Komeetat /3 pilkulta onnekkaampi kuin JiiKoo

image_printTulosta

   Juvan rummut soivat, kun Jyväskylän Komeetat /3 kohtasi Juvan Kisan. Molemmille joukkueille se oli eka Cup-ottelu. Vaikka näkyikin, että harjoituskausi on vielä vaiheessa ja puhti loppuu tunnin kohdalla, molemmat joukkueet nähtävästi nauttivat tunnelmasta. Näin nautti myös yleisö, vaikka maalipaikkoja ei hirveästi ollut tarjoilla. Juvan pojat provosoivat hieman likaisella nuorisohuumorilla. Kotiyleisö alkoi jossakin vaiheessa vastaamaan ja pyytämään lisää rummun sointia. Ottelu oli rento, mutta jännittävä. Ei kovin tasokas, mutta ei missään vaiheessa tylsä. Rangaistuspotkukilpailu ratkaisi, kuka kohtaa seuraavalla kierroksella Keuruun Pallon.

Su 3.3.2024, Miesten Suomen Cup
Jyväskylän Komeetat /3 – Juvan Kisa 5-3 rp (0-0)
KOMEETAT 3: Saarinen – Piitulainen, Silvennoinen, Lehtonen, Savolainen – Laukkanen, Haimi – Harjula, Kagiraneza, T Saarela – Ojanen; vaihdosta: 46. Kinnunen, 63. Ripodas Laquidain, 74. Korva, Tiitta
JIIKOO: Särkkä – E Manninen, Kaipainen, Efstathion, Purhonen – N Martikainen, Immonen, Nurkka, Laakso – Kosonen, Shbib; vaihdosta: 46. Väänänen, 71. Pöyhönen, Nulpponen, 76. Salmenius
T: Pusa – Kulmala, Niininen
Y: 49 Vehkahallissa
MAALIT: –
RPK: 1-0 Ripodas Laquidain, 1-1 Laakso, 2-1 Tiitta, Saarinen torjuu Immosen vedon, 3-1 Lehtonen, 3-2 Kaipainen, 4-2 Ojanen, 4-3 Efstathiou, 5-3 Kagiraneza
V: Saarinen –
PP: Saarinen, Kagiraneza – Särkkä, N Martikainen, Kaipainen

   Pelin aloitusaika oli lyhyellä varoitusajalla siirtynyt vartin aikaisemmaksi. Siksi osa katsojista (ja toimittaja), joka ei tarkistanut aikaa, saattoi myöhästyä hiukkasen. Mattimyöhäisten onneksi avausjakso ei ollut kovin tapahtumarikas. Kotijoukkue Jyväskylän Komeetat /3 hallitsi selkeästi palloa Juvan Kisan puolustaen tiiviisti. Välillä syntyi rakoja, jolloin Komeettojen olisi pitänyt iskeä. Vajaa 20 minuuttia oli pelattu, kun Tomi Saarela ampui hyvästä paikasta maalin yli. Maltillisemmalla suorituksella pallo olisi ehkä tarkemmin sijoittunut.
  Noin 33 minuuttia oli pelattu, kun Samuel Kagiraneza oli yksin JiiKoo:n veskarin edessä. Topi Särkkä torjui kuitenkin hienosti. Myöskään Saarelan kaksi yritystä noin viisi minuuttia ennen taukoa eivät osuneet maaliin. 0-0 tilanteessa siirryttiin siis tauolle. JiiKoo ei avausjakson aikana saanut paikan paikkaa. Vieraskannattajat olivat kuitenkin tyytyväisiä ja juhlivat jokaisen voitetun kaksinkamppailun ja torjutun laukauksen jälkeen.

   Toisella jaksolla peli oli paljon tasaisempaa. Komeetoilla oli vielä ensimmäinen paikka (JiiKoo-mv Särkkä ohjasi Juhani Ojasen vapaapotkun maalin yli, 47.), mutta sen jälkeen juvalaiset alkoivat saamaan paikkoja. Näistä vaarallisimmat syntyivät laitapelaajien soolojuoksuista, joita Komeetat eivät saaneet pysäytettyä (49., 54.). Välillä JiiKoo sai pallon myös linjan taakse, mutta Komeetta-veskari Niko Saarinen oli mukana ja ehti nopeiten palloon (56.). Reilu tunti oli pelattu, kun Petteri Laakso ampui seuraavan hienon laitahyökkäyksen jälkeen maalin ohi (63.). Tässä vaiheessa JiiKoo olisi ansainnut maalin, mutta samoin kuin Komeetoilla eka jaksolla, palloa ei saatu verkkoon.
   Molempien joukkueiden voimat uhkasivat tässä vaiheessa loppumaan. Yhä enemmän hoidettiin kramppeja ja peliin tuli katkoja. Peli pysyi reiluna ja yleisökin loi provosoivan, mutta rennon tunnelman.
   Pelin ainoa kiistanaiheinen tapahtuma tuli, kun Särkkä kaatoi Kagiraneza boksin ulkopuolella. Kysymys oli lähinnä, minkä värinen kortti tulee, mutta erotuomari Pusa ei antanut edes vapaapotkua. Kagiraneza ei ymmärtänyt päätöstä lainkaan ja osoitti sen avustavalle erotuomarille, mutta tästäkin selvittiin ilman suurempaa draamaa.

