HJK Akatemia kärkiottelun voitolla sarjakärkeen

image_printTulosta

N1 tilannekatsaus 6. kierros

   Sarjakärki vaihtui, kun HJK Akatemia aiheutti Vasa IFK:lle kauden ensimmäisen tappion. Sen lisäksi vaasalaiset päästivät enemmän maaleja (3) kuin alkukauden viidessä ottelussa yhteensä (2.). Sitä huolimatta puolustus on edelleen sarjan paras ja takamatka HJK Akatemialle vain maalieron verran.
   Vaasan tulos antoi myös TPS:lle mahdollisuuden hypätä kärkeen. Siihen olisi tarvittu voitto Lahdesta. Se näytti ihan mahdolliselta, mutta oli kuitenkin hyvin kaukana. Jo 6. peliminuutilla TPS joutui taka-ajajaksi ja voi olla hyvin tyytyväinen, että edes yhden pisteen haku onnistui lisäaikamaalilla.
   Sijalla neljä on nyt EBK, joka oli Raumalla tehokkaampi kuin kotijoukkue. Yksi maali ratkaisi tämän kamppailun. EBK:n ero kärkeen on jo suht iso, varsinkin, kun keskiespoolaisilla on jo yksi ottelu enemmän pelattu.
   Pallo-Iirojen osalta on harmittavaa, että tällä kertaa ei ollut enempää mahdollista, sillä he päästivät EBK:n taulukossa karkuun ja kaikki muut edellä olevat joukkueet hakivat yhden pisteen.

La 18.5.2024
Oulu Nice Soccer – Kotkan Työväen Palloilijat 1-1 (0-0)
T: Prové – Immonen, Haataja
Y: 98 Heinäpään Palloiluhallissa
MAALIT: 79. 1-0 Tähtisaari, 87. 1-1 Hirvonen
V: Tähtisaari – Laiho, Byrne

   Pitkästä reissusta huolimatta KTP:n jalat eivät olleet väsyneet. Vieraat hallitsivat avausjaksoa selkeästi, mutta maali puuttui. Toinen jakso oli tasaisempi ja pitkälti mentiin edelleen 0-0 tilanteessa, kunnes Neea Tähtisaari nosti ONS:n hienon yksilösuorituksen päätteeksi 1-0:an (79.). Lopussa KTP pääsi kuitenkin vielä ansaittuun tasoitukseen. Tasoitusmaali tuli Tiia Hirvosen kulmapotkusta etukulmaan. Vaikutti siitä, että pallo olisi pelaajaruuhkassa osunut johonkin, mutta maalintekijäksi merkattiin Hirvonen.

La 18.5.2024
Vasa IFK – HJK Akatemia 1-3 (0-1)
T: Sjöstrand – Bäck, Latvala
Y: N.N. Hietalahden jalkapallostadionilla
MAALIT: 38. 0-1 Holmström, 57. 0-2 Holmström, 90+1. 0-3 Henriksson, 90+5. 1-3 Råtts
V: – Oksanen

   Kärkiottelu päättyi vierasvoittoon. Iiris Holmström oli jälleen tehokas. Maalipörssin tilillä on hänellä nyt 9 osumaa (kuudessa ottelussa!). VIFK onnistui maalinteossa liian myöhään.
   Seuraava kova peli on VIFK:n edessä ensi viikonloppuna, kun vastaan tulee TPS.

La 18.5.2024
VJS Vantaa – Ilves Tampere /2 4-4 (1-2)
T: Ojanen – Quadri, Kiuru
Y: 107 Myyrmäen jalkapallostadionilla
MAALIT: 26. 1-0 Rautasola, 31. 1-1 Perttula, 40. 1-2 Perttula, 55. 1-3 Saarilahti, 65. 1-4 oma maali, 68. 2-4 Siidorov, 70. 3-4 Siidorov, 88. 4-4 Kivinen
V: Aakko, Rantala –

