Torjuttu rankkari & unelmamaali – KeuPa voittaa kärkiottelussa

image_printTulosta

   Ensimmäinen virallinen ottelu Halssilan yläkentän uudella alustalla oli värikäs. Se on näitä pelejä, josta varmasti tullaan vielä puhumaan vuosien takaa. Varsinkin Keuruulla: ”Muistatko silloin, kun voitimme Böördiä siellä Halssilan rinteessä? Hirveän liukas kenttä. Silloin Falcon teki sen voittomaalin keskiviivan kohdalta… ja eikös Roope torjunut sen rankkarin?”

Pe 26.4.2024 – M3
FC Blackbird Jyväskylä – Keuruun Pallo 2-3 (2-1)
BLACKBIRD: Puttonen – Omidi, Laulainen (37. Koldas), Kataja (74. Arkivuo), Särkkä – Nimeseti (56. Koittola), Rautamies, Heimonen, Tuomaranta – Petrescu, Rautiainen (64. Saarikoski)
KEUPA: Korkeakoski – Kuosmanen, H Ilmarinen (53. Vuoriniemi), Karera, Asuinmaa – Oikarinen – Al Vuorenmaa (79. Mäkinen), Falcon, Nadinic, Adebayo (88. Aa Vuorenmaa) – M Ilmarinen
T: Soltani – Paulinen, Timonen
Y: 95 Halssilan yläkentällä
MAALIT: 8. 1-0 Kataja, 25. 1-1 M Ilmarinen, 32. 2-1 Petrescu, 55. 2-2 Nadinic, 85. 2-3 Falcon
V: Rautiainen, Koldas, Kataja, Tuomaranta, Heimonen, Kautto (th), Arkivuo – Falcon, Nadinic, Koskinen (th), M Ilmarinen, Kuosmanen, Vuoriniemi, Asuinmaa
PP: Petrescu – Korkeakoski, Falcon

   Vihdoinkin Halssilan uusi kenttä oli pelikunnossa. Muutama ottelu oli siirretty takatalven takia pois. Nyt päästiin pelaamaan Kolmosen ottelua ja nähtiin, minkälainen yleisöpotentiaali siellä on, kun vetovoimainen kotijoukkue, vierasfanit ja Halssilan nuoriso tulevat yhteen.
   Kenttä itse ei ollut optimaalinen. Kun kahden Kolmosen jengin pelaajat menettävät jatkuvasti tasapainonsa, ei se johtunut siitä, että olisi käyty ennen peliä baarissa. Toivottavasti tilanne parantuu, kun tekonurmea on käytetty jonkun aikaa. Onneksi liukumiset eivät johtaneet ratkaiseviin tilanteesiin. Kerran oli lähellä, kun KeuPa-maalivahti Roope Korkeakoski syötti Tomi Petrescun jalkoihin (63.), mutta Böördin veteraani laukoi vain ulkoverkkoon.
   Ylipäätään on ollut kyse taistelupelistä. Jyväskylässä ollaan tottunut siihen, että Kolmosen ottelut pelataan merkittävästi isommalla Viitaniemen kentällä. Halssilassa maalivahtien pystypotkut menee reilusti keskiviivan yli ja tila on ahdas.
   Korttitilanne (KeuPa ”voitti” sen suhteen 6-5) osoittaa vain osittain Hassan Soltanin linjaa. Olihan tässä oikeasti myös fyysisestä kamppailusta kyse.

   Tullaan ottelutapahtumiin: Ensimmäinen paikka oli vierasjoukkueella ja pallo kävi verkossakin. Maalia ei kuitenkaan annettu, koska edeltänyt oli rike Böördin maalivahtia kohti (4.). Neljä minuuttia myöhemmin Blackbird siirtyi 1-0 johtoon. Petrescu antoi kulman ja pallo tuli takaisin. Petrescu keskittyi takatolppaan, jossa Petri Kataja viimeisteli suoraan maaliin (8.).
   Kotijoukkueella oli lisää paikkoja (esim. Rautiainen-laukaus maalin yli, 20.), mutta 25. peliminuutilla KeuPa tasoitti 1-1:een. Tämäkin maali tuli kulmatilanteesta. Pallo tuli takatolpalle, jossa Markus Ilmarinen oli vapaana. Ilmarinen puski maan kautta maaliin.
   Molemmalla joukkueella oli paikkoja, vaikka Blackbird oli avausjaksolla hieman parempi. Petrescu vei mustavalkoiset uudestaan johtoon (32.).

