JyPK Keravan talvimaisemissa voittoon

image_printTulosta

   Helpotus oli käsinkosketeltavaa, kun jyväskyläläiset juhlivat pelin jälkeen kannattajan ja lainakannattajan kanssa. Sarja-avauksessa, viime viikonloppuna, JyPK oli jo 35 sekunnin jälkeen joutunut tappiolle. Nyt toisella kierroksella, PKKU:ta vastaan oli ohjelmassa niitä harvinaisia liiga-otteluita, johon JyPK lähtee ennakkosuosikkina. Eittämättä se huoneessa oleva elefantti sanoi: ”jos ei Keravalla voiteta, milloin sitten?”

La 20.4.2024 – KL
PK Keski-Uusimaa – Jyväskylän Pallokerho 2-3 (1-2)
PKKU: Tammi – Valovirta (46. Sjöman), Palonen (62. Vallinaho), Peippo, Latvalahti (78. Lampinen) – Saarenpää, Wikström, Jahnukainen (75. Karvonen), Kölhi – Liukkonen, Leskelä
JYPK: Leivonen – Auvinen (76. Meronen), Torpo, Salmijärvi, Mononen – Niskanen, E Paakkari – Forstén (84. Salo), Wusu (90. Ollitervo), Pitko – Puolakka (90. Autti)
T: Antamo – Kotka, Helin
Y: 120 Kalevan up:n tekonurmella
MAALIT: 29. 0-1 Auvinen, 31. 0-2 Wusu, 32. 1-2 Leskelä, 53. 1-3 Wusu, 66. 2-3 Wikström
V: –
PP: Wikström – Wusu, Forstén, Pitko

   Ajatusten puolelta kentälle! Todellisuudessa PKKU ei tietystikään ollut mikään heittopussi. PK-35 Vantaa sai sen kokea avauskierroksella, kun peli Myyrmäellä päättyi 0-0 lukemiin. Sen lisäksi luminen kenttä teki pallon hallinnasta hyvin arvaamatonta. JyPK hallitsi avausjaksolla pelitapahtumia, mutta varsinkin maalien edustalla on voinut tapahtua mitä vaan.

   Ensimmäisen tolppaosuman vieraat saivat pian aikaiseksi, mutta pienellä tuurilla PKKU sai tilanteen puolustettua.

   Pelin ensimmäinen maali tuli tilanteesta, jossa vieraat saivat vapaapotkun kulman tuntumasta. Ilona Auvinen puski Eevi Paakkarin vapaapotkusta 0-1 johtoon (29.).
  Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin PKKU:n Ilona Valovirta syötti omalla kenttäpuoliskolla laidasta keskelle. JyPK:n Anike Wusu ehti ensimmäisenä paikalle, pujotteli vielä muutama Kerho-pelaajan läpi ja viimeisteli matalalla vasurilaukauksella 0-2:een (31.).

   Tällä pohjalla laukaukset maata pitkin ovat myrkkyä maalivahdille. Sen koki hetki myöhemmin myös Nanna Leivonen. PKKU:n Ella Leskelä sai pallon boksissa noin 14 metriä maalin edessä. Laukaus ei ollut hirveän tarkka, mutta vaikka Leivonen osui jalalla pallon, hän ei saanut liukasta välinettä pysäytettyä (32.). Kerho kavensi 1-2:een.

   Jakson lopussa PKKU sai vielä vapaapotkun oikealta, joka lensi pitkässä kaaressa rangaistusalueelle. Moni pelaajaa meni palloa kohti, mutta lopulta se lipsahti kaikkien ohi, myös maalin (45.).

   Mitään ei tauolla ollut vielä ratkaistu. Lisämaaleja oli odotettavissa. Neelia Pitko vei pallon boksiin ja syötti hienon yksilösuorituksen päätteeksi maalin eteen, jossa Anike Wusu viimeisteli illan toisen maalinsa 1-3 lukemiin (53.).

   PKKU ei luovuttanut. Reilusti oli vielä peliaikaa jäljellä. Puoliajalla kentälle tullut Mikaela Sjöman pääsi vapaapotkun jälkitilanteesta vetopaikalle ja ampui maalin vasempaa kulmaa kohti. Leivonen torjui loistavasti kulmaksi (65.).

   Tätä kulmapotkua JyPK ei saanut kunnolla purettua. Uusi keskitys tuli vasemmalta ja Rosa Wikströmin puskulla etutolpan vierestä PKKU kavensi 2-3:een (66.).

   PKKU oli jälleen vain yhden maalin etäisyydellä pisteiden hakemisesta. Loppuvaiheessa JyPK alkoi kuitenkin pitämään palloa yhä selkeämmin oman maalin edustalta pois. Noin 85. minuutista lähtien vieraat yrittivät pitää pallon mahdollisemman kaukana omasta maalista, tarvittaessa myös kentän ulkopuolella. Pelin ei tarvinnut näyttää enää hyvältä, vaan selkeät ratkaisut olivat reseptin pääaines. PKKU ei löytänyt siihen vastausta ja näin JyPK haki kauden avausvoittonsa.

AnMy