KL tilannekatsaus 3. kierros 2024

image_printTulosta

Vierasjoukkueet teräviä

   Tampereen Ilves jatkaa kärjessä, mikä johtuu tavallaan myös siitä, että HJK ja KuPS olivat tänä viikonloppuna pelivapaalla. Vantaan reissussa näytti kuitenkin siltä, että auringonpaikka on Ilvekselle varattu vain hetken. Todellinen tavoite pitää olla hakea mahdollisemman nopeasti pisteitä, sarjassa säilymistä varten. PK-35 Vantaa oli parempi, mutta Ilves piti tasapelin. Se on tamperelaisten kannalta voitettu piste.

   Pisteitä voitti myös Åland United. Näitä tuli peräti kolme Paloheinästä. HPS:lla peli oli täysin hallussa, mutta jotenkin Åland teki kolme maalia ja tulos antaa täysin vinon kuvan pelistä. Ihan sama miten ne tulivat, ahvenanmaalaisille ne maistuu.

   Samaa pystyy sanomaan myös PK-35 Helsingistä. Hekin olivat vierasmatkalla (tässä tapauksessa Jyväskylässä), tässäkin hallitsi kotijoukkue. Pisteet lähtivät kuitenkin matkaan. PK-35:n sankari oli voittomaalin tehnyt Minami Oi. Lisätietoa tästä JaVi:n raportissa paikan päältä.

   Vierasvoiton haki myös FC Honka. Tapiolalaisillekin se oli kauden avausvoitto, mutta nyt täytyy sanoa: se oli täysin ansaittu. Honka hallitsi alusta loppuun.

   Sarjataulukossa Honka nousee JyPK:n ja PKKU:n ohi ja jakaa seitsemännen sijan Åland Unitedin kanssa. Erot taulukossa ovat kuitenkin vielä aika marginaalisia. Pukukopin seinälle se menee varmaan ainoastaan Tampereella.

Pe 26.4.2024
PK-35 Vantaa – Ilves Tampere 0-0
T: Mohammadi – Merras, Kyrö
Y: 167 Myyrmäen jalkapallostadionilla
MAALIT: –
V: –

   Jälleen 0-0. PK-35 Vantaan yleisölle ei tarjoilla edelleenkään maaleja. Kotijoukkue pelasi ihan hyvin, mutta hyvät maalipaikat jäivät kummallakin puolella vähiin. Se muuttui vasta loppuvaiheessa, kun Elina Peltokankaan (Vantaa) keskitys tuli aivan maaliin eteen, ja Martta Orava oli hieman liian lyhyt puskemaan pallon verkkoon (85.). Myös Sofia Velezilla oli vielä hyvä paikka Rosa-Tuulia Mikkolan syötöstä (86.), mutta veto meni niukasti etutolpasta ohi.

La 27.4.2024
Helsingin Palloseura – Åland United 0-3 (0-0)
T: Lehtovaara – Paavolainen, Hyvönen
Y: 497 Paloheinän kentällä
MAALIT: 54. 0-1 Lilja, 68. 0-2 oma maali, 90+4. 0-3 Hakasalo
V: Karjalainen, Simonen, Jääskeläinen – 

   Tämä tulos tuli puskasta – ainakin tällä korkeudella. HPS oli paljon paremmin lähtenyt kauteen kuin Åland United ja hallitsi myös tämän ottelun alussa täysin. ÅU selviytyi alkupaineesta ja tuli puolen tunnin jälkeen hieman paremmin peliin.
   HPS jatkoi toisenkin jakson alussa hyökkäämistä, mutta maalin teki ÅU:n Riikka Lilja viimeistelemällä boksin rajalta suoraan syötöstä vasempaan ylänurkkaan (54.). Ålandin toinen maali tuli vaiheeseen, jossa vierailla oli jo parempia paikkoja. Maalintekijä oli kuitenkin vihreäpaitainen, ohjaamalla kulmapotkun omaan maaliin (68.). Lisäajalla viime kaudella Ahvenanmaalle siirtynyt Anni Hakasalo teki toisen liiga-maalinsa. Eittämättä 0-3 lopputulos antaa vääränlaisen kuvan pelin kulusta.

La 27.4.2024
Jyväskylän Pallokerho – PK-35 Helsinki 0-1 (0-0)
JYPK: Leivonen – Mononen (63. Husu), Torpo, Salmijärvi, Auvinen – Niskanen, E Paakkari – Pitko (90+1. Autti), Wusu, Forstén – Puolakka (78. Meronen)
PK-35: Kotoaro – Haikala, Räisänen, Rita (64. Laurinkoski) – K Hakala, Oi, Kärkkäinen (64. Pisilä), Lindroth – Martikainen (64. Lemettinen), Tavi, Harmaala (46. Hassinen)
T: Vekkeli – Laivonen, Jokinen
Y: 217 Viitaniemen liikuntapuistossa
MAALI: 90. 0-1 Oi
V: Forstén – Kärkkäinen, Haikala
PP: Niskanen, Wusu, Pitko – Räisänen, Oi 

   ks. raportti

La 27.4.2024
PK Keski-Uusimaa – FC Honka Espoo 1-3 (0-1)
T: Miettunen – Träskman, Pasma
Y: 176 Kalevan urheilupuiston tekonurmella
MAALIT: 4. 0-1 Walta, 49. 0-2 Walta, 66. 1-2 Jahnukainen, 70. 1-3 Sjöholm
V: Leskelä –

   FC Honka lähti alusta lähtien prässäämään korkealle. Paineen alla PKKU teki virheitä ja Ilona Walta teki maalin 0-1:een (4.). Paikkoja oli riittävästi, että Honka olisi voinut tehdä lisämaaleja jo avausjaksolla. Se toteutui sitten pian taukoteen jälkeen. Maalintekijä oli jälleen Walta – tämän kerran Inka Kaivolan syötöstä linjan taakse (49.).
  Sarjanousija PKKU kavensi hyvän hyökkäyksen päätteeksi 1-2:een, kun Silja Jahnukainen viimeisteli oikeaan kulmaan (66.). Toive hakea tästä pisteitä oli vain lyhyt. Wilma Sjöholm teki Hongan kolmannen maalin varsin pian (70.). Loppuvaiheessa Honka oli lähempänä tehdä neljännen maalin kuin PKKU toisen.

Seuraavat ottelut
Pe 3.5.
HJK – HPS (18:30 Töölön jalkapallostadion)
PK-35 – KuPS (18:30 Pihlajamäen kenttä)
Ilves – PKKU (19:00 Tammelan stadion)
La 4.5.
Honka – JyPK (16:00 Tapiolan up, tn)
ÅU – PK-35 Vantaa (18:30 Idrottsparken, Mariehamn)