Kuusi peliä, Kuusi voittajaa – kenestä on kärkijoukkueiksi

image_printTulosta

M6 tilannekatsaus – 1.kierros 2024

Kutosen kausi on avattu. Maanantaina pelattiin viisi ottelua, perjantaina yksi. JaVi:n toimitus kävi Comets Parkissa, kun Hankasalmen Kovat Pojat suorittivat sarjadebyyttinsa. Muistakin otteluista toimi tiedotus, joten pystymme kertomaan vähän enemmän, kuin tilastoista on luettavissa.

Mitä tämä ensimmäinen kierros tarjosi meille? Ensimmäisenä ehkä vähemmän maaleja kuin on tällä sarjatasolla totuttu. Komeetat /Piuku teki kyllä kymmenen eli melkein yhtä monta kuin kaikki muut yhteensä (11). Ainakin tässä vaiheessa voisi uskoa, että Piuku on myös kova ehdokas sarjavoittoon.
  Tällä kaudella on kyllä vaikea nimetä varsinaisia ennakkosuosikkeja. Mielenkiinnolla odotettiin Rangers /2:n ja PaRi /2:n ottelua. Rangers /2 vei sen 2-1 voitolla, joka olisi kuulemma voinut olla selkeämpikin.
   Sama koskee myös Harjun Potkun ottelua MJK:a vastaan. Mihin uudistunut Potku pystyy?
   Haapamäen Pallo-Pojat voittivat selkein numeroin Soulsin vieraana. Ehkä HPP voi tasaisella kaudella olla kärkiryhmässä mukana.
   FC Vaajakoski /Reds 2 haki niukan yhden maalin voiton PetPet /2:sta. Se ei ehkä vielä riitä mestaruusehdokkaaksi, mutta voitto sekin on ja sen johdosta vaajakoskelaiset ovat ainakin hetkeksi kärkijoukossa mukana.
   Jännä oli Saarinjärven ottelu, jossa Nousu nousi 12 viime minuutin aikana tappioasemasta voittoon. Kummallakin joukkueella voi olla jotain sanottavaa, kun mietitään kauden mitalisijoja.

Ma 13.5.2024
Petäjäveden Petäjäiset /2 – FC Vaajakoski /Reds 2  0-1 (0-1)
T: Silander
Y: N.N. Miilulammen kentällä
MAALI: 28. 0-1 Merikanto
V: Heiskanen, Kujala – Merikanto
PP: N.N.

Redsin reservin paluu sujui mallikkaasti. 2016 sen niminen joukkue pelasi viimeksi sarjassa. Ainoa voitto sillä kaudella tuli toukokuun lopussa eli melkein kahdeksan vuotta sitten.
   Kari Merkikanto teki pelin ainoan maalin (28.). Ikävä oli PetPet-pelaajan loukkaantuminen, joka aiheutti pitkän pelikatkon. Hänet siirrettiin ambulanssilla hoitoon. Toivomme mahdollisimman nopeaa toipumista!

Kypärämäki Rangers /2 – Palokan Riento /2  2-1 (2-1)
T: Pesola
Y: N.N. Jyskän kentällä
MAALIT: 14. 1-0 V Rastas, 30. 1-1 Kovanen, 34. 2-1 J Rastas
V: Hamdi –
PP: Hakasalo, Lausanto – N.N.

Rangers ei pelannut yhtään harjoituspeliä. Ehkä siltä siksi puuttui se viimeinen terävyys vastustajan maalin edessä, jotta tulos olisi näyttänyt selkeämmältä. Peli oli kotijoukkueen hallussa, mikä johtui myös keskikenttäduosta Erik Hakasalo – Leevi Lausanto. ”Työmyyrät tekivät kyllä duunia kovasti molempiin suuntiin”, kertoo Rangersin joukkueenjohtaja ja general manager Lassi Linna.
   Veeti Rastas vei Rangers vartin kohdalla 1-0 johtoon. Kasper Kovanen tasoitti, kun puoli tuntia oli pelattu. Kunnon debyytin antoi LPK:sta siirtynyt Juuso Rastas, joka teki uuden joukkueensa voittomaalin (34.).

