MuurY – KeuPa: Ilanne-hattutemppu 7 minuutin sisällä

image_printTulosta

Raportti: MuurY – KeuPa (N4)

MuurY haki torstai-iltana kauden toisen voiton. Ajojahti JIlveksen perään on alkanut. KeuPa:lle ei lopussa ollut pisteitä saatavissa. Keuruun päävastustajat löytyvät muualta.

To 6.6.2024
Muuramen Yritys – Keuruun Pallo 7-1 (3-0)
MUURY: Kauppinen – Ahlbom, Pennanen, Korhonen, Vasko – Pannula, T Ristolainen, Kokko, Hakulinen – Ilanne, Heinonen;
vaihdosta: Anttila, Parkkonen, Lahtinen, Pöppönen, Kupari, M Nieminen, Mutkala
KEUPA: Hotti – Lepikko, Riihonen, Virta, Pummila – Ijäs – Laulumaa, Hyttinen, Ilvesaho, Rajakangas – Tukiainen;
vaihdosta: Ståhlmmar, Tastula, Lepistö, Immonen, Pajari, Pohjola
T: Huhtala
Y: 40 Muuramen urheilupuiston tekonurmella
MAALIT: 16. 1-0 Anttila, 29. 2-0 Hänninen, 35. 3-0 Hänninen, 62. 3-1 Ijäs, 70. 4-1 Mutkala, 74. 5-1 Ilanne, 80. 6-1 Ilanne, 81. 7-1 Ilanne
V: M Nieminen –
PP: Heinonen, Kokko, Ilanne – Ijäs

Tasoerot Naisten Nelosessa ovat suuria. Sen näytti torstain kamppailu Muuramessa. KeuPa ei ole joukkueena mikään heittopussi, ja sen kokoonpano pelissä oli riittävän laaja. Silti MuurY (kuten myös JIlves) ovat sarjassa ihan toista luokkaa.
   Tästä huolimatta KeuPa antoi MuurY:lle ajoittain hyvän vastuksen. Pelin alussa kulkusuunta vaihteli edestakaisin. MuurY pääsi kuitenkin paremmin maalipaikoille. Esim. Anniina Ilanne pääsi haastamaan pelin alussa 1v1-tilanteessa KeuPa-veskari Essi Hotin. Hotti jäi kuitenkin tästä tilanteesta voittajaksi (7.).
   Vartin kohdalla MuurY:n vaaralliset hyökkäykset lisääntyivät. Rosalia Lahtisen kaukolaukaus meni niukasti tolpan ohi (15.). Seuraavassa tilanteessa juuri kentälle tullut Noora Anttila vei kotijoukkueen 1-0 johtoon (16.).
   MuurY hallitsi peliä nyt täysin. Peppi Hänninen teki pelin toisen maalin sivurajaheittotilanteen jälkeen: lyhyt haltuunotto, veto, maali 2-0:an (29.).
   Kuusi minuuttia myöhemmin Hänninen ampui oikealta. Näytti siltä, että Hotti saisi sen kiinni, mutta jotenkin pallo pyöri käsivarsin yli maaliin (35.). Nämä ovat ne tilanteet, joissa pelaajana haluaisi kaivaa itselleen kuopan. Mutta nämä ovat myös sellaisia tilanteita, joita tulee – varsinkin tällä sarjatasolla, mutta korkeammallakin – lukuisia, ei pelkästään maalivahdille vaan myös kenttäpelaajille, erotuomareille ja kuvaajalle. Jälkimmäinen voi kaikista parhaiten piilottaa näitä – maalivahti taas vähiten.