FCB:n toinenkin toppari loukkaantuu
   Toisen jakson alku oli täysin Böördin hallussa. Sillä mielessä Marcos Nadinicin tasoitusmaali 2-2:een (hieno laukaus vasempaan yläkulmaan, 55.) tuli puskasta.
   Blackbird reagoi heti ja veti kahdesti niukasti maalin ohi (57., 58.), mutta johtomaali ei tullut. Tähän vaiheeseen osui myös alussa mainittu Petrescun paikka KeuPa:n maalivahdin harhasyötöstä (63.).
   Vartti ennen loppua Blackbird menetti jo toisen topparinsa loukkaantumiseen. Se oli kieltämättä takaisku, mutta vielä peli ei ollut menetetty. Suurin käännöspiste oli vielä edessä. Mainitaan vain ohella, että molemmat joukkueet halusivat välillä rangaistuspotkun, ennen kun sellainen tuli oikeasti. 82 minuuttia oli pelattu, kun Soltani näytti KeuPa:n boksissa pilkulle. Siihen astui Jarkko Heimonen.
   Heimonen ampui, Korkeakoski torjui. Peli jatkui…

   Ja vieläkin kerran Blackbird sai tilaisuutensa tehdä mahdollisen voittomaalin. Petresculla oli noin boksin rajalla hyvä paikka, Korkeakoski suht kaukana maalista. Oikein harkitsevaisesti Petrescu veti, mutta jotenkin KeuPa:n puolustus sai jalan väliin (84.).
   Seuraava hyökkäys tuli toiselle puolelle. Böördin maalivahti Veeti Puttonen oli kaukana maalista, kun Juan Falcon sai pallon rajalla vaihtopenkkien edessä, melkein keskiviivan kohdalla. Falcon ampui ja pallo kiersi hienolla kaarteella maaliin. 2-3! Uskomaton! KeuPa:n koko joukkue, taustahenkilöt ja vaihtopelaajat juhlivat yhdessä rykelmässä.
   Peli ei ollut kuitenkaan ohi. Vieläkin Böördillä oli mahdollisuus saada edes yhden pisteen tästä ottelusta. Lisäaika tuntui ikuisuudelta. Ajassa 90+4 KeuPa:n boksissa oli sekasotkuinen palaveri. Jostakin tuli laukaus, tai jotain sinnepäin. Pallo osui tolppaan. Ei, jalkapallojumala ei tänä päivänä ollut mustarastas! KeuPa voitti tämän ottelun ja siirtyy Kolmosen sarjakärkeen.

”Pelisuunnitelma oli selkeä”
   KeuPa:n leirissä oltiin pelin jälkeen aivan onnessa. Kapteeni Markus Ilmarinen kertoi ajatuksia pelin jälkeen JaVi:lle:
   ”Huomasi, että tämä oli sarjan kärkiottelu. Odotimme, että Blackbirdillä on kova porukka. Mutta pelattiin jo hyvän Cup-pelin ja nyt parannettiin. Tulos puhuu puolesta”, kertoo Ilmarinen.
  Hän jatkaa: ”Tiedettiin, että kaveri on taitava. Mun mielestä meillä oli pelisuunnitelma aika selkeä. Mitä pidemmälle peli eteni, huomasi, että meidän taktiikka alkaa puremaan. Sitten toki tämä viime hetken voittomaali oli piste i:n päälle. Ei voi olla kuin ylpeä pojista.
Esimerkiksi Juan, joka teki viimeisen maalin, tuli vasta viime viikolla paikan päälle. Ehkä sellainen joukkuerakentaminen tietyllä tavalla on vielä hakusessa. Selkeästi ei tartte kuin yksi ysikymppinen, ja heti tulee ihan erilainen fiilis joukkueessa. Voi odottaa, että on hyvä kausi tulossa”, Markus Ilmarinen sanoo.

   KeuPa on sarjan ainoa joukkue, joka aloitti kauden kahdella voitolla. Perjantaina he kohtaavat Tervan kentällä Lohikosken Pallokerho.
  FC Blackbird palaa tutummalle Viitaniemen kentälle, johon vieraaksi saapuu Komeetat.

FZ / Kuvat OR, FZ

Juan Ingnacio Falconin (KeuPa) kommentit Blackbird-ottelusta:
“Oli tosi vaikea peli. Se oli tunteikas ja tosi kova. Kenttä oli hieman liukas ja vaikea. Blackbirdillä oli monta paikkaa ja he hallitsivat palloa suurin osan ajasta. Onneksi me pystyimme pelaamaan oma pelimme. Keskityimme omaan tavoitteeseen, että voitamme tämän pelin.”

”It was a very difficult match, so emotional how it was going, and also very strong, the field were a little slippery and it complicated many times.
 About the game, blackbirds had a lot of opportunities and in many minutes they lead the ball. Luckily, we were able to impose our game, stay focused on our goal and win this match.”