   Maaleja ei enää saatu, mikä ei oikein yllättynytkään, kun puolustukset pitivät hyökkääjät ohjauksissa. Näin rangaistuspotkukilpailun piti tuoda ratkaisu. Näissä ensimmäiset vetäjät osuivat ongelmatta. Komeettojen Inigo Ripodas Laquidain oli aloittanut, Petteri Laakso tasoittanut ja Veikko Tiitta nostanut Komeetat 2-1 johtoon. Sitten Komeetat-veskari Saarinen torjui Saku Immosen laukauksen ja Joona Lehtonen osui Komeetoille.
  Seuraavaksi oli Jani Kaipaisen vuoro. JiiKoo:n toppari osui vain tolppaan ja hetkeksi näytti siltä, että ratkaisu olisi tosi lähellä. Potku uusittiin, kun jo aiemmissa tilanteissa varoitettu Saarinen oli lähtenyt liian aikaisin maaliviivalta. Toisella yrityksellä Kaipainen osui maaliin ja tilanne oli kolme vetäjän jälkeen 3-2 Komeettojen eduksi.
   Kun myös Juhani Ojanen ja Ioannis Efstathiou onnistuivat, ratkaisu oli Samuel Kagiranezan jalasta kiinni. Kagiraneza osui ja vei Komeetat /3 voittoon.

”Ilon kautta tehdään jalkapallosta hauskaa”
   Vaikka panokset olikin isot, ottelu oli sellainen hyvän tuulen ottelu. Tappiosta huolimatta JiiKoo-valmentaja Juuso Grotenfelt oli tosi iloinen:
”Oli tosi kiva pelata tälläinen kovan panoksen peli. Tasaista oli peli. Tasapeli pelattiin, rankkareillä hävittiin, mutta me olemme silti ihan tyytyväisiä,” sanoi Grotenfelt kehumalla vielä maalivahtinsa Topi Särkän, joka piti joukkueen pelissä mukana.
   JiiKoo keskittyy nyt sarjakauteen valmistautumiseen: ”Kauteen lähetään innolla. Meillä on tarkoitus järjestää keväällä harjoituspelejä, että saadaan tatsit kuntoon”, sanoo Grotenfelt.

   Iloinen oltiin luonnollisesti myös voittaja Komeetat /3:n leirissä:
   ”Tämä oli meidän joukkueen historian ensimmäinen Cup-ottelu ja voitto tuli. Eka puoliaika oli itseasiassa meidän hallinnassa ihan hyvin, mutta ehkä toisella puoliajalla loppui jalat kesken”, kommentoi Harri Piitulainen, ”Meillä oli ekalla puoliajalla tosi hyviä maalipaikkoja. Jos olisi ratkaissut sieltä, se olisi rentouttanut peliä. Näin mentiin vaikean kautta eli rankkareihin. Mutta meillä on tosi hyvät vetäjät”, hän jatkaa.
   JiiKoo oli Komeetoille tuntematon vastustaja:
   ”Ei hirveästi tiedetty vastustajasta mitään. Ajateltiin, että siellä on varmaan B-ikäisiä mukana. Odotettiin että aika tasainen peli tulee. Lähdettiin ihan normaalisti pelaamaan”, kertoo Piitulainen.

   Seuraavalla kierroksella vastustaja on kuitenkin täysin eri tasoinen:
   ”KeuPa-peliin pitää hieman miettiä taktiikkaa. Se tuo meille hieman haasteita, mutta kyllä mä uskon, että Cupissa on mahdollisuuksia. Puolustuksen kautta sitä varmaan rakennetaan ja siltä vastahyökkäyksiä”, miettii Piitulainen.
Ottelun pelataan todennäköisesti Äänekoskella. Jos uskoo Harri Piitulaiseen, Komeettojen perusasenne ei tule muuttumaan miksikään:
   ”Ilon kautta tehdään jalkapallosta hauskaa.”

FZ