KL tilannekatsaus: Kierros ilman kotivoittoa

image_printTulosta

Ilves ja HJK rakentavat voittoputkia – HPS ja KuPS jakavat pisteitä

   Hieman yllättää katsoa Kansallisen Liigan sarjataulukkoon, kun kärjestä tervehtii iloisesti tupsukorviaan heilutteleva Ilves. Toki kaksi kierrosta on vasta pelattu, mutta tamperelaisten vastustajat eivät olleet ihan helpoimmasta päästä. 3-1 kotivoitto Hongasta ja nyt seurasi vierasvoitto samoin lukemin Ahvenanmaalta. Voimme olettaa, että tulokset antavat myötätuulta seuraaviin peleihin. Silloin on Ilveksen vastassa PK-35 Vantaa (vieraana) ja PKKU (kotona). Palataan näihin vielä myöhemmin.

   Ilveksen lisäksi myös HJK aloitti kauden kahdella voitolla. Ekalla kierroksella HJK voitti 4-2 (PK-35 Helsinkiä vastaan), nyt seurasi niukka 1-0 voitto Tapiolasta. Se on mukava alku, mutta nyt ovat luvassa kunnon mittarit tälle kaudelle! HJK kohtaa seuraavaksi HPS:n (perjantai 3.5.) ja sen jälkeen KuPS:n (to 9.5. Kuopiossa).

   Helsingin Palloseura ja Kuopion Palloseura ovat nimenomaan HJK:n (sekä alunperin ehkä Åland Unitedin) lisäksi kauden ennakkosuosikkeja. Palloseurat kohtasivat nyt jo toisella kierroksella. Jännittävässä ottelussa HPS siirtyi aikaisessa vaiheessa johtoon, mutta toisen jakson puolessavälissä KuPS nousi Gentjana Rochin maaleilla ohi. Kuopiolaisten johto kesti lisäajalle asti, kunnes HPS tasoitti vielä 2-2:een. Vaikea sanoa, onko kukaan joukkueista tyytyväinen tasapeliin. Mestaruustaistelun kannalta se kuitenkin lupaa puolueettomalle yleisölle hyvää.

   Kärkinelikon lisäksi on vasta yksi muu joukkue hakenut voiton. Se on Jyväskylän Pallokerho. Avauskierroksella nousija oli jo 35 sekunnin jälkeen joutunut tappioasemaan, eikä silloin HPS:a vastaan missään vaiheessa vaikuttanut siltä, että pisteiden saaminen olisi realistisia. Sen verran tärkeämpi oli JyPK:n puolesta, että saatiin merkki Kansalliseen Liigaan saapumisesta. Edellisellä liigakaudella 2021 avausvoitto tuli vasta loppusarjassa.

   Ensi viikonloppuna JyPK kohtaa kotona PK-35 Helsingin. Pihlajamäkeläisten alkuohjelma ei ollut kovin helppo. Sillä mielessä yksi haettu piste perjantain ”kolmevitosten derbystä” (0-0) miellyttää varmaan jonkun verran. Tulevasta ottelusta voi varmaan vain yksi joukkue olla tyytyväinen: se, joka ottelun JyPK – PK-35 voittaa.

   Pienen paineen alla on myös PK-35 Vantaa. Punamustat ovat ainoa joukkue, joka ei ole tehnyt maaliakaan. Samalla se on myös ainoa, joka ei ole päästänyt sellaista. Onnistuneesta kauden aloituksesta ei vantaalla voi olla puhettakaan, kun avausvoitto oli varmasti budjetoitu PKKU:ta tai PK-35 Helsinkiä vastaan. Ei anneta hämmentää, että tuleva vastustaja Ilves on sarjakärjessä. Punamustille tämä peli pitäisi olla ihan voitettavissa. Tehtävät sen jälkeen (Ahvenanmaa, KuPS, HJK) eivät tule olemaan helpompia.

   Ei vähemmän paineita ole lauantaina Keravalla, jossa PKKU kohtaa Hongan. Nousija PKKU oli avannut pistetilinsä heti avauskierroksella ja viime viikonloppuna olisi paremmalla tuurilla voinut tulla lumisodasta lisää. JyPK oli parempi, mutta jos he haluavat säilyä, jostakin PKKU:n pitää saada pisteet. Ehkä FC Honka tulee vastaan juuri oikeaan hetkeen. Tapiolalaiset nimenomaan hävisivät molemmat ottelunsa. Nyt olisi kaksi peliä (PKKU, JyPK) aikaa korjata tilannetta, ennen kun vastaan tulee taas kärkiporukoita (HPS, KuPS).

   Hongan lisäksi toinen joukkue, joka ei vielä hakenut pisteitä, on Åland United. On se kyllä ihan perinteinen kuvio, että ÅU pääsee vauhtiin vasta kesällä, sillä joukkue muuttuu talvisin paljon ja kunnon harjoitusmatseja on vaikea saada. On kuitenkin aina arvoitus, kuinka hyvä joukkue on lopulta nurmella. Kaudella, jossa kolme joukkuetta putoaa sarjasta, tämä voi mennä nopeasti tiukaksi. Silti ei ole suljettu pois, että Åland pystyy avaamaan pistetilinsä jo lauantaina Helsingin Palloseuran vieraana.

Pe 19.4.2024
PK-35 Helsinki – PK-35 Vantaa 0-0
Y: 130 Pihlajamäen kentällä
MAALIT: –

La 20.4.2024
FC Honka Espoo – Helsingin Jalkapalloklubi 0-1 (0-1)
Y: 162 Tapiolan urheilupuiston tekonurmella
MAALI: 30. 0-1 Halttunen

La 20.4.2024
Helsingin Palloseura – Kuopion Palloseura 2-2 (1-0)
Y: 273 Paloheinän jalkapallokentällä
MAALIT: 8. 1-0 Karjalainen, 63. 1-1 Rochi, 72. 1-2 Rochi, 90+3. 2-2 Simonen

La 20.4.2024
Åland United – Ilves Tampere 1-3 (0-1)
Y: 211 Idrottsparkenissa
MAALIT: 36. 0-1 Mäkipelkola, 79. 1-1 Törrönen, 83. 1-2 Luotonen, 89. 1-3 oma maali

La 20.4.2024
PK Keski-Uusimaa – Jyväskylän Pallokerho 2-3 (1-2)
Y: 120 Kalevan up:n tekonurmella
MAALIT: 29. 0-1 Auvinen, 31. 0-2 Wusu, 32. 1-2 Leskelä, 53. 1-3 Wusu, 66. 2-3 Wikström
   ks. raportti