Rangers/2 kesti Potkun loppurynnistyksen

image_printTulosta

Raportti: Potku – Rangers /2 (M6)

Rangers/2 haki maanantaina Säynätsalosta kauden toisen voittonsa miesten Kutosessa. Harjun Potku haki viimeiselle minuutille saakka kiivaasti tasapeliä, mutta viimeistelytaito toi lopulta 2-0 -voiton ja kolme sarjapistettä Rangersille.

Ma 20.5.2024
Harjun Potku – Kypärämäki Rangers /2 0-2 (0-1)
POTKU: Vartiainen – Haarahiltunen, Salonen, Rousu, Knuuttila – Safdari – Sällinen, Salmijärvi, Koivukumpu, Parto – Paananen;
vaihdosta: Kemppainen, Leppäpuisto, Komppa, Manninen, Kauppinen, Kaipainen
RANGERS: Purokuru – Laiho, Järvinen, Toikka, Le Linna – Innanen, Torkkell – Kara, Hakasalo, J Rastas – Hamdi;
vaihdosta/:ssa: La Linna, Hakala, Mononen, Mäkinen, Hänninen, Kiema
T: Lipiäinen
Y: 16 Säynätsalon liikuntapuistossa
MAALIT: 41. 0-1 Hamdi, 90. 0-2 Hamdi
V: Komppa, Vartiainen – Le Linna, Kara
PP: Rousu – Hamdi

Jo ennen peliä oli odotettavissa, ettei Potkun ja Rangers/2:n kohtaamisesta tulisi tylsä. Selkeää ennakkosuosikkiahan otteluun ei ollut eivätkä joukkueen olleet koskaan aikaisemmin edes kohdanneet sarjapelissä.
Pelin voi jakaa erilaisiin vaiheisiin. Avausjakso oli varsin taktinen, joka muistutti lähinnä jostakin korkeammasta sarjatasosta, jossa pelaajat liikkuvat ja syöttelevät palloa, mutta maalivahdit jäävät pitkälti työttömäksi. Varsinkin Potkun riveistä kuultiin selkeä ohjaus, mihin suuntaan miesjoukko piti liikkua.
Ensimmäinen hyvä maalipaikka tulikin vasta 20 minuutin kohdalla, kun Rangers hyökkäsi vasemman laidan kautta. Syöttö Potkun boksiin löysi Sami Hamdin, joka kuitenkin laukoi suoraan päin Potkun maalivahtia Hannu-Pekka Vartiaista.

Tämä hyökkäys oli toisen vaiheen alku. Edelleen mentiin taktisissa merkeissä, mutta oransseissa paidoissa pelaava Rangers murtautui silloin tällöin läpi vaaleansinisen puolustuksen. Potku kykeni pitämään hieman onnenkin kanssa nollan, kun Juuso Rastas veti 22. minuutilla vasemmalta takatolppaan.
Puolen tunnin kohdalla Rangersilla oli jälleen johtomaali tarjoilla: Hamdi ja Ümit Kara kulkivat muutamalla seinäsyötöllä Potkun puolustuksen läpi, Vartiainen tuli hyvin vastaan, ja kun pallo meni hänen ohitseen, lähti Pekka Rousu kovalla taistelulla kaksinkamppailuun ja pelasti pallon maaliviivan tuntumassa. Mutta tilanne ei vielä ollut ohi – pallo oli vielä kuumana. Erik Hakasalo laukoi, Vartiainen torjui ja viimein Kara ampui maalin oikealla puolella ohi (31.).

Jakson loppuvaihe jatkui samalla tavalla, eli Rangersin hyökkäyksillä. Hamdi osui vasemmalta etutolppaan (39.). Kaksi minuuttia myöhemmin sama mies sai boksissa syötön oikealta ja tarvitsi vain viimeistellä, mutta tämänkin tilanteen Vartiainen torjui mainiosti. Jukka Kemppainen kamppaili Hamdin kanssa vasemman tolpan kohdalla. Rangers-hyökkääjän maalinälkä oli kuitenkin niin kova, että jotenkin hän sai työnnettyä pallon maaliviivan taakse ja lukemiksi 0-1 (41.). Tosi hieno kamppailu kaikilta ja erityisesti hieno ele maalintekijä Sami Hamdilta, että hän antoi riemun jälkeen kehuja Vartiaiselle hienon torjunnan johdosta!

Tämä oli myös tilanne tauolla, jonka jälkeen siirrettiin seuraavaan vaiheeseen. Peli ei ollut enää niin systemaattinen vaan suorastaan kiireinen. Ehkä Potku oli huomannut, että pelkkä taktisella liikkumisella Kutosessa ei voiteta ananastakaan. Maalipaikkoihin ei tämä uusi tyylikään tosin johtanut – ei ainakaan välittömästi.
Sen sijaan nähtiin hieman erikoisia varoituksia. ”Sivutyössään” pelaajana ollut, tuomarinakin monille tuttu Potkun Paavo Komppa sai varoituksen vapaapotkutilanteessa, kun hän ei muurissa pitänyt tarpeeksi etäisyyttä palloon. Potkun maalivahti Vartiainen puolestaan sai keltaisen kortin otettuaan pallon käsiinsä päätyrajan tuntumassa, mutta boksin ulkopuolella.

