime ottelujen vastustajat (ks. boksi) ovat aika kovia ja Närpiö on vierasmatka.

Närpes Kraft on kaksi pistettä ”viivan” yläpuolella. PaiHa vieraana sekä Kaarinan Pojat ja Palokan Riento kotona ovat loppuohjelma, joka sisältää paljon mahdollisuuksia, mutta myös vaaroja, kun ne ovat kaikki 6-pisteen-otteluita.

Paimion Hakan kannattaa kerätä pisteensä kahden viikon aikana kotikentällä, ettei jää vierasmatkan varaan Jyväskylän Pallokerho /2:n luo. Varsinkin ÅIFK-pelissä on panosta.

Melkein sama tilanne on Tampereen Kisatovereilla, paitsi että kaikki pelit ovat vierasmatkoja ja viimeisen kierroksen ÅIFK pelissä on todennäköisesti vielä reagointivaraa, jos Kakkosen paikka ei ole vielä varma.

Åbo IFK ja Palokan Riento ovat putoamispaikoilla. Molemmilla vettä on kaulaan asti. Åbolla on vain kaksi peliä jäljellä. Paimiossa ja/tai Kisatovereita vastaan on pakko hakea tulosta.

Palokan Riennolla taas on eniten pelejä jäljellä, mutta toisaalta niistä kahdessa pisteen haun mahdollisuus on tosi pieni. Lauantaina TKT:a vastaan on se ns. “ensimmäinen finaali”.

FZsch

Naisten Kakkosen A-lohkoa seurataan joka viikko Keski-Suomen Jalkapalloviikko -lehdessä.