Oin kulmasta PK-35 voittoon

image_printTulosta

Viime viikon avausvoiton jälkeen JyPK halusi hakea heti toisen voiton  perään. Mahdollisuudet vaikuttivat hyvältä, sillä Jyväskylään saapui joukkue, joka oli jo harjoituspelissä kaatunut.

kuva: FZsch

La 27.4.2024 – KL
Jyväskylän Pallokerho – PK-35 Helsinki 0-1 (0-0)
JYPK: Leivonen – Mononen (63. Husu), Torpo, Salmijärvi, Auvinen – Niskanen, E Paakkari – Pitko (90+1. Autti), Wusu, Forstén – Puolakka (78. Meronen)
PK-35: Kotoaro – Haikala, Räisänen, Rita (64. Laurinkoski) – K Hakala, Oi, Kärkkäinen (64. Pisilä), Lindroth – Martikainen (64. Lemettinen), Tavi, Harmaala (46. Hassinen)
T: Vekkeli – Laivonen, Jokinen
Y: 217 Viitaniemen liikuntapuistossa
MAALI: 90. 0-1 Oi
V: Forstén – Kärkkäinen, Haikala
PP: Niskanen, Wusu, Pitko – Räisänen, Oi

Yksi näitä ikävämpiä jalkapalloviisauksia sanoo ”jos et tee maalia, vastustaja tekee.” JyPK toteaa sen ikävällä tavalla. Ei se ollut kovin hyvätasoinen matsi, mutta Jyväskylän Pallokerholla oli paikkoja, joista voi… tai oikeastaan pitää ottelu ratkaista.
   PK-35 tuli alusta alkaen korkealla prässillä vastaan. JyPK sai pidettyä palloa eikä tehnyt puolustuslinjassa virheitä, mutta vastustajan puoliskolle ei oikeastaan päästy.
   Ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli 19. peliminuutilla hyökkäyksellä Anike Wusun ja Neelia Pitkon kautta. Pitko syötti oikealle etutolpalle tulevalle Alma Forsténille, joka laukoi kaksinkamppailussa Venla Haikalan kanssa niukasti ohi.

Jakson parhaat paikat tulivat, kun vajaa puoli tuntia oli pelattu. JyPK hyökkäsi kolme vasta yksi, ja syöttö tuli Forsténille, jolla oli se tuhannen taalan paikka 1-0:an (27.), mutta maalivahti Tanja Kotoaro torjui.
  Minuutti myöhemmin Wusulla oli keskellä pieni rako ja molemmat maalin kulmat tarjoilla, mutta laukaus meni suoraan maalivahdille (28.).

Myös toisen puoliajan alussa nähtiin JyPK:n hyökkäyksiä. Paikkoja ei ollut monta, mutta parhaista olisi voinut tehdä maalin. Lotta Puolakka sai pallon oikealta läpiajoon, mutta veti niukasti takatolpan ohi (58.).
   Vartti ennen loppua heräsi myös PK-35. JyPK:n Nelli Husu sai vieraiden nopean iskun hidastettua ja lopulta Pia Tavi ampui oikealta maalin yli (76.). Vetokulma ei toki ollut muutenkaan hirveän lupaava.

Seuraavaksi oli taas JyPK:n vuoro, kun Eevi Paakkari veti noin 28 metristä vasurilla vain niukasti maalin yli (80.).
   PK-35 taas oli nyt kulmapotkuista vaarallinen. Minami Oi antoi vasemmalta kulman, joka johti hirveään hässäkkään Nanna Leivosen maalin edessä (84.). Tästä JyPK selvisi, mutta ottelun viimeisellä varsinaisen peliajan minuutilla helsinkiläiset saivat jälleen kulmapotkun.
   Oi antoi kulman etutolpalle, jossa Tavi meni pallolle, muttei osunut siihen. Leivonen ei pystynyt reagoimaan ja pallo oli maalissa. Japanilainen Minami Oi, joka oli siirtynyt visbyläisestä seurasta P18 IK Suomeen, oli osunut suoraan kulmasta maaliin (90.). Tämä oli kuolemanisku jyväskyläläiseen sydämeen. Ottelu, joka ei ollut kaunis, mutta josta pistekin olisi käytännössä ollut liian vähän, päättyi 0-1 tappioon.

PK-35 Helsingille se oli kauden avausvoitto. Se nostaa PK:n sijalle 5 ja tulee juuri oikeaan aikaan, sillä ensi perjantaina Pihlajamäkeen saapuu hallitseva Suomen mestari KuPS.
   Jyväskylän Pallokerho joutuu analysoimaan, mitä tässä ottelussa meni pieleen. Ensi lauantaina JyPK matkustaa Tapiolaan, jossa vastassa on FC Honka. Espoolaiset ovat JyPK:n kanssa tasapisteissä. Ainoastaan maaliero on parempi.