Loppuhetkille saatiin viihdettä myös aivan urheilullisestikin. Harjun Potku kehitti kunnon loppukirin luomalla korkean prässin. Eemeli Manninen pääsi vapaaksi Petteri Sällisen syötöstä ja Rangers reklamoi paitsiota, mutta veto meni niukasti ohi (80.). Suurin osa maalipaikoista tuli kuitenkin erikoistilanteista. Toppari Pekka Rousu oli monesti mukana. Esimerkiksi 82. peliminuutilla, kun hän laukoi maalin edustalta yli tai 89. minuutilla puskemalla.
Tasoitus siis roikkui ilmassa, mutta maaliin saakka Harjun Potku ei palloa saanut. Lopulta Rangers/2:n Sami Hamdi pääsi vastahyökkäyksestä ohittamaan Vartiaisen ja toimittamaan pallon verkkoon ja loppulukemiksi 0-2.

”Ottaa aikansa, että joukkue hitsautuu yhteen.”
Harjun Potkun pelaajien naamoista näkyi pelin jälkeen pettymys. Joukkue olisi halunnut ottaa tästä pisteet tai edes pisteen mukaan.
”Tasainen, rehti ottelu. Rangers oli pelillisesti ehkä hieman valmiimpi kuin me. Pallo liikkui heillä paremmin ja me oltiin varsinkin ekalla jaksolla hieman pehmeitä. Hieman tuurillakin selvittiin. Tauolla korostettiin, että pelikovuutta on saatava lisää ja parannettiinkin peliä.”
”Toinen jakso oli tasaisempi. Rangers pelasi rohkeasti alhaalla ja käytti maalivahtia hyvin, mutta muutaman kerran se heillä kostautui. Loppuun olen tosi tyytyväinen – erityisesti siihen, miten saatiin paine käännettyä. Läheltä piti -tilanteita oli paljon ja tokihan vastustajan maalivahtikin otti hyviä torjuntoja”, Komppa kommentoi.

Seuraavaksi Potku kohtaa sarjassa Petäjäveden Petäjäiset/2;n. Otteluun on Kompalla jo pelisuunnitelma mielessä. ”Pelattiin heitä vastaan pelattiin harkkapelikin, josta itse olin tosin estynyt. Siellä oli lukemien valossa tiukkaa. Nyt on meidän kotipeli Jyskän ”kiitoradalla”, eli siellä on pitkulainen kapea kenttä ja odotankin suoraviivaista peliä. PetPet on hyvin valmennettu joukkue, joten on mielenkiintoista nähdä, minkälainen vastustaja tulee vastaan.”
Vitosen putoaja Harjun Potku on uudistunut kovasti. Joukkueen jälleenrakennus kesti pitkään ja se näkyi myös siinä, että joukkue oli viimeinen sarjaan ilmoittautunut joukkue. Mukana on kokeneita pelaajia Kampuksen Dynamon ja Citykettujen raunioista.
Minkälainen kausi on edessä? ”Meillä on ollut tosi nousujohteinen kevät”, kertoo Komppa, ”Laadukkaita pelaajia ja sopivan leveä rinki löytyy. Odotin tästä pelistä kyllä voittoa, mutta näköjään se ottaa aikansa, että joukkue hitsautuu yhteen. Meillä tosi hyvä henki ja meininki treeneissä. Uskon, että nousujohteisuus jatkuu syksyn saakka.”

”70 minsaa peli oli hyvin hallussa”
Täysin tyytyväisiä ei kauden toiseen otteluun oltu myöskään voittajaleirissä. Rangers-valmentaja Joosua Mononen näki omiensa pelissä paljon parannettava. ”Ensimmäiset 70 minuuttia olivat hyvin hallussa. Sitten alkoivat pelaajat väsyä ja vastustaja olemaan nälkäisempi. Meinasi tulla siis tiukat paikat. Toki pelissä oli paljon hyvääkin. Täytyy jatkossa vähän vielä miettiä, miten lähdetään ylöspäin.”, kommentoi Mononen.
Rangers /2:n seuraava vastustaja on Jyväskylän Nousu, joka on myös voittanut molemmat kauden ensimmäiset ottelut. ”En tiedä yhtään, mitä odottaa – varmasti aika kova joukkue on vastassa. Lähdetään voittamaan omalla pelillä tietysti tätä kuten kaikkia muitakin pelejä”, Mononen miettii. Kauden tavoite on hänen mielestä yksinkertainen: ”Aina lähdetään voittamaan… ja nousemaan”, Mononen kertoo naurattaen.

FZ