Jyväskylän Komeetat /Piuku – Hankasalmen Kovat Pojat 10-0 (3-0)
PIUKU: Saarinen – Rahkonen, Piippanen, Kivelä, Liimatainen – Malinen – Pulkkinen, Sääskilahti, Lampila – Ahonen, Nevala;
vaihdosta: Toropainen, Hagman, Kuronen, Aarnu
HAKOPO: J Merikanto – K Korhonen, Honkonen, Ihalainen, Rautiainen – S Mykkänen, A Viinikainen, L Korhonen, K Mykkänen – E Merikanto, Sysmäläinen;
vaihdosta: Sand, Havumäki, A Backman, N Backman, T Viinikainen, Varis
T: Jimenez
MAALIT: 4. 1-0 Nevala, 7. 2-0 Ahonen, 9. 3-0 Pulkkinen, 49. 4-0 Nevala, 65. 5-0 Malinen, 68. 6-0 Hagman, 73. 7-0 Ahonen, 81. 8-0 Aarnu, 82. 9-0 Nevala, 90. 10-0 Pulkkinen
V: – E Merikanto
PP: Kivelä – J Merikanto
ks. raportti

Harjun Potku – Muholan Jalkapallokerho 2-0 (2-0)
T: Huhtala
Y: N.N. Tikkakosken liikuntapuistossa
MAALIT: 14. 1-0 Haarahiltunen, 45. 2-0 Koivukumpu
V: Komppa – T Syrjä
PP: Koivukumpu – A Syrjä

Ensimmäinen puoliaika meni vahvasti Potkun komennossa. Vitosen putoaja Potku hakee Kutosesta potkua uuteen nousuun. Vaaleansiniset yhdistivät voimat KaDy:n kanssa ja kentällä näkyi myös vanhoja tuttuja monen välivuoden jälkeen. Näin esim. avausmaalintekijä Marko Haarahiltunen, jonka viimeinen sarjaottelu oli kaudella 2019 BET:n riveissä. Sama koskee Leevi Koivukumpua, joka toi henkilökohtaisen kannatusjoukkonsa mukaan Tikkakoskelle. Vuosina 2017-21 Cityketuissa pelannut Koivukumpu teki komealla kaukolaukauksella pukukoppimaalin 2-0:an (45.).
   Vielä selkeämpi kotivoitto näytti mahdolliselta, mutta MJK paransi otteita toisella puoliajalla. Vaikka esim. MJK-hyökkääjä Alma Syrjä sai kotijoukkueen erityismaininnan ”kärjessä viilettämisestä ja Potkun topparinroikalaiden punttien tutisuttamisesta”, muholalaiset eivät vielä pystyneet avaamaan maalihanoja.
  Kehuja sai myös ottelutapahtumaa määrätietoisesti johtanut erotuomari Toni Huhtala.

Souls AC Jyväskylä – Haapamäen Pallo-Pojat 1-4 (1-1)
T: Åkerman
Y: N.N. Säynätsalon liikuntapuistossa
MAALIT: 9. 1-0 Ahonen, 37. 1-1 Tuomisto (rp), 59. 1-2 Safi, 73. 1-3 Huilla, 90. 1-4 Safi
V: Sikanen – Jauhiainen
PP: N.N. – Lindeman, Huilla, Jauhiainen, Safi

HPP hallitsi pelin alusta asti ja sai kolme maalipaikkaa ekan 10min sisällä. Avausmaalin teki kuitenkin Souls vastahyökkäystilanteesta ja ”paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta.”
   Vieraat tasoittivat ennen taukoa käsivirheestä johtueesta rangaistuspotkusta. Myös toisella jaksolla HPP hallitsi palloa, mutta oli nyt myös maalin edessä terävämpi. Delagha Safi (59., 90.) ja Miika Huilla (73.) tekivät toisen jakson maalit, jotka johtivat selkeään ja ansaittuun vierasvoittoon.
   Ensimmäiset minuutit HPP:n edustusjoukkueessa pelasi 14-vuotias Riku Amee.

Pe 17.5.2024
FC Saarijärvi – Jyväskylän Nousu 2-3 (1-1)
T: Oinonen
Y: N.N. Kusiaismäen hiihtokeskuksessa
MAALIT: 17. 0-1 Te Reh 19. 1-1 Tiihonen, 56. 2-1 Tiihonen, 78. 2-2 Huusko, 83. 2-3 Nummi
V: Tiihonen, Kanervo – Noponen, Himanen, Halsas, Linna
ERIKOINEN TAPAHTUMA: Elmo Hintsa (FCS) torjui rangaistuspotkun
PP: Hintsa, Tiihonen, Eerola – Lampila, Huusko, Te Reh

Todella tasaisessa ottelussa Nousulla oli onnellisempi loppu, kun he nousivat ottelun loppuvaiheessa Alex Huuskon ja Niklas Nummen maaleilla 3-2 voittoon. FCS kärsi myös siitä, että vaihtopelaajia oli vain yksi ja kunto pääsi hieman loppumaan.
   Ottelun aikana oli kummallakin joukkueella hallintajaksoja. Ehkä hienoin maali oli Alvar Tiihosen tasoitus (19.) vapaapotkulla lähes puolesta kentästä.