FCV:lle avausvoitto Ykkösessä

image_printTulosta

   Kahdella tappiolla Ykkösen seikkailuun lähtenyt FC Vaajakoski juhli kolmannella kierroksella kauden avausvoittoa. Se ei tullut helpolla, sillä ottelu PK Keski-Uusimaata vastaan oli varsin monipuolinen.

kuva: OR

Su 28.4.2024 – M1
FC Vaajakoski – PK Keski-Uusimaa 4-3 (1-2)
FCV: Tuokkola – Verkko, Voikar, Sarkkinen, Hanslian – Pasanen (76. Häkkinen), Halonen (88. Selin), Niemelä, Mehtonen (46. Simsek) – Sydänmaa (88. Suutarinen), Salim (62. Kovaqi)
PKKU: Volotinen – Sainio, Inha (75. Kobayashi), Mäkilä, Musa – Leinonen, Azemi (55. Umetsu) – Virtanen (66. Pllana), Lilja (75. Grönberg), Kärsämä (66. Hahl) – Lindholm
T: Hajizadeh – Surakka, Tiensuu
Y: 171 Viitaniemen liikuntapuistossa
MAALIT: 21. 1-0 Pasanen, 34. 1-1 Lindholm, 38. 1-2 Virtanen, 49. 2-2 Simsek, 51. 3-2 Pasanen, 69. 4-2 Kovaqi, 71. 4-3 Lindholm
V: Hanslian, Simsek, Halonen, Sarkkinen, Verkko – Musa, Sainio
PP: Tuokkola, Pasanen – Lindholm

   FCV ja PKKU tapasivat viime lokakuussa Kakkosen nousukarsinnassa. Keskiuusimaalaiset voittivat silloin kotona 4-1 lukemin, jonka jälkeen FCV:n 3-1 kotivoitto ei enää riittänyt. PKKU nousi Ykköseen ja FCV tuli vasta kabinetin kautta perässä. Tämän kauden molemmat joukkueet aloittivat kahdella tappiolla, joten avauspisteitä oli sunnuntaina Viitaniemessä tarjoilla.

   Ottelu oli alusta alkaen erittäin vaiherikas. PKKU oli ehkä vartin kohdalla niskan päällä, mutta avausmaalin teki hieman myöhemmin FCV, kun Joel Pasanen oli boksin oikealla puolella vapaana. Tarkka sijoitus maalivahdin jalkojen välistä.(21.)

Peli kääntyy ensimmäisen kerran
   Hetken näytti siltä, että peli olisi nyt kotijoukkueen hallussa, mutta sitten tuli taas PKKU. Puoli tuntia oli pelattu, kun täksi kaudeksi HJK:n junioreistä Vaajakoskelle siirtynyt maalivahti Vilho Tuokkola torjui ensin hienosti Jermu Virtasen laukauksen ja heti perään myös Saku Liljan yrityksen  (32.). Jälkimmäinen torjunta oli vielä hienompi kuin edellinen.

   Tämä oli kuitenkin PKKU:n ottelun paras vaihe. Aaron Lindholm pääsi vasemmalla vapaaksi, laukoi takakulmaan ja viimeisteli näin 1-1:een (34.).
  Neljä minuuttia myöhemmin peli oli käännetty, kun Virtanenkin veti takakulmaan. Tämän kerran laukaus tuli oikealta (38.).

    1-2 tilanteessa mentiin taukoa kohti. FCV:lla oli vielä yksi hyvä tasoituspaikka. Nätisti pallo tuli vastahyökkäyksen päätteeksi vasemmalta puolustuksen juoksusuunta vasten. Samalla olivat kuitenkin FCV:n hyökkääjät jo menossa pallon ohi. Matias Sydänmaa pääsikin pallolle, mutta joutui ottamaan sen haltuun. Se pieni hetki oli liikaa ja PKKU pääsi väliin (42.).

Peli kääntyy toisen kerran – vaihtomiehet ratkaisijoina
   FCV suoritti tauolla pelaajavaihdon. Benjamin Simsek tuli Paulus Mehtosen tilalle. Jakso oli juuri alkanut, kun Simsek pääsi lähes heti pöytäkirjaan maalin tekijänä. Ottelu 2-2 (49.). Paikka oli tullut vastahyökkäyksestä ja Simsek viimeisteli Samu Volotisen jalkojen läpi.

   Avausjaksolla PKKU oli tarvinnut neljä minuuttia kääntämään tilanteen. FCV tarvitsi vain yhden minuutin. Kuten avausmaalissa, Joel Pasanen oli jälleen oikealla vapaana. Ja jälleen hän teki johtomaalin (50.). Tilanne nyt: 3-2.

   Peli pysyi jännittävänä. PKKU sai itsensä kasattua. Hugo Hahl tuli kentälle ja veti hyvältä paikalta vain niukasti ohi (68.).
   Tasoitus jäi tekemättä, sen sijaan osui FCV. Keskisuomalaisyleisölle hyvin tuttu Genc Kovaqi (mm. JJK, FCV, JIlves, JPS) on palannut FCV:lle. Hän oli tullut 62. minuutilla kentälle ja teki kotijoukkueen neljännen maalin (69.).

   Peli ei kuitenkaan ollut ratkaistu. PKKU kavensi vastahyökkäyksestä 4-3:een. Maalintekijä oli FC Futura Porvoosta PKKU:n siirtynyt Aaron Lindholm (71.).
   Kaksikymmentä minuuttia oli vielä aikaa, mutta ihan saman tahtiin maalipaikkoja ei loppuvaiheessa enää tullut. PKKU:lla oli vielä hyvä puskupaikka, mutta Tuokkola torjui jälleen hienosti ja piti FCV:n kolmessa pisteessä kiinni (89.).

FC Vaajakoski voi nauttia voitosta nyt tasan kaksi viikkoa. Äitienpäivänä on tarkoitus avata myös kotikenttä Vaajakoskella, mutta se varmistuu vasta myöhemmin. Vastassa on silloin Oulun Luistinseura.
   PK Keski-Uusimaa pääsee pelaamaan jo ensi viikonloppuna. Matka kulkee silloin KPV:n vieraaksi Kokkolaan.

FZsch / kuvat: OR, FZsch