N1 tilannekatsaus: 2. kierros 2024

image_printTulosta

TPS 80 minuutin alivoimasta huolimatta vierasvoittoon – KTP suli loppuvaiheessa, ONS:n voittomaali puhuttaa

   TPS, Lahti ja VIFK ovat päässeet vauhdilla uuteen kauteen. Kolmikolla on kahden ottelun jälkeen kuusi pistettä tilillä. FC Lahti voitti Ilves /2-pelin jälkeen (3-1) nyt toisen kerran kahden maalin erolla, kun Pallo-Iirot kaatui Raumalla 2-0 lukemin. VIFK:n osalta 2-1 voitto Tampereella ei ollut niin selkeä, mutta yhden maalin erolla saa kolme pistettä.

   Mutkia tuli Turun Palloseuran matkalle kohti voittoa, kun Veronika Lauren lensi punaisella kortilla kentältä (10.). EBK teki johtomaalin, jonka jälkeen TPS pelasi 80 minuuttia alivoimalla, mutta pääsi silti jotenkin 4-2 voittoon! Kun selviät sellaisesta pelistä ja olet sen jälkeen sarjakärjessä, se näyttää hyvin lupaavalta.

   Myös toisella liigaputoajalla ONS:lla on nyt kuusi pistettä tilillä. Oululaiset ovat pelanneet jo yhden ottelun enemmän, kun he hävisivät siirretyssä ottelussa EBK:lle 0-3 lukemin. Virallisella avauskierroksella seurasi selkeä 3-0 voitto Pallo-Iiroista ja nyt last-minute-voitto VJS:sta. Tilanne, joka johti voittoon, kävi kyllä useamman tunteisiin, mutta tästä enemmän meidän otteluraportissa.

   Yksi avauskierroksen voittajista ei pystynyt jatkamaan voittoputkeaan. Ensimmäisellä kierroksella 6-1 murskavoiton VJS:sta hakenut KTP kärsi tappion HJK Akatemialle. Kaikki alkoi kuitenkin suunnitelmien mukaisesti, kun KTP johti ottelua ihan loppuvaiheeseen asti. Klubin Akatemia käänsi pelin hetkessä ja voitti 3-1 lukemin!

   Kahden kierroksen jälkeen on liian aikaista tehdä isoja johtopäätöksiä loppukaudesta. Selvää on kuitenkin, että Ilves /2, Pallo-Iirot ja VJS tarvitsevat nopeasti pisteitä, ettei alkukautta voida todeta epäonnistuneeksi. Kolmikon osalta arveltiin varmaan jo ennen ensimmäisiä pelejä, että vaikea kausi on edessä. Niin kauan, kun kilpailijat eivät ole vielä karanneet, on kuitenkin myös toivoa. Kausi voi vielä päättyä hyvin.

FZsch

La 20.4.2024
VJS Vantaa – Oulu Nice Soccer 2-3 (0-2)
Y: 97 Myyrmäen Jalkapallostadionilla
MAALIT: 38. 0-1 V Niemelä, 41. 0-2 T Niemelä, 53. 1-2 Rautasola, 62. 2-2 Kumpulainen, 90+7. 2-3 V Niemelä (rp)
PUNAINEN KORTTI: 90+5. Jokinen (VJS, valmentaja)

ks. raportti

La 20.4.2024
Esbo BK – Turun Palloseura 2-4 (2-2)
Y: 60 Keski-Espoon urheilupuistossa
MAALIT: 11. 1-0 Joki (rp), 13. 1-1 Linnala, 20. 1-2 Linnala, 23. 2-2 Ndow, 56. 2-3 Linnala (rp), 80. 2-4 Knös
PUNAINEN KORTTI: 10. Laurén (TPS)

   TPS:n kannalta peli alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla: Veronika Laurén rikkoi boksissa. Kimito SF:stä Tepsiin siirtynyt puolustaja sai punaisen kortin ja EBK rangaistuspotkun, jonka Aino Joki viimeisteli 1-0:an (11.).
   Ei kestänyt kuitenkaan kauan, kun TPS toipui takaiskuista. Laura Linnala nosti alivoimalla pelaavan TPS:n tuplaiskulla (13., 20.) johtoon. Isatou Ndow tasoitti vielä kerran EBK:lle (23.), mutta toisella puoliajalla maalit teki enää vain TPS. Linnala viimeisteli pilkulta hattutemppunsa (56.). VIFK:sta tullut ja ensimmäisen ottelun TPS:n paidassa pelannut Jadelen Knös teki 10 minuuttia ennen loppua ottelun viimeisen maalin 2-4:än (80.).
   ”Joukkue osoitti tänään taistelutahtoa, taktista valmiutta ja mukautumiskykyä. […] Jouduimme ottamaan riskejä, koska voitosta aina pelataan. […] Nostan hattua kaikille meidän pelaajille, Sanna Poralin johtamiselle ja energialle, sekä maalintekijä Lauralle”, TPS-päävalmentaja Sami Lehtilä kommentoi seuran nettisivuilla.

La 20.4.2024
Pallo-Iirot Rauma – FC Lahti 0-2 (0-1)
Y: 59 Äijänsuon stadionilla
MAALIT: 25. 0-1 Murtonen, 85. 0-2 Murtonen

   Cecilia Murtonen sai luottoa ja pääsi avauskokoonpanoon. PU-62 kasvatti kiitti ja teki molemmat maalit, jotka varmistivat FC Lahden kauden toisen voiton. Vieraat hallitsivat käytännössä alusta loppuun, joten kolme pistettä tuli ansaitusti.

Su 21.4.2024
Ilves Tampere /2 – Vasa IFK 1-2 (1-1)
Y: 50 Kaupin urheilualueella
MAALIT: 34. 0-1 Matikainen, 43. 1-1 Jämsä, 64. 1-2 Suomela
PUNAINEN KORTTI: 90. Jämsä (Ilves /2)

   VIFK otti niukan vierasvoiton Tampereelta Sofia Matikaisen ja Cecilia Suomelan maaleilla. Ilveksen maalintekijä Maija Jämsä sai loppuminuuteilla punaisen kortin.

Su 21.4.2024
HJK Akatemia – Kotkan Työväen Palloilijat 3-1 (0-1)
Y: 137 Töölön jalkapallostadionilla
MAALIT: 34. 0-1 Ollonqvist, 83. 1-1 Holmström, 89. 2-1 Holmström, 90. 3-1 Räisänen

   Avauskierroksella KTP voitti 6-1 lukemin. Nytkin kaikki meni suunnitelmien mukaisesti, kun Turusta Kotkaan siirtynyt Viivi Ollonqvist nosti vieraat 1-0 johtoon (34.).
   Toisella jaksolla peli oli pitkälti tasainen. KTP:lla oli mahdollisuuksia tehdä voittomaali. Se jäi tekemättä ja kostautui vielä loppuvaiheessa, kun HJK painoi tasoituksen. Iiris Holmström tasoitti hienon hyökkäyksen päätteeksi 1-1:een (83.).
   Kaikki muuttui KTP:n näkökulmasta vielä pahemmaksi, kun Holmström teki kulmatilanteesta Akatemian johtomaalin (89.). Sen jälkeen KTP yritti vielä tasoittaa, mutta teki myös virheitä. HJK pääsi vastahyökkäykseen, josta Milla Räisänen viimeisteli 3-1:een (90.).