Reds joutuu LuoVU:a vastaan korjaamaan jaksojen alun heikkoudet

image_printTulosta
kuva: OR

Raportti: FCV /Reds – LuoVU

Viides voitto viidennesta ottelusta. Nousija FC Vaajakoski /Reds jatkaa Vitosen kärjessä. Punapaidat joutuivat kuitenkin selviämään takaiskuista.

Ti 4.6.2024
FC Vaajakoski /Reds – Luonetjärven Varuskunnan Urheilijat 3-2 (2-1)
REDS: Alaperä – Kauppila, Savolainen, Siilin, Sopanen – Jalava – Kivelä, Lahti, Junkkarinen, Salim – Herranen;
vaihdosta: Salminen, Kangas, Veander, Högbacka, Kautela, Nyyssönen, Vilkuna
LUOVU: Pitkänen – Ruokamo, Jokinen, Leino, Piitulainen – Kuukasjärvi, Nikkilä, Ruotanen, Jukarainen – Kymäläinen, Sippola;
vaihdosta: Toivonen, Bjerke, Thunold, Sand
T: Timonen – Lipiäinen, Shablykov
Y: 55 Jyskän kentällä
MAALIT: 4. 0-1 Sippola, 14. 1-1 Herranen, 45. 2-1 Högbacka, 48. 2-2 Sippola, 65. 3-2 Nyyssönen
V: – Thunold
PP: Herranen, Kauppila – Ruotanen, Sippola

Sarjakärki FCV /Reds hallitsi pitkälti avausjaksoa. Ensimmäinen paikka oli kuitenkin LuoVU:lla, kun Kuisma Sippola nosti pallon Reds-maalivahti Janne Alaperän yli 0-1:een (4.).
   Sen jälkeen heräsi kotijoukkue. 10 minuuttia LuoVU:n johtomaalin jälkeen Niko Herranen tasoitti 1-1:een (14.). Reds prässäsi vastustajan kenttäpuoliskolle ja sai lukuisia paikkoja. Johtomaali oli tarjolla jakson puolessa välissä, mutta Junkkarisen (?) laukaus pomppasi vain tolpasta tolppaan (23.).
   LuoVU sai uudestaan otetta vasta ihan jakson lopussa. Paikkoja tuli useita. Kerran Lassi Nikkilä kokeili rohkeasti noin 25 metristä. Hänen laukaus meni vain niukasti yli (43.). Minuutti myöhemmin Ilmari Kymäläinen veti oikealta.
   Hyvästä vaiheesta huolimatta LuoVU ei saanut palloa maaliin. Sitten Reds hyökkäsi vastaan. Kauppila syötti hyvin laitaan kirmanneelle Junkkariselle, joka keskitti matalana takatolpalle. Niko Högbackalla oli helppo työ ohjata 2-1:een (45+1.).

Toinen jakso oli hyvin vaihteleva. Ensimmäinen tilanne oli taas vierailla ja taas pallo meni maaliin, kun Kuisma Sippola puski keskityksestä 2-2:een (47.).
   Seuraavaksi Reds otti taas ottelun haltuun. Herranen osui ylärimaan (59.). Viisi minuuttia myöhemmin Konsta Nyyssönen hyödynsi, että LuoVU:n maalivahti ei saanut pallon kunnolla kiinni, ja tökkäsi sen maaliviivan yli. Reds 3-2 johtoon (64.).
   Loppua kohti LuoVU haki tasoitusta. Reds puolusti alhaalta. Pelillisesti ei näyttänyt tässä vaiheessa hirveän hyvältä. Tuhannen taalan paikkoja ei mahtunut mukaan. Reds keskittyi tiiviiseen puolustamiseen ja visiottomiin purkupalloihin.
   Kummallakin joukkueella oli hallintavaiheita, mutta kokonaisuudessa Redsin 3-2 voitto on ansaittu.

”LuoVU puolusti kurinalaisesti, kuten upseereilta ja herrasmiehiltä sopii odottaakin”
FCV /Reds ei antanut häiritä, että päävalmentaja Antti Laitinen oli poissa. Taneli Sopanen korvasi hänet pelaajavalmentajan roolina.
”Peli oli meille vaikea, mutta tehtiin yksi maali enemmän kuin vastustaja”, sanoo Sopanen, ”joten ansaittiin voiton ja kolme pistettä. LuoVU on laadukas joukkue, joka puolusti kurinalaisesti – kuten upseereilta ja herrasmiehiltä sopii odottaakin.”
”Pelit ratkesi ehkä lopulta siihen, että meillä oli marssittaa vaihdosta enemmän tuoreita ukkoja kentälle, ja meidän vaihtopelaajat iskivät tarvittavat lisämaalit”, toteaa Sopanen.