Äänekoskelaisyleisö tekee vieraspelistä kotipelin – ottelu jää maalittomaksi

image_printTulosta

Miesten Kolmonen pyörähti käyntiin Lohikosken Pallokerhon ja Äänekosken Huima/Urhon osalta, kun he kohtasivat toisensa Viitaniemessä varsin hyytävissä olosuhteissa. Huima lähti otteluun ennakkosuosikkina. Äänekosken hyvät harjoitteluolosuhteet ja hyvin runsas harjoitusottelujen sarjan piti valmistaa joukkue hyvään iskuun.

kuva: OR

Pe 19.4.2024 – M3
Lohikosken Pallokerho – Äänekosken Huima/Urho 0-0
LPK: Vainio – Chuchat, V Kärkkäinen, Torkki, Pennanen – Myllylahti (76. S Kärkkäinen) – Piili (59. Kupari), Iivanainen – Raatikainen (46. Nwala), Väätäinen, Peura
HU: E Mäkelä – J Heinonen, Ruuska, Keto (81. Suopanki), Porkka – Jakonen (46. Pätynen) – Honkonen, Lukkari (81. J Mäkelä), Duka (62. Hac), Kiiveri – Rautiainen (46. Korhonen)
T: Yari – Lemettinen, Koski
Y: N.N. Viitaniemen liikuntapuistossa
MAALIT: –
V: Chuchat, Iivanainen, Torkki – 

Huima julkaisi muutama päivä sitten ex-JJK Jonne Porkan sopimuksen ja Porkka olikin tänään pelaamassa. Mukana oli myös mm. ex-Komeetta Juho Honkonen ja viime vuosina varsin pieniä pelimääriä pelannut Niko Kiiveri. LPK:n maaliruisku Olli Väätäinen jäi ajoittain aika yksin hyökkäyspäässä, mutta kyllä LPK maalipaikkojakin loi. 

Huima aloitti vahvasti. Peli pyöri enemmän LPK:n päädyssä, joka yritti välillä iskeä vastaiskuilla, mutta viimeinen syöttö olisi pitänyt saada paremmin kohdalleen. Useampi hyvä hyökkäys päättyi vähän liian eteen menneeseen syöttöön. Eiköhän nekin ala kauden edetessä tuottamaan tuhoa ja LPK tulee maaleja niistä tekemään.

Paras maalipaikka Huimalle tuli, kun LPK:n maalivahti Vainion kaatuessa, juuri kun Huimalle oli tulossa puolittainen yksin läpi-tilanne. Hyökkääjä veti silti kiireessä maata pitkin, vaikka maalivahti oli jo maassa valmiina. 

Keli vei harrastajatoimittajankin hieman kohmeeseen ja huomiointikyky ei ehkä siksi ollut ihan parhaimmillaan, mutta en juurikaan muista Huiman nuoren maalivahdin Eeli Mäkelän (15v.?) joutuneen torjumaan. LPK:n laukaukset taisivat mennä pääasiassa yli. Olisi ollut hienoa nähdä miten koppi tarttuu. 

Huimalla oli ottelussa omat paikkansa, mutta heidänkin viimeistely ontui. Pahasti meni vedot yli ja ohi, mutta myös Vaino torjui useamman hankalan paikan. Toisella puoliajalla Vainio torjui ensin kissamaisesti loikkaamalla laukauksen ja heti perään jatkotilanteestan pallo päätyi varsin onnekkaasti hänen jalkoihinsa, josta se oli helppo peittää. 

Koska edellä mainittu tilanne ei mennyt sisään, taisi Huimalta loppua usko tai virta, ehkä vähän molemmat. Hyökkäyset ainakin vähenivät huomattavasti, eikä kummassakaan päässä vaaroja enöä nähty. Parit LPK:n puolustajan turhat kikkailut meinasivat aiheuttaa ongelmia omassa päässä, mutta nekin loppuivat ja pisteet tasattiin.

Ehkä ne treenien hedelmät poimitaan vasta myöhemmin kauden aikana. Tänään perjantaina päärynät olivat jäässä. Paikanpäälle saapuneet Huima-kannattajat joutuivat pettymään 0-0 tasapeliin. LPK oli tyytyväisempi lopputulokseen.

OR