   Kahdeksan maalin peli, jossa kolmen maalin johto suli. Ottelu näytti jo ratkenneelta, kun Ilves /2 siirtyi 1-4 johtoon, mutta loppukirillä emännät saivat lukemat vielä tasoittettua.
   VJS hallitsi alussa ja siirtyi Emilia Rautasolan maalilla (26.) ansaitusti 1-0 johtoon. Viisi minuuttia myöhemmin Tessa Perttula tasoitti 1-1:een. Perttula teki myös vieraiden johtomaalin (40.).
   Toisella jaksolla Ilves lähti karkuteille. Pipsa Saarilahden (55.) sekä VJS:n oma maali (65.) nostivat lukemat 1-4:än. Oma maali toimi herättäjänä ja pelaajavaihdotkin toimivat. Noora Siidorov oli tullut kentälle 62. minuutilla. Kahdeksan minuuttia kentällä riittivät hänelle tekemään tuplaiskun (68., 70.) ja näin VJS kavensi 3-4:än. Siinä ei edes ollut vielä kaikki. Kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Erica Kivinen tasoitti suoraan kulmasta 4-4:än.

La 18.5.2024
Pallo-Iirot Rauma – Esbo BK 0-1 (0-1)
T: Paassilta – Parviainen, Marchis
Y: 113 Äijänsuon stadionilla
MAALI: 26. 0-1 oma maali
V: Hannula, Mäkipere – Vesterinen
KENTÄLTÄPOISTO: 77. Hannula (P-Iirot)

   Oma maali, kentältäpoisto, niukka tappio – onni ei ollut Pallo-Iirojen puolella. Ottelu oli tasainen ja raumalaisilla oli varsinkin pelin alussa hallintavaihe. Vieraiden ensimmäinen painotusvaihe aiheutti kulmatilanteen, jonka P-Iirot eivät saaneet torjuttua kunnolla vaan pallo päätyi omaan maaliin.
  Toisella jaksolla kotijoukkueella oli vielä hyviä vaiheita, mutta maalipaikkojen luominen oli hankalaa. Hyvä tasoituspaikka tuli 69. minuutilla kulmapotkusta, mutta palloa ei saatu maaliin. Lopulla kotijoukkue pelasi enää vain kymmenellä pelaajalla, kun Eveliina Hannula sai toisen keltaisen kortin. Ylivoimalla EBK sai pidettyä pallon paremmin, mutta pelin viimeinen tilanne oli taas Pallo-Iirojen. Hienolla torjunnalla EBK:n maalivahti Viivi Nikoskelainen piti EBK:lle kolme pistettä kiinni.

La 18.5.2024
FC Lahti – Turun Palloseura 1-1 (1-0)
T: Chydenius – Kotinurmi, Monga
Y: N.N. Kisapuistossa
MAALIT: 6. 1-0 Tarén, 90+4. 1-1 Laurén
V: Ansalahti – 

   88 minuuttia FC Lahti oli kiinni jättiyllätyksestä, kunnes Veronika Laurén tasoitti neljännellä lisäaikaminuutilla 1-1:een.
   Kotijoukkue oli pelin alussa selkeästi parempi. Jessica Tarénin johtomaali avopaikasta ei ollut silleen sattuma. TPS pääsi avausjakson loppua kohti paremmin peliin. Toinen jakso oli pitkälti tasainen vääntö, jossa puolustuslinjat pitivät, ja paikat tulivat lähinnä vaarattomista kaukolaukauksista. Lopussa TPS loi kuitenkin painetta Lahden maalille. Palkkio tuli, kun Laura Linnala näki, että Laurén on takatolpan kohdalla vapaana ja Laurén tasoitti 1-1:een.

Seuraavat ottelut (7. kierros)

La 25.5.
TPS – VIFK (13:00 Urheilupuiston Yläkenttä)
EBK – VJS (14:00 Keski-Espoon up)
HJK Ak. – ONS (14:30 Töölön pallokenttä 2)
KTP – Lahti (15:00 Arto Tolsa Areena)
Ilves /2 – P-Iirot (19:00 Tammelan stadion)