KaPa/JoSePa haastaa JJK /2:n hyvin yhden jakson verran

image_printTulosta

Raportti: JJK /2 – KaPaJoSePa (M4)

   Ei liene kysymys, varmistaako JJK /2 Nelosen mestaruuden. Vaan milloin se sen tekee. Kettupaitojen voittoputki kasvoi viiden ottelun mittaiseksi, kun maanantai-iltana tuli selkeä voitto KaPa/JoSePa:sta. Vieraat pitivät ottelun yhden puoliajan verran tiukkana, mutta romahdus seurasi heti tauon jälkeen.

Ma 3.6.2024
JJK Jyväskylä /2 – Kangasniemi/Joutsa 7-1 (1-0)
JJK 2: Kananen – Nyberg, E Ciriaco (46. Virén), Ettanen, Kangasmetsä – Saarikko (46. Jalava), L Laakso, Kim, Rutanen – Lundell (46. J Laakso), Venäläinen (46. Holmalahti)
KJ: T Palvimo – Junni (54. Tuomi), Kahilampi, Linnera (54. E Rasmus), Airaksinen – Korhonen – Kosunen (84. Hotti), E Paappanen – A Vehmala (46. O Paappanen), Huoponen, Mara (69. H Vehmala)
T: Pakkanen – Purontakanen, Koski
Y: n. 45 Jyskän kentällä
MAALIT: 33. 1-0 Venäläinen, 46. 2-0 Rutanen, 48. 3-0 Rutanen, 59. 4-0 Holmalahti, 63. 5-0 Rutanen, 79. 6-0 J Laakso, 82. 6-1 Kosunen, 88. 7-1 Jalava
V: – E Rasmus
PP: Rutanen, Holmalahti – Kosunen, T Palvimo

   JJK /2, joiden riveissä pelasivat esim. Eduard Ciriacon, Lasse Laakson, Jimi Saarikon ja Eetu Venäläisen kanssa pelaajia, jotka ovat tottuneet pelaamaan muutama sarjatasoa ylempänä, hallitsi avausjaksoa odotetusti. Maalipaikoille kettupaidat pääsivät kuitenkin vain harvoin. Sen lisäksi puuttui tietty terävyys maalin edessä. Parhaat paikat olivat pitkälti Saarikon vasurilaukaukset oikealta (17., 22.), jotka meni niukasti maalin ohi ja yli. Myös KaPa-maalivahti Tero Palvimolla oli osuus, että Kettupaidat eivät johtaneet tauolla enempää. Palvimo torjui esim. Lundellia (23.) ja Kangasmetsää (36.) vastaan mainiosti.
   Yhden maalin JJK /2 onnistui avausjaksolla kuitenkin tekemään, kun Eetu Venäläinen nosti pallon Palvimon yli verkkoon (33.).
   KaPa/JoSePa:n puolustustaistelu oli hyvin onnistunut. Kokeneet pelaajat ovat myös kovia pelimiehiä, jotka pystyvät haastamaan kärkijoukkueen yksittäisissä tilanteissa varsin hyvin. Juuri ennen taukoa tuli myös vielä tasoituspaikka. Teemu Huoponen oli vasemmalla läpi, mutta hänen laukaus tuli ehkä liian hätäisesti, että se olisi pystynyt aiheuttamaan mikään ongelmia JJK-veskari Jerry Kanaselle (44.).

Nopea ratkaisu toisella jaksolla
   Toinen puoliaika toi varsin nopean ratkaisun tälle pelille. Se oli vanhentunut 47 sekuntia , kun Lauri Rutanen pystyi viimeistelemään aivan liian vapaana boksissa 2-0:an (46.).
  KaPa/JoSePa reagoi nopeasti hyökkäämällä JJK:n maalia päin. Se ei tuonut tulosta vaan osuma tuli taas toisella puolella. Kaksi punapaitaista oli Palvimon edessä, Toivo Jalava syötti Rutaselle, jolla oli helppo peli pistää pallon vapaan maaliin 3-0:an (48.).
   Vieraat koittivat vielä pistää vastaan ja rakentaa omia hyökkäyksiä. Konkareiden voimat eivät kuitenkaan riittäneet vikkelää kettunuorisoa vastaan. Neljäs maali tuli tunnin kohdalla Noel Holmalahden puskulla Jonatan Laakson keskityksestä (59.). Viisi minuuttia myöhemmin Rutanen puski Miska Kangasmetsän kulmasta 5-0:an (64.).
   Molemmat joukkueet pelasivat loppuun asti tosissaan. Jonatan Laakso, joka debytoi miesten sarjassa, teki JJK:n kuudennen maalin (79.). Myös KaPa / JoSePa pääsi vielä maalinteon makuun, kun Janne Kosunen osui kulmatilanteesta 6-1:een (82.). Sen jälkeenkin vieraat pysyivät nälkäisenä ja laukoivat kahden minuutin sisällä kahdesti maalin yli (83., 84.).
   Illan viimeinen maali kuului kuitenkin taas JJK /2:lle. Kun Toivo Jalava pisti pallon boksissa Palvimon ohi takakulmaan, jossa se meni tolppaan kautta maaliin (88.). Näin peli päättyi JJK /2:n 7-1 voittoon.

FZ