Jan Möttö ampuu HoDy:n avausvoittoon

image_printTulosta

Raportti: HoDy – Komeetat (M3)

   HoDy:n historiallinen ensimmäinen kausi Kolmosessa on ollut vaikea. Neljällä tappiolla neonvihreä-mustat olivat aloittanut kauden ja nopeasti on selvinnyt, että tavoitteena sarjapaikan uudistaminen olisi realistinen. Sen suhteen joukkue haki tärkeän 1-0 voiton. Komeetat hallitsi pitkälti ja sai enemmän maalipaikkoja. HoDy sen sijaan oli tarpeeksi terävä.

Pe 24.5.2024
Holstin Dynamo – Jyväskylän Komeetat 1-0 (0-0)
HODY: Ikäheimo – van Acker (75. Tammimetsä), Hannula, Diamond, Moilanen (46. Laaksonen) – Lehtimäki, Ojanperä, Turunen (75. Pennanen) – Möttö (75. Löfgren), Rainerma (46. Sallinen), Moisio
KOMEETAT: Toivari – Malmberg, Collin, Rautionaho, Pulkkanen (82. Hirvonen) – Peurakumpu – Brandt, Saltevo, Pesola, Linna – Piik (66. Huntus)
T: Jokinen – Pakkanen, Niininen
Y: n. 150 Viitaniemen kentällä
MAALI: 60. 1-0 Möttö
V: van Acker, Rainerma – Pesola
ERITYINEN TAPAHTUMA: Vähintään yksi vaihto jäänyt merkitsemättä / virhemerkintä, kun myös Amin (Komeetat) vaihdettiin kentälle.
PP: Ikäheimo, Lehtimäki – Collin

   Sarjahäntä Holstin Dynamo aloitti aktiivisesti ja pääsi pallon kanssa Komeettojen kenttäpuoliskolle. Siellä loppui kuitenkin hieman ideat tiiviisti puolustavia Komeettoja vastaan. HoDy:n alkuinnostuksen jälkeen peli tasaantui. Jonne Pesola laukoi maalin yli (16.) ja kaksi minuuttia myöhemmin HoDy:n veskari Severi Ikäheimo joutui jo kahdesti torjumaan hienosti (18.).
  Puolen tunnin kohdalla Komeetat ottivat pelin yhä enemmän haltuun. Valmentaja Babatunde Wusu nosti topparin paikalla aloittaneen Matias Collinin ylös, jotta taivaansiniset pystyisivät prässäämään yhä paremmin. Maaleja ei avausjaksolla kuitenkaan nähty, joten 0-0 tilanteessa siirryttiin tauolle.

   Toinen puoliaika alkoi Komeettojen hallintavaiheella. Vieraat saivat hyviä paikkoja, mm. Collin, jonka volley-laukaus kulmatilanteessa meni maalin ohi (52.), sekä Eino Linna, joka veti maalin yli (56.).
  Jo kuolleeksi luultu HoDy heräsi taas tunnin kohdalla: vapaapotkua seurasi kulmapotku, josta Kosti Moisio sai hyvän vetopaikan (59.). Tilanne jatkui ja johti kulmapotkuun. Tämän kerran HoDy oli tehokkaampi ja Jan Möttö vei kotijoukkueen 1-0 johtoon (60.).

   HoDy jatkoi vielä hetken ylhäistä prässiä, mutta pikkuhiljaa Komeetat pääsi taas paikoille ja HoDy vetäytyi omalle kenttäpuoliskolle. Vieraat saivat tasoitusmahdollisuuden Yousuf Aminin puskulla Linnan keskityksestä (71.). Viisi minuuttia ennen loppua Komeettojen vapaapotku osui HoDy:n pelaajaan, josta se meni niukasti ohi (85.). Lopulta Komeetoilta tuli kuitenkin liian vähän vaarallisia tilanteita , mikä olisi haastanut Holstin Dynamoa. Kotijoukkueen maalivahti Ikäheimo, joka torjui aikaisemmin Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa (JJK Villiketut, SJK, AC Kajaani, FC Vaajakoski), pysyi oman rangaistusalueen herrana ja esti näin monesti, että Komeetat olisivat tullut edes maalin lähelle.

   Holstin Dynamo avasi pistetilinsä ja nousi kolmella pisteellä Lohikosken Pallokerhon (2 p) ohi seitsemänneksi. Myös Vihtavuoren Pamaus (5) sekä seuraava vastustaja Huima/Urho (5) ovat iskuläheisyydessä.
   Neljäntenä oleva Komeetat (9) kohtaa viikon päästä jälleen sarjajumbon eli LPK.

FZ