Oinonen ja Värtö vievät PEPO:n 4. kierrokselle

image_printTulosta

PEPO Lappeenrannasta kävi tiputtamassa Rangersin Suomen Cupista lukemin 0-3. Ylemmän sarjan PEPO:lla oli varmasti vielä muistissa ottelu parin vuoden takaa, kun se tippui Cupista häviämällä Komeetoille 1-0. Vastustajan aliarviointiin ei ollut varaa.

kuvat: OR

Ti 23.4.2024 – Miesten Suomen Cup
Kypärämäki Rangers – PEPO Lappeenranta 0-3 (0-2)
T: Soltani – Pitkäranta, Jokinen
Y: 41 Viitaniemen liikuntapuistossa
MAALIT: 20. 0-1 Sinkkonen, 33. 0-2 Värtö, 63. 0-3 Värtö
V: – Oinonen, Jammeh

Rangers aloitti kautensa viime keskiviikkona Blackbirdiä vastaan karulla 1-11 tappiolla. Suomen Cupin ottelun kokoonpanoon oli tullut mukaan ainakin Santtu Laaksonen ja Teemu Roponen, joka valitettavasti joutui jättämään kentän jo 17. minuutin jälkeen.

Ottelu alkoi tasaisesti ja rauhassa. PEPO:n ensimmäinen maali tuli 20`, kun Joonatan Sinkkonen ohjasi pallon kulmalta sisään. Ihan ei itsellä ole varmuutta oliko pallo kaartamassa maaliin, vai menossa ohi, mutta ainakin Sinkkonen varmisti että se sinne meni. 

Toinen maali tuli 33` Rangersin puolustuksen auttamana. Laitapuolustajan syöttö meni vähän ohi omasta topparista, joka ei liukkaalla kentällä mitenkään ehtinyt palloon ennen vastustajaa. PEPO:n Tuomas Värtö oli tilanteessa hereillä ja tuikkasi pallon Rangers-maalivahti Olavi Hetemäen kainalon alta sisään. Maalin ja muita tilanteita voi käydä katsomassa Jalkapalloviikon instagramista. @ksjalkapalloviikko

Rangersilla oli erittäin hyvä maalipaikka, mutta Teemu Korhosen sijoitus meni vain vähän maalin ohi. Olisi tällännyt vasurilla, kuten cup-ottelussa LuoVU:a vastaan, niin olisi ollut taas yläpömpeli. 

Värtö teki ajalla 63` myös vieraiden kolmannen maalin. Napakka laukaus yllätti maalivahdin vähän kauempaa. PEPO:lla pelasi kaksi entistä Komeetta-peluria. Onni Oinonen pitkänhuiskeana topparina erottuu varmasti. Samalla pelipaikalla nähtiin tänään myös Lauri Seilonen, joka on useimmiten nähty keskikentällä.

Onni Oinonen ennätti antaa JaVi:lle kommentit:
”Oli taas kiva päästä pelaamaan Jyväskylässä pienen tauon jälkeen. Peli itsessään kulki ihan hyvin heikoista sääolosuhteista huolimatta. Teimme joukkueena hyvin töitä, emmekä lähteneet aliarvioimaan vastustajaa ja saimme haettua voiton kotiin.”

OR