Muuramen Yritys vaihtoi tauolla maalivahdin. Siru Kauppinen oli jäänyt avausjaksolla täysin työttömäksi. Tilalle tuli Pieta Korhonen, joka tilalle vaihdettiin toisen jakson puolivälissä Janica Parkkonen. Maali ei liene kaikista suosituin paikka kentällä.
   MuurY:n veskareista Korhonen sai kaikista eniten tehtävää. KeuPa:lla oli ihan hyvä vaihe tunnin kohdalla. Maalipaikkoja tuli pelitilanteista, vapaapotkusta ja muista erikoistilanteista. Yhden kulmapotkun jälkeen Anniina Ijäs sai pallon noin 20 metrin etäisyydestä maaliin, kun hän laukoi sen hienosti takakulmaan (62.).
   Oliko MuurY:n asenne ollut hetkeksi liian löysä vai miksi KeuPan oli yhtäkkiä mahdollista ottaa pelin haltuun? 3-1 maali oli kotijoukkueelle kuitenkin hälytyskello. Seuraava maali oli tarjoilla Heidi Mutkalalle ja Siru Kauppiselle, mutta Essi Hotti torjui molemmat laukaukset hienosti (64.).
   Molemmat joukkueet saivat vielä paikkoja, ennen kun Mutkala pääsi taas vapaaksi. Hän siirsi pallon Hotin ohi ja viimeisteli sen jälkeen tyhjään maaliin 4-1:een (70.).

Oli huomattavissa, että KeuPa:lla oli elänyt toivo pelin kääntämisestä. Mutkalan maali kuitenkin tappoi sen. 20 viimeistä minuuttia MuurY oli ylivoimainen. Vauhtiin pääsi varsinkin Anniina Ilanne, joka viimeisteli seitsemän minuutin sisällä hattutempun: ensin oikealla maalivahdin ohi (74.), sitten Tessa Ristolaisen hienosta esityöstä (79.) ja sitten kuvainnollinenknalli päälle (81.).
   Maalien välillä Hotti oli torjunut vielä Noora Hakulisen ja Anttilan laukaukset (78.). Ehkä hyvä näin, koska sellaisenaan (kaikki maalit samassa jaksossa, eikä muita maalintekijöitä välissä) Ilanteen hattutemppu oli myös englantilaisessa merkityksessä puhdas.
   Tämänjälkeen peli oli taputeltu eli MuurY otti voiton 7-1 lukemin.

”Maalihanojen aukaisemista jouduin odottamaan”
   MuurY:n leirissä oli näköjään varsin selvää, kenet laitetaan mediamikrofonin eteen: hattutempun tekijän tietysti:
   Anniina Ilanteelle jäi luonnollisesti hyvä fiilis pelistä: ”Hyvin pidettiin omaa peliä. Vaikka välillä notkahdettiin, saatiin lopulta oma peli kasaan”, hän sanoo.
   Kun otettiin puheeksi Ilanteen tehdyt maalit, paistoi läpi hieman painetta, jonka hyökkääjä on tehnyt itselleen: ”Vihdoin. Kyllä, tätä maalihanojen aukaisemista hetken jouduin odottamaan”, sanoo Ihanne hymyillen. Nämä olivat toki kauden ensimmäiset, mutta maali / ottelu lienee silti hyvä keskiarvo.
   Muuramen Yrityksellä pelit jatkuvat viikon päästä matkalla Saarijärvelle. Suunnitelma siihen on yksinkertainen: ”Samalla fiiliksellä [lähdetään]: hyvä oma peli ja paljon maaleja– niin hyvä tulee!”
   Isossa kuvassa MuurY tahtoo pysyä Jämsänkosken Ilveksen perässä ja pelata aidosti sarjavoitosta. Sen vahvistaa myös Anniina Ilanne: ”Kyllä, me pelataan mestaruudesta. Voitolla lähdetään nyt liikkeelle.”

KeuPa:n osalta peliä kommentoi keskikenttäpelaaja Moona Ilvesaho:
   ”Alussa oltiin ihan hyvin mukana, mutta sitten meillä jäi aika iso tila keskelle. Juoksuvoimaa tarvitsisi lisää ja meidän syöttöjä täytyy parantaa. Ihan hyvä peli muuten, mutta pitää treenata vain lisää.”
   Ilvesahon mukaan tässä näkyi myös sarjan tasojärjestys: ”Silti sanoisin, että JIlves on paras, sen jälkeen MuurY ja sitten me ja PaRi.”
  Nyt kun Palokan Riento /2 otettiin puheeksi: se on myös KeuPa:n seuraava vastustaja viikon päästä Keuruulla. Tässä ovat Moona Ilvesahon odotukset: ”Varmaan aika tasainen. Pitää kyllä suunnitella ja hioa treeneissä, mitä tehdään. Voittoa lähdetään kyllä tavoittelemaan.”