JyPK /2 – WJK: Pistepotti jää Jyväskylään

image_printTulosta

   Naisten Kolmosen osalta kausi käynnistyi keskiviikkona, kun JyPK /2 kohtasi WJK. Mielenkiinnolla odotettiin, millä kokoonpanolla uudistunut JyPK /2 esiintyisi.

Ke 24.4.2024 – N3
Jyväskylän Pallokerho /2 – WJK Varkaus 3-0 (2-0)
JYPK: Hanski – Lindeman, Korhonen, Ruohonen – Pöppönen, Hänninen, Kokko, Pannula – I Anttila, Nevalainen, Korkeamäki; vaihdosta: Vasko, Toivari
WJK: Nykänen – Naukkarinen, Harinen, Kudjoi, Kauppinen – Koponen, Lumpo, Viljakainen, Karhunen – Luukkonen, Kontturi; vaihdosta: Häkkinen, Mikkonen, Hämäläinen
T: Purontakanen – Hirvonen, Kytölä
Y: 32 Viitaniemen liikuntapuistossa
MAALIT: 8. 1-0 I Anttila, 42. 2-0 Korkeamäki, 69. 3-0 Vasko
V: –
PP: I Anttila, Korkeamäki, Kokko – Kontturi, Lumpo

   Pelistä huomasi, että kumpikaan osapuoli ei oikein pystynyt vielä joukkueena harjoittelemaan jalkapalloa. WJK siirtyi vasta Futsal-halleista ulkokentille. JyPK /2 on käyttänyt talven uudistamiseen. JyPK /2 on solminut yhteistyösopimuksen Muuramen Yrityksen kanssa, jonka myötä osa MuurY:n pelaajista pystyy pelaamaan Nelosen lisäksi myös Kolmosessa. Edelleen Kolmosessa – pitäisi sanoa, sillä kyse on pitkälti pelaajilta, jotka pelasi viime vuonna Äänekosken Huiman paidassa. MuurY-vahvistusten lisäksi nähtiin kentällä myös entisiä JyPK /3:n pelaajia sekä seuran B-tyttöjä.

   Kotijoukkue JyPK /2 prässäsi alusta lähtien vastustajan kenttäpuoliskolla. WJK jätti pallon vastustajalle ja keskittyi puolustamiseen. Ensimmäinen merkittävä paikka oli Iines Anttilalla, jonka laukaus iski maalin vasempaan alakulmaan ja vei JyPK:n 1-0 johtoon (8.).
   Jatkossa tilanteita oli enimmäkseen JyPK:lla. Emmi Pöppönen laukoi maalin yli (18.) ja kun Iines Anttila oli matkalla maalia kohti, häntä pysäytti WJK-maalivahti Nellinoora Nykänen (24.). Hyökkäys kuitenkin jatkui ja Pihla Korkeamäki pääsi vielä toisesta rivistä vetämään. WJK selvisi tilanteesta ja 1-0 lukemissa jatkettiin.

   Vieraiden osalta jakson paras paikka tuli, kun reilu puolituntia oli pelattu. Hieno sivusyöttö tavoitti Alisa Kontturi. Hän veti, mutta Saaga Hanski torjui mainiosti (34.). Viime vuosina Palokan Riennossa pelannut Muuramesta lähtöisin oleva maalivahti kuuluu tällä kaudella myös JyPK:n liiga kokoonpanoon.
   Juuri ennen taukoa JyPK tahtoi tehdä vielä toisen maalin. Sellainen paikka tuli jo 40. peliminuutilla, mutta maali jäi silloin tekemättä. Seuraavasta paikasta Pihla Korkeamäki viimeisteli kuitenkin vasemmalta laidalta 2-0:an (42.).

   Toisella jaksolla peli ei paljon muuttunut. WJK:lla oli silti vielä kavennuspaikka kulmapotku. Hanski torjui kuitenkin Kontturia vastaan (63.).
   JyPK:n peli parani yhä loppua kohti. Vilma Vasko ampui hienon syötön jälkeen maan yli (65.). Neljä minuuttia myöhemmin Vasko viimeisteli vasemmalta JyPK:n kolmannen maalin (69.). Se oli käytännössä ottelun ratkaisumaali.
   JyPK pysyi loppuun asti niskan päällä. Vasko veti ohi (77.) ja Anni Nevalainen sai hyvän paikan, jonka WJK sai torjuttua kulmaksi (80.).
   WJK osui kulmapotkusta tolppaan (84.), jonka jälkeen oli taas JyPK:n vuoro. Paikkoja oli vielä Korkeamäellä (84.), Peppi Hännisellä (88.) ja Essi Pannulalla (89.). 3-0 jäi kuitenkin ottelun lopputulokseksi.

“Pelaajat ovat nopeassa ajassa omaksuneet pelitavan”
   JyPK /2:a johtaa tällä kaudella valmennuskaksikko Juho Mäkelä – Markku Leppäpuisto. Mäkelä kommentoi ottelun jälkeen:
   “Vaikka takana ei ollutkaan kuin kourallinen harjoituskertoja ja harjoitusottelu sarjaporrasta ylempänä pelaavaa FC Herttaa vastaan, niin pallollinen peli lähti heti avauspotkusta hyvin liikkeelle ja ottelun edetessä päästiin juonesta koko ajan paremmin kiinni. Harvat maalipaikat, jotka vierailija sai puolustettiin riittävällä varmuudella. Maalipaikkoja saatiin luotua runsaasti, mutta viimeistelyyn halutaan lisää terävyyttä tulevissa peleissä.”

   Mäkelä kehui pelaajansa:
   “Oman mausteensa toi myös se, että hyvin harva pelaajista oli pelannut tai edes harjoittelut yhtään kertaa yhdessä ennen ottelua, mutta se ei näkynyt tekemisessä juuri ollenkaan. Pelaajat ovat hyvinkin nopeassa ajassa omaksuneet pelitapaan liittyviä asioita erityisesti hyökkäyspelaamisen osalta ja tähän päälle on hyvä lähteä rakentamaan ja hiomaan pieniä yksityiskohtia kuntoon.
   Kokonaisuudessaan kuitenkin tasapainoinen ja ehjä ottelu koko joukkueelta ja hetki siitä iloittiin, mutta katseet on jo treenikentällä käännetty kohti tulevan torstain Riemu ottelua”, Mäkelä kommentoi.

HU