7-1! Tornion Pallo on saapunut sarjaan

image_printTulosta

 M2 tilannekatsaus 6. kierros

   Huh, mikä pommi! Tornion Pallo -47 haki kauden avausvoiton. Torstain vieraspelissä Oulussa JS Hercules kaatui 7-1 lukemin.
   Ehkä tämä murskavoitto antaa tarpeeksi vauhtia tulevaan peliin, jolloin Tornioon saapuu sarjakärki Gamlakarleby BK. Mahdollisuuksia on. Nimittäin GBK hävisi viime kierroksella selkeästi SJK:lle.

   Sarja pysyy jännittävänä, vaikka piste-erot kärjestä häntään ovat jo varsin suuret. Maaleja pommitellaan paikoittain varsin runsaasti (sunnuntainakin kahdessa ottelussa yhteensä 14), mutta väliin mahtuu myös tylsempiä 0-1 päiviä (lauantai).
   Tylsä tai ei, JBK:n hyvä mieli jatkuu neljällä peräkkäisellä voitolla. Pietarsaarelaiset ovat nyt sijalla kolme.
   Vähintään yhtä hyvä on Kuopion Elon tilanne. Yksi piste vähemmän kuin JBK, mutta myös yksi ottelu vähemmän pelattuna. Edellä mainitun GBK-tappion jälkeen Elo on nyt sarjan ainoa joukkue, joka ei ole vielä hävinnyt.

   Katsotaan alaspäin: TP-47 nousi merkittävästi, mutta on edelleen Herculeksen takana. Herkku on edelleen myös paras oululaisseura, sillä OPS ja OTP pysyvät ilman voittoja sarjan hännillä.
   Vielä hieman parempi tilanne on Jyväskylässä. JPS on pisteen verran putoamisviivan yläpuolella. JBK:a vastaan ei oikeastaan päästy luomaan maalipaikkoja. Se olisi kuitenkin tärkeää, jotta jatkossa haettaisiin reilusti pisteitä. Sunnuntaina JPS matkustaa Närpiöön.

To 16.5.2024
JS Hercules Oulu – Tornion Pallo -47 1-7 (1-2)
T: Korkalainen – Holappa, Nikkari
Y: 87 Heinäpään tekonurmi 2:lla
MAALIT: 18. 0-1 Isokangas, 22. 1-1 Rajalahti, 35. 1-2 Eskelinen, 48. 1-3 Gullsten, 62. 1-4 Moilanen (rp), 83. 1-5 Marjamaa, 87. 1-6 Gullsten, 90. 1-7 Gullsten
V: Suistio, Aliyu – Lantto, Korkeamäki

   Mikä pamaus putoamiskamppailussa! TP-47 haki kauden avausvoiton murskalukemin. Puolen tunnin kohdalla se ei ollut odotettavissa, vaikka torniolaiset olivat alusta lähtien pitänyt korkean prässin yllä. TP-47 siirtyi 18. peliminuutilla 0-1 johtoon, mutta Herculeksen Arttu Rajalahti tasoitti pian 1-1:een (22.). Miika Eskelisen maalilla (35.) vieraat siirtyivät yhden maalin johtoasemassa tauolle.
    Tauon jälkeen Aleksi Gullsten teki maalin. Tunnin kohdalla Ville Moilanen osui pilkulta. Loppuvaihe sinetöi Herculeksen kohdalon, kun TP teki kolme maalia seitsemän minuutin sisällä. Aleksi Gullsten teki ottelussa hattutempun.

La 18.5.2024
Jyväskylän seudun Palloseura – Jakobstads BK 0-1 (0-0)
T: Vekkeli – Viinikainen, Vanhalakka
Y: 94 Viitaniemen liikuntapuistossa
MAALI: 65. 0-1 Korkea-Aho
V: Naskali – 

   Vaikeaa oli JPS:lle maalipaikkojen luominen, vaikka pallonhallinta oli ajoittain. Ainoastaan pitkistä rajaheitoista jyväskyläläiset loivat vaaraa. JBK puolusti tiiviisti ja teki sen ratkaisevan maalin toisen jakson puolessavälissä. Pietarsaarelaiset voittivat pallon keskialueella, laidasta tuli syöttö maalin eteen, jossa Rasmus Korkea-Aho osui vähän, mutta riittävästi, että pallo pomppi maaliin.
   JBK:lle se oli jo neljäs peräkkäinen voitto. Edellisissä tehtiin kolme tai viisi maalia. Jyväskylässä riitti yksi.

La 18.5.2024
Oulun Työväen Palloilijat – Närpes Kraft 0-1 (0-0)
T: Hietakangas – Mällinen, Kaarela
Y: 40 Castrenin kenttä
MAALI: 77. 0-1 Kalabic
V: Bohui, Loikkanen, Inalli, Jibrin (th), Meglinski – Avdili, Björkqvist, Isanovic, Lärkä
KENTÄLTÄPOISTO: 90+2. Loikkanen (OTP)

   Kraft osaa pelata vieraspelejä. Kolmesta pelistä närpiöläiset hakivat seitsemän pistettä. Pelin ainoan maalin teki Amir Kalabic.
   OTP odottaa vielä kauden ensimmäistä voittoa. Viiden ottelun jälkeen on vasta yksi piste tilillä ja maalejakin on tehty vain kaksi. Tilannetta ei helpota, että Matias Loikkanen lensi lisäajalla kentältä toisen keltaisen kortin vuoksi. Hän puuttuu lauantaina Pietarsaaressa.

Su 19.5.2024
Gamlakarleby BK – SJK Akatemia 2 2-5 (0-2)
T: Kyllönen – Kuusenmäki, Bäck
Y: 374 Kokkolan keskuskentällä
MAALIT: 8. 0-1 Ainasoja, 42. 0-2 Lehto, 52. 0-3 Essel, 54. 1-3 Uwaegbulam, 55. 1-4 Essel, 64. 2-4 Uwaegbulam, 90+8. 2-5 Essel
V: Björkgren, Moraes, Ferreira, Jokihaara, Käckö (th), Kotila, Ingerström, Huuhka – Kyllönen, Autti

   Sarjakärki GBK:n osalta esitys oli pettymys. Varsinkin avausjaksolla punavalkoiset olivat heikkoja, keskittyivät mieluummin korttien kuin maalien keräämiseen. Vieraat iskivät Axel Ainasojan ja Eero Lehdon maaleilla ja johto olisi voinut olla korkeampikin, jos esim. Leo Autti olisi osunut verkkoon tolpan (2x) ja yläriman sijaan.
   Toisella jaksolla GBK alkoi pelaamaan jalkapalloa, mutta maalien osalta SJK ei antanut kokkolalaisten tulla liian lähelle. Jasper Uwaegbulamin kauden 7. ja 8. maalit olivat kumpikin vain kavennukset kahden maalin eroon. Vieraiden Emmanuel Essel teki hattutempun.
   Pelin jälkeen puhutti eniten ottelun viimeinen maali. Kaksi GBK-pelaajaa olivat puskeneet yhteen, mutta peli sai jatkua. Ilmeisesti vakavamman iskun saanut Petteri Jokihaara jäi makaamaan kentän pinnalle. Kotijoukkue ja -yleisö kritisoi tässä erotuomari Aapo Kyllösen roolia. Nykyisin pistetään yleensä peli nopeasti poikki, kun pelaaja saa iskun päähän. 

Su 19.5.2024
Kuopion Elo – Oulun Palloseura 5-2 (1-1)
T: Halonen – Hyötyläinen, Rajahalme
Y: 298 Keskuskentän jalkapallostadionilla
MAALIT: 11. 0-1 Vääräniemi, 25. 1-1 Lehtimäki, 49. 2-1 Liimatainen, 58. 3-1 Lehtimäki, 60. 3-2 Vääräniemi, 87. 4-2 Kosunen, 89. 5-2 Heiskanen
V: – Chukwu, Kilpelänaho

   Avausjakso päättyi Jyri Vääräniemen (11.) ja Veeti Lehtimäen (25.) maalien jälkeen tasan. Toisella puoliajalla Kuopion Elo ratkaisi tämän itselleen. Vääräniemi kavensi OPS:n puolesta vielä 3-2:een, mutta jokerit Luukas Kosunen ja Taneli Heiskanen (tulivat molemmat 79. minuutilla kentälle) varmistivat Elon kotivoiton.
   Tapahtumarikkaasta ottelusta huolimatta erotuomari Kasper Halonen pärjäsi vain kahdella varoituksella.

Seuraavat ottelut (7. kierros)
Pe 24.5.
OPS – Hercules (18:30 Castrenin kenttä)
La 25.5.
JBK – OTP (16:00 Pietarsaaren Keskuskenttä)
SJK Ak /2 – Elo (16:00 Seinäjoki Stadion)
TP-47 – GBK (17:00 Puuluodon kenttä)
Su 26.5.
Kraft – JPS (18:30 Mosedal)